News

Unde voia să ajungă, de fapt, Elena Udrea. Aceasta ar fi fost destinaţia finală: “E uşor să devii rezident acolo”

Jurnaliștii de la Antena 3 susțin că Elena Udrea se îndrepta către Dubai înainte de a fi prinsă, asta deoarece din Emiratele Arabe Unite nu putea fi extrădată.
08.04.2022 | 07:44
Unde voia sa ajunga de fapt Elena Udrea Aceasta ar fi fost destinatia finala E usor sa devii rezident acolo
Elena Udrea s-ar fi putut îndrepta către Dubai. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Plecarea Elenei Udrea din țară a fost semnalată la scurt timp după ce judecătorii au respins recursul în anulare legat de decizia din dosarul “Gala Bute”. Între timp, ea a fost reținută în Bulgaria.

Unde voia să ajungă Elena Udrea?

Jurnaliștii Antena 3 au dezvăluit că Elena Udrea se afla în orașul Kulata atunci când a fost reținută de autoritățile din Bulgaria, urmând să ajungă în Grecia și, ulterior în Dubai. Aceștia mai susțin că această fugă a fost una atent pregătită.

ADVERTISEMENT

“Avocații i-au dat speranțe că astăzi verdictul de la Înalta Curte va fi favorabil ei. Înainte cu puțin timp să se dea pronunțarea a știut care va fi și a fugit. A pregătit însă atent acest lucru. Săptămâna trecută se afla într-un loc – locul acela este Dubaiul. Aparent, Elena Udrea se afla acolo pentru un eveniment privat, respectiv nunta finului ei”, a explicat jurnalista Oana Zamfir.

Trebuie precizat că traseul pe care Elena Udrea a ales să îl urmeze pentru a părăsi România ridică la rândul său întrebări.

ADVERTISEMENT

“Exista, de exemplu, zbor la ora 16.00 din Sofia spre Dubai. Ea trebuia să ajungă la Atena. Înseamnă că la Atena se afla ceva, pentru că și când a fugit în Costa Rica a fugit prin Atena”, susține Zamfir.

Aparent, Elena Udrea obișnuia să călătorească adesea în Italia, Grecia și Dubai, mai ales în ultimele luni. În ceea ce privește ultima destinație, spre deosebire de primele două, trebuie precizat faptul că vine la pachet cu o serie de avantaje legale.

ADVERTISEMENT

Mai exact, autoritățile din Emiratele Arabe Unite, țara în care se află orașul Dubai, sunt recunoscute pentru politicile lor legate de interacțiunea cu alte state. Mai exact, acestea nu extrădează cetățenii străini acuzați sau condamnați pentru infracțiuni economice sau corupție.

În plus, după cum mai subliniază jurnaliștii, procesul prin care cetățenii străini pot primi rezidența în Dubai este unul simplu, la îndemâna Elenei Udrea.

ADVERTISEMENT

Mai exact, un străin care vrea să locuiască în Dubai trebuie să investească 5.000 de dolari într-o afacerea, alături de un cetățean al Emiratelor Arabe Unite. Procesul este și mai simplu pentru cei care își permit să cumpere o proprietate în această țară.

“Este foarte ușor să devii rezident în Dubai dacă deschizi o afacere – îți trebuie în jur de 5.000 de dolari pentru asta. Dar și mai ușor este să cumperi o proprietate de circa 1.000.000 de drahme, adică vreo 250.000 de euro, ca atare nu era nimic complicat pentru Elena Udrea”, mai adaugă Oana Zamfir.

ADVERTISEMENT