Sport

Unde vor ajunge banii din vânzarea clubului Chelsea. Premierul Boris Johnson vrea ca Roman Abramovich să nu primească nimic

Roman Abramovich a pus la vânzare clubul Chelsea după sancțiunile primite în Marea Britanie odată cu începerea războiului din Ucraina, dar nu va vedea niciun ban din această afacere.
03.05.2022 | 22:53
Unde vor ajunge banii din vanzarea clubului Chelsea Premierul Boris Johnson vrea ca Roman Abramovich sa nu primeasca nimic
Roman Abramovich a pus la vânzare clubul Chelsea după sancțiunile primite în Marea Britanie odată cu începerea războiului din Ucraina, dar nu va vedea niciun ban din această afacere. Sursă foto: vi.nl
ADVERTISEMENT

Magnatul rus în vârstă de 55 de ani, considerat un apropiat al președintelui Vladimir Putin, s-a implicat în negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina, iar la una dintre aceste întâlniri a fost otrăvit.

Cum se vor împărții banii din vânzarea clubului Chelsea

Premierul Boris Johnson este tot mai tentat să ia în considerare posibilitatea de a dona o parte din banii obţinuți din vânzarea clubului Chelsea fotbalului de bază din Marea Britanie, însă majoritatea va merge tot pentru susţinerea Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Publicația Daily Mail notează că premierul doreşte ca suma să meargă către o fundaţie care să ajute Ucraina să se refacă în urma invaziei ruse, însă există îngrijorări cu privire la formalităţile de punere în aplicare atât de repede a unei astfel de iniţiative.

Guvernul britanic încearcă să evite ca veniturile de aproximativ trei miliarde de lire sterline din vânzarea clubului să rămână într-un cont bancar îngheţat, având în vedere că actualul proprietar, Roman Abramovich, a fost sancţionat.

ADVERTISEMENT

Cum pot profita britanicii de vânzarea lui Chelsea

Fostul vicepreşedinte al clubului Arsenal, David Dein, le-a scris miniştrilor cerând ca 750 de milioane de lire sterline din vânzare să fie destinate fotbalului de bază din Marea Britanie, cu accent pe îmbunătăţirea a 20.000 de suprafeţe de joc, construirea a peste 1.000 de terenuri artificiale şi renovarea vestiarelor.

”În timp ce, până în prezent, accentul a fost pus pe cumpărători, există o întrebare crucială cu privire la destinaţia veniturilor din vânzare. Fără îndoială, victimele războiului din Ucraina ar trebui să fie în centrul gândurilor noastre şi orice putem face pentru a folosi banii din această vânzare pentru a sprijini eforturile umanitare ar trebui să fie binevenit.

ADVERTISEMENT

Investiţiile în antrenori, terenuri, academii şi facilităţi în zonele defavorizate şi lăsate în urmă ar putea schimba situaţia pentru comunităţi şi tineri. Ar putea contribui la crearea unei noi generaţii de vedete ale fotbalului englez, sprijinind în acelaşi timp coeziunea comunităţii, crearea de noi locuri de muncă, reducerea criminalităţii în rândul tinerilor şi ajutând la creşterea şi dezvoltarea fotbalului feminin.

Toate acestea sunt priorităţi interguvernamentale şi sper că guvernul Majestăţii Sale ar putea acţiona pentru a crea o oportunitate care să schimbe lucrurile”, a punctat Dein, într-o scrisoare adresată lui Nadine Dorries, secretarul de stat pentru Digital, cultură, media şi sport.

ADVERTISEMENT

Jim Ratcliffe, ofertă de ultim moment

Această informaţie vine în momentul în care Jim Ratcliffe, cel mai bogat om din Marea Britanie, încă mai speră să cumpere Chelsea, după ce a depus o ofertă de 4,25 miliarde de lire sterline, dar investitorul american Todd Boehly rămâne în pole position.

Boehly, care deține franciza MLB Los Angeles Dodgers, se află în prezent într-o perioadă de cinci zile de negocieri pentru cumpărarea clubului, după ce ofertele lui Stephen Pagliuca şi Martin Broughton au fost respinse, săptămâna trecută.

Cu toate acestea, oferta de ultim moment a lui Ratcliffe este considerată în continuare o ”opţiune viabilă” de către persoane din interiorul negocierilor, banca comercială americană Raine Group fiind încă în proces de confirmare a noului proprietar care să preia locul lui Roman Abramovich.

ADVERTISEMENT