Life

Unde trebuie aprinsă, de fapt, candela în casă. Așa va fi o sperietoare pentru puterile cele rele

Unde trebuie aprinsă, de fapt, candela în casă? Puține persoane țin cont de acest detaliu în momentul în care aleg să se roage.
18.05.2024 | 18:00
Unde trebuie aprinsa de fapt candela in casa Asa va fi o sperietoare pentru puterile cele rele
Unde trebuie aprinsă, de fapt, candela în casă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unde trebuie aprinsă, de fapt, candela în casă? Este bine cunoscut faptul că lumina care vine de la candelă le aduce aminte credincioșilor de lumina pe care Mântuitorul a adus-o în sufletele lor.

Unde trebuie aprinsă, de fapt, candela în casă

De altfel este recomandat ca orice persoană să aibă în casă o candelă aprinsă. Important este însă și locul în care alegem să o poziționăm. Puțini sunt atenți și țin cu adevărat cont de acest detaliu.

ADVERTISEMENT

Unde trebuie aprinsă, de fapt, candela în casă? Dacă vrei să ții departe puterile rele, atunci este bine ca, în realitate, candela să fie aprinsă înaintea icoanelor și nicidecum lângă ele, sau în spatele lor.

Totodată, nu e recomandat ca icoana să stea nici departe de candelă. În acest mod, lumina sfântă, scrie Doxologia, aduce aminte credincioșilor de caracterul luminos al unui sfânt.

ADVERTISEMENT

Din ce alte motive candela trebuie aprinsă în casă înaintea icoanelor? Aceasta poate să ”ne slujească drept mustrare pentru faptele noastre întunecate şi pentru gândurile şi dorinţele noastre rele. Și să ne cheme la calea sfinţeniei evanghelice, ca astfel să ne ostenim cu râvnă pentru a împlini porunca Mântuitorului: aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, ca să vadă lucrurile voastre cele bune”. 

Ce semnificație are candela pusă în fața icoanei

Totodată, candela aprinsă înaintea icoanei reprezintă și un semn al recunoștinței față de Mântuitor. De asemenea, ea poate fi inclusiv o ”sperietoare pentru puterile cele rele”.

ADVERTISEMENT

Fără să vrem, acestea pot ajunge asupra noastră. Iar în momentul în care ne rugăm, ne pot pătrunde în gânduri. Punând candela în acest mod, puterile rele fug când văd lumina, mai ales când aceasta îi este închinată lui Dumnezeu.

Candela aprinsă în fața icoanei poate să ofere credincioșilor și un imbold la arderea în sine. „Precum untdelemnul și fitilul ard în candelă, supuse voii noastre, aşa să ardă şi sufletele noastre cu flacăra dragostei în toate pătimirile, supuse totdeauna voii lui Dumnezeu”, arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

Totodată, un alt lucru important de știut este faptul că o candelă trebuie aprinsă de mâna unei persoane. Iar acest lucru semnifică faptul că nici inima credincioșilor nu se poate aprinde ”fără harul lui Dumnezeu”.

ADVERTISEMENT