Fotbal international

Unde vezi campionatul Franței. Ce posturi TV transmit Ligue 1

10.08.2018 | 20:20
Unde vezi campionatul Franței. Ce posturi TV transmit Ligue 1

Unde vezi campionatul Franței. Ce posturi TV transmit Ligue 1. Ediţia cu numărul 81 din prima ligă franceză de fotbal va fi transmisă în România de către Digi Sport, televiziune de sport care a achiziţionat drepturile de televizare pentru perioada 2018-2021.

Unde vezi campionatul Franţei. Cine transmite Ligue 1 în seoznul 2018-2019
Unde vezi campionatul Franţei. Cine transmite Ligue 1 în seoznul 2018-2019

Noul sezon din campionatul Franţei va debuta pe 10 august cu duelul de pe Stade Velodrome dintre Olympique Marseille şi Toulouse. Trupa antrenată de Rudi Garcia pe juca pe propriul teren, într-o partidă în care fanii echipei gazdă i-ar putea vedea la lucru încă din prima rundă pe Jordan Amavi şi Duje-Caleta Car, doi fundaşi care ar trebui să aducă un plus de siguranţă defensivei.

Unde vezi campionatul Franței. Ce posturi TV transmit Ligue 1 în România

Marea atracţie şi a noului sezon din Ligue 1 va fi reprezentată de apariţiile lui Neymar şi a celor de la PSG, echipa campioană în Franţa în ultima stagiune.  Trupa din capitală va debuta în noua stagiune duminică, 12 august, într-o partidă contra celor de la Caen.

Stade Velodrome, stadionul pe care debutează sezonul 2018-2019 în Franţa, este cel mai mare şi din acest sezon din Ligue 1. Olympique Marseille va avea parte de aportul a peste 67.000 de spectatori în cele mai importante partide din noua stagiunea. Olympique Lyon se poate bucura de suportul a peste 57.000 de fani la meciurile de pe teren propriu, în timp ce Lille are şi ea o arenă de 50.000 de locuri.

La polul opus, Amiens are cea mai mică arenă cu o capacitate de doar 12.000 de locuri, fiind urmată în acest clasament negativ de către Angers cu 17.000, în timp ce arena celor de la Dijon are doar 18.000 de locuri.

Cinci formaţii din Ligue 1 şi-au schimbat antrenorul în noul sezon

PSG, campioana din ultimul sezon, l-a demis pe Unai Emery la finalul stagiunii şi l-a pus în funcţie pe germanul Thomas Tuchel. Nantes, formaţia la care evoluează românul Ciprian Tătăruşanu, s-a despărţit de italianul Claudio Ranieri şi l-a instalat în funcţie pe portughezul Miguel Cardoso.

Lucien Favre s-a despărţit de cei de la Nice şi a plecat la Borussia Dortmund, în locul său fiind adus fostul mare internaţional francez Patrick Viera. Patrice Garande şi-a încheiat contractul cu echipa Caen, iar în locul lui a fost instala Fabien Mercadal. Mickael Debeve, principal în ultimul sezon la Toulose, a revenit ca şi antrenor secund la Lens, iar în locul lui a fost instalat Alain Cassanova.

Sezonul 2018-2019 se va încheia pe 25 mai, iar două echipe vor retrograda direct, în timp ce formaţia de pe locul 17 va juca baraj cu locul al 3-lea din Ligue 2. Primele două clasate vor avea asigurat un loc în grupele Champions League, în timp ce ultima formaţie de pe podium va juca în preliminariile Ligii Campionilor pentru un loc în grupele întrecerii. Formaţia de pe locul al patrulea va juca în Europa League.