Cei care locuiesc în București, și nu numai, sunt așteptați la Târgul de Paște, ediția din 2025. Evenimentul de desfășoară în parcul Carol I (Herăstrău), iar intrarea este liberă, atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Cu ocazia sărbătorii de Florii și a Paștelui, municipalitatea le-a pregătit o surpriză bucureștenilor, un târg dedicat. Târgul de Paște din Parcul Herăstrău, accesibil gratuit la intrarea Charles de Gaulle, va oferi zilnic între orele 10:00 și 21:00 o zonă expozițională cu căsuțe tradiționale și activități interactive pentru copii.
Târgul va include zeci de căsuțe cu produse tradiționale de la producători locali, concepute să pună în valoare arta populară și obiceiurile românești. „Evenimentul va reuni meșteșugari din toate zonele etnografice ale României, creatori urbani, producători locali.
Și va oferi diverse activități artistice și recreative: spectacole de teatru, ateliere de creație și de reciclare, artiști animatori, recitaluri instrumentale și muzică ambientală”, au declarat organizatorii, conform libertatea.ro.
Între 12 și 21 aprilie, zilnic între orele 10:00 și 21:00, cele peste 70 de spații expoziționale ale evenimentului vor oferi vizitatorilor o selecție diversificată de creații tematice dedicate Sărbătorilor Pascale.
Vizitatorii vor găsi ouă încondeiate, ii și costume tradiționale, icoane pictate, obiecte din piele, ceramică, sticlă, lemn și ornamente din pănușă. Dar marea atracție din Târgul de Paște din București rămân preparatele tradiționale.
„Târgul tradițional de Paște va reprezenta și anul acesta un bun prilej de a descoperi obiecte autohtone realizate cu migală, produse handmade ale creatorilor urbani, preparate ale producătorilor locali și meșteșuguri transmise din generație în generație.
Participanții vor putea nu doar să observe, ci și să interacționeze cu meșteșugarii, târgul creând o conexiune autentică între public și universul tradițional românesc. În același timp, evenimentul oferă o experiență educativă și captivantă.
Astfel, demonstrațiile devin mai mult decât simple prezentări – ele reprezintă o invitație la redescoperirea frumuseții meșteșugurilor care definesc identitatea culturală a poporului român și o celebrare a artei”, au spus organizatorii.