Life

Unde va fi înmormântat actorul Ion Dichiseanu. Când au loc funeraliile

La câteva ore după decesul marelui actor Ion Dichiseanu, în spațiul public a apărut și informația legată de locul unde va fi înmormântat.
20.05.2021 | 21:56
Unde va fi inmormantat actorul Ion Dichiseanu Cand au loc funeraliile
ADVERTISEMENT

Joi, 20 mai, în jurul orei 15:00, Ion Dichiseanu a spus adio acestei lumi după o lungă suferință pe patul de spital de la Floreasca.

Marele actor al teatrului și filmului autohton își va dormi somnul de veci la cimitirul Bellu din Capitală.

ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit al maestrului va fi depus vineri, 21 mai, la ora 13.00, în foaierul Teatrului Nottara, iar cei care doresc îi vor putea aduce un ultim omagiu.

Unde va fi înmormântat Ion Dichiseanu. Funeraliile actorului au loc sâmbătă

Sâmbătă, la ora 10.00, cortegiul funerar al actorului va pleca spre cimitirul Belu, unde va fi depus în capelă. Slujba de înmormântare va avea loc ora 12.00. Întregul proces se va desfășura cu respectarea normelor sanitare în vigoare din pandemie.

ADVERTISEMENT

Ion Dichiseanu, o personalitate care va rămâne veșnic în galeria de aur teatrului şi a cinematografiei românești, va fi înmormântat cu onoruri militare, anunță Antena 3.

La Bellu se află mormintele a numeroase personalități române din mai multe domenii. Aici își dorm somnul etern Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Mihail Sadoveanu, Nichita Stănescu, Nicolae Labiș, George Coșbuc Adrian Păunescu, Eugen Barbu, Marin Preda, Zaharia Stancu, Mihai Ralea, Mircea Nedelciu și alte nume de răsunet ale culturii noastre.

ADVERTISEMENT

Ion Dichiseanu, decedat joi la vârsta de 87 de ani

Actorul Ion Dichiseanu a murit joi, 20 mai, la Spitalul Floreasca, unde era internat de câteva luni. Avea 87 de ani și a ajuns în spital din cauza unei infecții cu o bacterie care i-a provocat o pneumonie bilaterală.

Cu câteva zile înainte de deces, fiica actorului, Ioana, a postat un mesaj pe rețelele sociale prin care le cere oamenilor să se roage pentru sănătatea tatălui ei.

ADVERTISEMENT

”În fiecare zi sun, cred că bietul personal medical de acolo s-a săturat să îmi audă vocea, să spun că sunt eu și cum se mai simte tata”, scria fiica artistului. Apoi, aceasta a spus la un post de televiziune că erorile unor medici ar fi condus la înrăutățirea stării de sănătate a tatălui său.

”S-a dus să facă o radiografie, o simplă radiografie, pentru că i se părea că simte ceva la un plămân. Și i-am spus să merge să facem radiografia ca să se liniștească.

Acolo ni s-a spus că e important să facă și un CT. CT-ul a fost interpretat nu foarte concludent, iar mai apoi să mergem la un mare profesor. Aș vrea să nu las lucrurile așa”, declara Ioana Dichiseanu, la Antena 3.

Un actor cu o bogată activitate teatrală şi cinematografică, Ion Dichiseanu s-a născut pe 20 octombrie 1933 în Adjud. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică, Facultatea de Teatru din București în 1959.

ADVERTISEMENT