Unde ar trebui să depozitezi mierea dacă vrei să nu se mai cristalizeze. Secretul care te va ajuta să te bucuri o perioadă mai lungă de timp de acest deliciu.
Mierea este o adevărată comoară pentru organism. Aceasta nu doar că este delicioasă, dar are și o mulțime de beneficii. Pentru a te bucura de efectele sale, este important să știi cum se păstrează mierea.
Mierea este un aliment natural, iar pentru ca proprietățile ei să se mențină de-a lungul timpului, depozitarea sa este crucială. Aceasta trebuie să stea departe de razele directe ale soarelui, de căldura puternică sau de umiditate.
Principalul avantaj al mierii este faptul că aceasta nu expiră. Chiar dacă nu are termen de expirare, depozitarea ei incorectă poate duce la schimbarea texturii sale sau chiar la cristalizarea ei.
În ciuda faptului că este un aliment fără dată de expirare, mierea trebuie păstrată corespunzător. Dacă este ferită de temperatura excesivă și de umiditate, aceasta poate rezista foarte mult.
De obicei, este recomandat ca mierea să fie depozitată la o temperatură mai mică de 20 de grade Celsius. Pentru păstrarea ei, intervalul termic optim este cuprins între -5 grade și 20 de grade Celsius.
Totuși, nu doar acești factori sunt importanți. Pentru ca mierea să fie păstrată bine și să nu își schimbe textura, este esențial să fie depozitată în borcane de sticlă, care se închid etanș.
Nu este greșit nici dacă alegi să ții mierea într-un borcan de plastic. Totuși, trebuie să știi că în timp, aceasta poate absorbi anumite substanțe din plastic.
Singurele recipiente în care nu este recomandat să ții mierea sunt cele din metal. Borcanele din metal reacționează cu mierea, iar în timp, îi pot schimba radical gustul și calitatea.
Mierea este un aliment bogat în antioxidanți și enzime. Aceasta are proprietăți antibacteriene și antifungice, ceea ce înseamnă că ajută la combaterea infecțiilor. De asemenea, întărește sistemul imunitar și susține digestia.
Mierea este un remediu natural pentru calmarea durerilor de gât și a tusei. De obicei, este folosită în combinație cu lămâie sau cu ceai. Aplicată local, mierea poate vindeca inclusiv arsurile și rănile.