Life

Unde și când va fi înmormântată Valeria Seciu. Marea actriță s-a stins din viață din cauza unei boli nemiloase

Trupul neînsuflețit al regretatei Valeria Seciu a fost depus de la biserică din Capitală, unde oamenii își pot prezenta omagiile.
07.09.2022 | 21:17
Unde si cand va fi inmormantata Valeria Seciu Marea actrita sa stins din viata din cauza unei boli nemiloase
Valeria Seciu, ultimele omagii. Când și unde își va dormi somnul de veci regretata actriță. Sursa foto: Instagram. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde și când va fi înmormântată regretata artistă, care era singură de la vârsta de 46 de ani. Marea actriță, care are un fiu pe nume Alexandru Cotescu, s-a stins din viață din cauza unei boli nemiloase.

Valeria Seciu, ultimele omagii. Când și unde își va dormi somnul de veci regretata actriță

Valeria Seciu, care este văduva actorului Octavian Cotescu, a încetat din viață la vârstă de 83, în cursul zilei de marți, 6 septembrie 2022, după o luptă grea cu o afecțiune cumplită. Regretata actriță suferea de cancer.

ADVERTISEMENT

Acum prietenii și apropiații urmează să o conducă pe ultimul drum. Cei care vor să-i aducă un ultim omagiu o poate face începând de miercuri, 7 septembrie, de la ora 18:00, la Biserica Stavropoles din București.

Lăcașul de cult este locul în care regretata Valeria Seciu era văzută din când în când înainte de a muri. Regretata artistă s-a retras complet din viața publică în urmă cu ani buni, singura ei apariție fiind în iulie 2015.

ADVERTISEMENT

Unde își va dormi somnul de veci regretata Valeria Seciu

Valeria Seciu va fi condusă pe ultimul drum în cursul zilei de joi, 8 septembrie 2022. Slujba de înmormântare se ține la ora 13:00, urmând ca regretata actriță să-și doarmă somnul de veci în cimitirul Bellu.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al artistei, care a jucat ultimul rol în filmul Roxanne din anul 2013, va fi îngropat la ora 14:30. Carmen Tănase, Horațiu Mălăele sau Victor Rebengiuc sunt doar o parte din persoanele publice care și-au exprimat regretul pentru moartea marii actrițe.

ADVERTISEMENT

Valeria Seciu, o carieră excepțională pe scenă

Valeria Seciu s-a născut la 2 august 1939 în Bucureşti. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale în anul 1964, perioadă în care s-a îndrăgostit de Octavian Cotescu cel care avea să-i devină ulterior soț.

La terminarea facultății, după un stagiu de doi ani la o instituție din Cluj-Napoca, a debutat pe scena Teatrului Național. Primul său rol a fost în persoana Veronicăi Micle, în spectacolul Eminescu, de Mircea Ștefănescu, în regia lui Sică Alexandrescu.

ADVERTISEMENT

Regretata actriță a jucat în numeroase spectacole și piese de teatru alături de trupa Teatrului Național și de cea a Teatrului Mic. Printre acestea se numără: Răzvan și Vidra, Apus de soare, Cui i-e frică de Virginia Wolf? sau Dama cu camelii.

ADVERTISEMENT