Life

Unde trebuie să aşezi icoanele în casă. Vor fi un talisman pentru întreaga familie

Mulți români au cel puțin o icoană în casă, însă unde este așezată aceasta? Este toate important locul în care punem icoana, astfel încât întreaga familie să fie protejată.
12.03.2023 | 12:23
Unde trebuie sa asezi icoanele in casa Vor fi un talisman pentru intreaga familie
Unde trebuie să aşezi icoanele în casă. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Toți credincioșii au în casă măcar o icoană la care se roagă sau lângă care aleg să aprindă o candelă, ori o lumânare. Totuși, există niște lucruri pe care ar fi bine să le cunoaștem mai bine. Icoanele trebuie așezate în casă, într-un loc special, pentru a deveni un talisman.

Unde se așează, de fapt, icoana

Este importantă așezarea icoanelor? Răspunsul este da și încă din cele mai vechi timpuri s-a stabilit unde este locul acestora. Mulți le așează pe o masă, alții pe un perete, însă în realitate, ar trebui să le punem în ”colțul roșu” al casei. Și totuși unde este acesta?

ADVERTISEMENT

Colțul roșu este, de fapt, colțul unde nu trebuie să punem alte obiecte străine precum lucruri murdare sau fotografii. Acestea pot aduce mari probleme într-o casă sau într-un apartament, mai exact, se spune că pot bloca puterea icoanelor, dar și energia pe care acestea o emană.

Și totuși unde trebuie să așezăm icoana în casă pentru a aduce noroc și prosperitate întregii familii? Cel mai bun loc este partea de est a casei, iar probabil dacă ai ajuns într-o casă bătrânească vei observa că vârstnicii obișnuiesc să urmeze această regulă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ar fi bine să mai luăm în calcul și alte lucruri interesante despre icoane. Spre exemplu, dacă alegem să le punem în bucătărie, este bine să ne rugăm în fața lor înainte de a mânca. De asemenea, acestea nu trebuie așezate în niciun caz lângă aparatele electrocasnice, ci mai degrabă lângă masă, unde vom mânca.

Cel mai bun loc în care poți așeza icoanele în casă

În cazul în care facem o astfel de greșeală, riscăm să reducem toată puterea pe care o icoană o are. Este recomandat ca aceasta să fie ținută într-un loc separat, curat, departe de orice conținut străin, fie că vorba despre cărți, fotografii, sau alte simboluri ale altor religii.

ADVERTISEMENT

Un alt loc în care poți așeza o icoană este lângă patul bebelușului. Aceasta poate proteja somnul, dar și liniștea copilului. Recomandat este însă ca aceasta să fie amplasată ceva mai sus, astfel încât cel mic să nu ajungă la ea și să nu o miște.

De asemenea, pentru cei care au mai multe icoane și vor să le așeze în același loc și aici există o regulă care trebuie respectată. Mai exact, icoana care reprezintă chipul lui Iisus Hristos trebuie să fie așezată pe centru. De cealaltă parte, Maica Domnului trebuie să stea în dreapta, în timp ce Ioan Botezătorul în stânga.

ADVERTISEMENT

Cu alte cuvinte, icoana cu Mântuitorul Iisus Hristos trebuie să stea cel mai sus dintre toate. Și ce se întâmplă dacă facem această așezare și ce beneficii aduce casei noastre? În primul rând, așezarea corectă a icoanei ne poate proteja întreaga familie.

De asemenea, fiind pusă singură într-un loc curat, atunci când ne rugăm în fața ei nu vom fi distrași de alte imagini de pe peretele respectiv, sau de pe masa respectivă. Icoana este un talisman pentru întreaga familie, atunci când este așezată corespunzător în casă.

ADVERTISEMENT
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa...
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa la volan + Viteza mult peste limită cu care conducea
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Trucul simplu pentru a-ți păstra ștergătoarele de parbriz funcționale în sezonul rece
Trucul simplu pentru a-ți păstra ștergătoarele de parbriz funcționale în sezonul rece
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română