Fotbal intern

Unde se vor vedea meciurile din Liga 1 Betano începând cu sezonul următor. LPF a făcut anunţul

09.03.2019 | 13:08
Unde se vor vedea meciurile din Liga 1 Betano incepand cu sezonul urmator LPF a facut anuntul
ADVERTISEMENT

LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) a anunţat că a ajuns la un acord pentru vânzarea drepturilor TV din Liga 1 Betano pentru următoarele 5 sezoane, iar partidele echipelor de pe prima scenă fotalistică se vor putea vedea, ca şi până acum, la TV Digi Sport, TV Telekom Sport şi Look Sport.

Unde se vor vedea meciurile din Liga 1 Betano începând cu sezonul următor

“S-a rezolvat, se semnează luna aceasta. E o chestiune de zile, de săptămâni poate. Se semnează în termenii vechiului contract, poate chiar mai mult. E la fel ca până acum, meciurile vor fi transmise de aceleaşi posturi.  În ceea ce privește transmisia, vor fi mai multe schimbări, dar sunt de amănunt. Vicepreședintele Robert Pongraz a lucrat la asta. În pachetul media vor fi câteva modificări, legate de cum se va filma.

ADVERTISEMENT

În momentul ăsta, varianta pay-per-view nu este viabilă. Nu poți avea o aplicație pe care lumea să o cumpere ca să vadă meciurile de fotbal, obiceiul de consum în România este altul”, a spus Marius Mitran, directorul de comunicare LPF, la Pro X.

Marius Mitran, directorul departamentului de comunicare al LPF

Câţi bani încasează LPF din drepturile TV

Contractul încheiat între LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) şi TV Digi Sport, TV Telekom Sport şi Look Sport este identic cu cel care urmează să se încheie. Mai mult, suma pe care televiziunile care vor transmite meciurile din Liga 1 Betano ajunge la 27,5 milioane de euro fără TV.

ADVERTISEMENT

FANATIK v-a dezvăluit la finalul sezonului regulat din Liga 1 Betano toate calculele pentru banii din drepturile TV şi cât încasează fiecare club care evoluează în primul eşalon fotbalistic. Cei mai mulţi bani ajung la locurile 1-6, adică la formaţiile care au prins un loc în play-off-ul Ligii 1 Betano.