ADVERTISEMENT
Sport

Unde visează să joace Ianis Hagi. ”Acolo m-am născut, îl iubesc”

Curtat de mai multe cluburi importante ale Europei, Ianis Hagi a mărturisit că visează să joace într-o zi pentru una dintre echipele la care și tatăl lui a evoluat.
Autor: Patrice Podina | 25.05.2021 | 09:31
Unde visează să joace Ianis Hagi. ”Acolo m-am născut, îl iubesc”
Ianis Hagi. Sursa foto: hepta.ro

Hagi a avut un sezon excelent în Scoția, unde a câștigat titlul cu Rangers, primul al grupării de pe Ibrox după un deceniu de așteptare. Mai mult, internaționalul român a fost cel mai bun pasator din Championship.

ADVERTISEMENT

Astfel, ofertele pentru Hagi au început să se contureze. Deocamdată oficialii lui Rangers nu au luat o decizie în ceea ce privește viitorul lui Ianis Hagi, dar fotbalistul a dezvăluit că într-o zi își dorește să evolueze în alt campionat.

Lazio și Sevilla îl monitorizează, Hagi ar vrea la Galatasaray

Chiar dacă a declarat mereu că se simte foarte bine la Rangers, Ianis Hagi ar putea părăsi campioana Scoției, chiar în această vară. În acest sens impresarii fotbalistului analizează atent fiecare ofertă.

În spațiul public au apărut deja speculații cu privire la un viitor transfer al lui Ianis Hagi în Italia sau Spania, Lazio și Sevilla fiind cluburile care îl monitorizează de mai multă vreme.

ADVERTISEMENT

Însă, Hagi a mărturisit că într-o zi și-ar dori să îmbrace tricoul celor de la Galatasaray Istanbul, echipă la care tatăl său este o legendă.

”Îmi doresc să ajung la Galata. Este un club pe care-l iubesc, am crescut cu el de mic, acolo m-am născut. Nu știu ce-mi rezervă viitorul, dar e clar că sunt atașat de acest club”, a declarat fotbalistul la Digisport.

Ianis Hagi s-a născut la Istanbul, iar suporterii fostei campioane a Turciei și-ar dori și ei ca fiul lui Gică Hagi, pe care îl divinizează, să evolueze pentru Galatasaray. Discuții au mai existat, însă mutarea nu s-a realizat, deocamdată.

ADVERTISEMENT

Cifre impresionante pentru Ianis Hagi

Ultimul sezon al lui Hagi jr. a fost unul excelent, în ciuda faptului că nu s-a impus ca titular la campioana Scoției. În aceste condiții despărțirea de gruparea de pe Ibrox Park pare iminentă.

Cu 8 goluri și 12 pase decisive reușite în sezonul care tocmai s-a încheiat, Ianis Hagi are toate motivele să spere că din vară va face pasul spre un campionat mult mai puternic din fotbalul european.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare problemă în realizarea unui eventual transfer al internaționalului român este clauza de reziliere cifrată la peste 20 de milioane de euro.

Presa din Italia și Spania a scris că Lazio și Sevilla au oferit inițial 10 de milioane de euro pentru transferul lui Ianis Hagi, dar după ce s-au lovit de refuzul oficialilor de la Rangers au mărit oferta la 13 milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul român a fost votat de fanii scoțieni drept cel mai bun tânăr fotbalist al lui Rangers, în sezonul recent încheiat.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!