News

Unde va merge în concediu Viorica Dăncilă vara asta. Premierul a explicat ce urmează să facă

16.07.2019 | 14:42
Unde va merge in concediu Viorica Dancila vara asta Premierul a explicat ce urmeaza sa faca

Premierul României Viorica Dăncilă a declarat că vara aceasta nu va pleca în concediu deoarece are alte planuri. Președintele PSD spune că vrea să analizeze foarte bine programul de guvernare și să facă o restructurare. 

Premieul Viorica Dăncilă nu pleacă în concediu

Viorica Dăncilă a fost invitată la DC News unde a răspuns la mai multe întrebări. Premierul a fost întrebat ce va face în perioada următoare în momentul în care președintele Klaus Iohannis va pleca în vacanță. Viorica Dăncilă a afirmat că nu va pleca în concediu și a vorbit despre planurile pe care le are.

Așadar, premierul a declarat că este foarte important ca în perioada aceasta să analizeze amănumțit programul de guvernare și se gândește la o restructurare. „Nu, eu  nu voi pleca în vacanţă, pentru mine este important ca în această perioadă să analizez foarte bine programul de guvernare, să văd dacă voi face o restructurare.”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a mai spus că va merge în toate județele ca să asculte sfaturile și sugestiile cetățenilor în ceea ce privește modul de guvernare. „Vreau să ajung în fiecare judeţ, să vorbesc cu cetăţenii, cu membrii de partid, să iau sugestii, sfaturi, de la cetăţeni către guvern, să schimb modul de acţiune. În ceea ce priveşte o sesiune extraordinară a parlamentului, am discutat dar trebuie să vedem dacă şi celelalte partide sunt dispuse.”, a mai spus Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă nu va pleca în concediu
Viorica Dăncilă are planuri mari în acest concediu. Premierul vrea să reorganizeze programul de guvernare și să facă restructurări. Sursa foto: hepta.ro

Viorica Dăncilă are planuri mari în acest concediu

Premierul României speră ca odată cu plecarea în vacanță a președintelui Klaus Iohannis să facă prima remaniere. „Să sperăm că până la plecarea domnului preşedinte în vacanţă voi face prima remaniere”, a încheiat Viorica Dăncilă. Anul trecut în perioada 6 -13 august Viorica Dăncilă a plecat în concediu și l-a lăsat pe ministrul Paul Stănescu să preia atribuțiile premierului.

Decizia conform căreia funcția de premier i-a fost încredințată viceprim-ministrului Paul Stănescu a apărut pe 31 iulie 2018 în Monitorul Oficial. La doar trei zile după ce decizia a fost publicată președintele Klaus Iohannis a sesizat Curtea Constituțională în legătură cu un conflict între premier și președinte. Șeful statului a considerat la vremea respectivă că premierul trebuie să își excercite în permanență funcţia sau să anunţe delegarea, potrivit Mediafax.