News

Unde trebuie să cauți notele de la Bacalaureat 2019. Rezultatele vor fi afișate luni, 8 iulie

06.07.2019 | 16:08
Unde trebuie sa cauti notele de la Bacalaureat 2019 Rezultatele vor fi afisate luni 8 iulie

FANATIK te ține la curent și îți spune unde trebuie să cauți notele de la Bacalaureat 2019. Site-ul nostru îți va prezenta în timp real ce note au obținut elevii la examenul de maturitate. Candidații care vor să afle cât mai repede ce note au obținut la probele examenului, dar și media generală pot intra pe site-ul oficial al Ministerului Educației Naționale, acolo unde vor fi afișate în premieră rezultatele.

Unde trebuie să cauți notele de la Bacalaureat 2019

Vă readucem aminte că rezultatele la BAC 2019 se vor afișa luni, 8 iulie 2019, până în ora 12:00, dar, atenție, și la avizierele liceelor, pe liste. În aceeași zi se vor depune și contestațiile, între orele 12:00- 16:00. Rezultatele finale la Bacalaureat 2019 se vor afișa sâmbătă, 13 iulie 2019. După această dată nu se mai poate face nimic și se consideră că aceasta este nota finală. Peste 136 de mii de elevi își așteaptă acum media.

Elevii au avut probe orale în acest an la Limba română, pe 3-4iunie 2019, la Limba Maternă, în datele de 5-6 iunie 2019, la Evaluarea Competențelor digitale – proba D), dar și Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C. Au urmat apoi probele scrise, unele care nu au fost scutite de incidente. Astfel, de la proba obligatorie a profilului au fost eliminați doi elevi din București pentru tentativă de fraudă, în timp ce de la ultima probă scrisă de la Bacalaureat, cea la alegerea profilului și specializării, aproape 400 de elevi au lipsit.

Unde trebuie să cauți notele de la Bacalaureat 2019. BAC
Elevii își vor afla rezultatele de la Bacalaureat, luni, 8 iulie. Sursa foto – facebook

Rezultatele vor fi afișate luni, 8 iulie

În cazul în care vor exista și elevi nemulțumiți de nota primită, atunci aceștia pot depune contestații în aceeași zi în care se afișează rezultatele. Ca și la Evaluarea Națională, elevii trebuie să depună o cerere între orele 12.00 – 16.00. Aceasta va primi un număr și se va înregistra la centrul de examen de către președintele comisiei, alături de unul dintre vicepreședinți sau un alt membru al comisiei din centru de examen.

Reevaluarea lucrărilor se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, dar și acum se vor respecta cu stricteţe baremul şi toate procedurile. Vă atragem atenția însă că în urma unei contestații, notele de la Bacalaureat pot să crească sau pot sa mai scadă.