Fotbal international

Unde vezi campionatul Angliei! Cine transmite la TV Premier League! Azi se joacă primul meci!

10.08.2018 | 16:11
Unde vezi campionatul Angliei

Unde vezi campionatul Angliei. Vineri, 10 august, începe sezonul 2018-19 din Premier League, iar românii au posibilitatea să vadă duelurile pentru cel mai râvnit trofeu din Anglia. Runda inaugurală programează derby-ul Arsenal – Manchester City, care se va disputa duminică, de la ora 18:00.

Meciurile programate în zilele de vineri, sâmbătă şi luni vor putea fi urmărite în România pe postul Eurosport 1. Partidele de duminică sunt transmise de Telekom Sport. Prima etapă a sezonului din Premier League va începe cu meciul Manchester United – Leicester, programat vineri, de la ora 22:00, şi transmis de Eurosport 1. Sâmbătă, Eurosport 1 va transmite meciurile Newcastle – Tottenham (14:30), Huddersfield – Chelsea (17:00) şi Wolverhampton – Everton (19:30).

Unde vezi campionatul Angliei

Unde vezi campionatul Angliei. Duminică se dispută ultimele meciuri din prima etapă, iar partidele vor putea fi vizionate pe Telekom Sport. Liverpool – West Ham (15:30), Southampton – Burnley (15:30) şi Arsenal – Manchester City (18:00) sunt meciurile care închid runda inaugurală din Premier League.

Un singur român va juca în Premier League

Florin Andone este singurul fotbalist român care va evolua în acest sezon în Premier League. Atacantul de 25 de ani s-a transferat în această vară de la Deportivo La Coruna la Brighton. Internaţionalul român a semnat pe următorii cinci ani cu formaţia care a terminat pe locul 15 în sezonul trecut. Noua echipa a lui Florin Andone va juca împotriva lui Watford, însă nu va putea evolua în prima etapă fiind nerefăcut după o accidentare suferită în vară.

Bruno Saltor, căpitanul formaţiei, a avut cuvinte de laudă la adresa noului său coleg şi a declarat că internaţionalul român se va adapta repede. “Cred că o să fie uşor pentru el datorită mentalităţii lui. El este român. S-a mutat în Spania când avea 12 ani. A muncit din greu, a crescut în ligi inferioare. Îmi place acest tip de jucători, deoarece ca să ajungă unde este el acum a transpirat atât de mult şi poţi vedea asta. Este atât de deschis la minte şi cred că se va adapta repede”, a declarat fotbalistul în publicaţia The Argus.

Transferuri pe bani mulţi

Peste 1,2 miliarde de euro au investit cluburile din Premier League în transferuri în această vară, iar lupta la titlu se anunţă interesantă. Liverpool este formaţia care a cheltuit cei mai mulţi bani în ultima perioadă de mercato, “cormoranii” plătind peste 180 de milioane de euro pentru a-i aduce pe Alisson Becker, Xherdan Shaqiri, Nabil Keita și Fabinho. La polul opus s-a aflat Tottenham, formaţia londoneză nu a achiziţionat niciun jucător, însă nici nu a vândut vreun fotbalist important.

Şase cluburi au câştigat titlu

Din 1992-93, sezonul inaugural din Premier League, şi până în prezent, şase formaţii au reuşit să câştige titlul de campionă a Angliei: Manchester United, Chelsea, Arsenal, Manchester City, Blackburn Rovers şi Leicester City. Actuala formaţie antrenată de Jose Mourinho este cea mai galonată, cu 13 titluri câştigate, ultimul venind în sezonul 2012-13. Rivala din oraş este campioana Angliei en-titre, după ce echipa pregătită de Pep Guardiola a obţinut titlul la o diferenţă de 19 puncte.

Unde vezi campionatul Angliei
Unde vezi campionatul Angliei