Life

Unde te poți angaja fără Bac. Ce salarii se oferă pentru persoanele care nu au promovat examenul

Unde te poți angaja fără Bac. Ce salarii se oferă pentru persoanele care nu au reușit să obțină nota de trecere la examenul maturității.
14.10.2022 | 10:21
Unde te poti angaja fara Bac Ce salarii se ofera pentru persoanele care nu au promovat examenul
Unde te poți angaja fără Bac. Ce salarii se oferă. foto: Colaj Fanatik / Pixabay
ADVERTISEMENT

Unde poți să te angajezi dacă nu ai Bacalaureatul. În ce domenii poți activa și ce salariu există pentru persoanele care muncesc aici.

Unde te poți angaja fără Bac. Ce salarii se oferă

Sunt mai multe meserii în care poți activa și nu se cere examen de bacalaureat. Astfel, până îți obții diploma, dacă o mai vrei, poți să muncești într-unul dintre aceste domenii.

ADVERTISEMENT

Spre exemplu, poți să îți cauți un loc de muncă în domeniul de retail, mai precis să fii angajat la un magazin.

În acest domeniu nu îți trebuie o diplomă de bacalaureat, dar ai nevoie de acte care să dovedească că ai absolvit 12 clase.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un lucru important este că nu trebuie să ai antecedente penale pentru a lucra în acest domeniu, iar salariul pe care îl poți primi este ușor de 1500 de lei, dar poți primi și bonuri de masă.

Poți să te mai angajezi fără a avea examenul de bacalaureat și la un call center.  Pentru a te angaja aici este necesar să ai unele cunoștințe de bază de operare pe calculator și o capacitate bună de a lucra în echipă. Pentru persoanele care cunosc o limbă străină, este întotdeauna un avantaj.

ADVERTISEMENT

Salariile nu sunt neapărat foarte mari, dar poți să câștigi chiar și 2800 de lei pe lună, dar depinde și de orașul în care lucrezi.

Poți lucra ca ospătar, șofer de TIR sau frizer fără Bac

Dacă vrei să devii ospătar, află că nu ai nevoie de bacalaureat pentru a putea munci.

Totuși, trebuie să iei în calcul că poate fi necesar să muncești până noaptea târziu și inclusiv în weekend, dar cu bacșișurile de la clienți poți să strângi destul de mulți bani.

ADVERTISEMENT

Pentru cei cărora le place să conducă, o idee bună ar fi meseria de șofer de tir dacă nu au Bacul.

În ceea ce privește salariile, ele sunt destul de mari. Mai ales pentru cei care fac curse internaționale, salariile pot ajunge chiar și la 3000 de euro pe lună.

O altă idee bună dacă nu ai bacalaureatul și ești pasionat de domeniile de beauty ar fi să faci un curs de manichiurist sau de frizer.

Trebuie mai întâi să obții diplomă și vei putea profesa la un salon de înfrumusețare, unde salariul de început este aproximativ 2000 de lei.

ADVERTISEMENT