News

Unele state vor ca vaccinarea împotriva Covid-19 să devină obligatorie. OMS se opune categoric

OMS a anunțat că nu dorește ca vaccinarea împotriva Covid-19 să devină obligatorie.
13.08.2021 | 19:49
Unele state vor ca vaccinarea impotriva Covid19 sa devina obligatorie OMS se opune categoric
ADVERTISEMENT

Mai multe state se gândesc să impună obligativitatea vaccinării împotriva Covid-19 pentru unele categorii de persoane. Organizația Mondială a Sănătății se opune categoric acestei măsuri.

Experții OMS spun clar faptul că doar vaccinurile nu sunt suficiente în lupta împotriva pandemiei de coronavirus. Trebuie luate și măsuri sanitare.

ADVERTISEMENT

Unele state vor ca vaccinarea împotriva Covid-19 să devină obligatorie. OMS se opune categoric

Un purtător de cuvânt al Organizației Mondiale a Sănătății spune că vaccinarea împotriva Covid-19 nu ar trebui să devină obligatorie. Există totuși țări care s-au gândit să adopte această măsură pentru anumite categorii de persoane.

“În general, OMS este împotriva oricărui tip de vaccinare obligatorie. este necesar să explicăm populației generale cum funcționează vaccinurile și cât de importante sunt.

ADVERTISEMENT

E unul dintre instrumentele pe care le avem la dispoziție pentru a combate pandemia de COVID-19″, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Fadela Chaib, într-o conferință de presă.

Experții OMS spun că în toate țările trebuie luate și măsuri sanitare, pentru că vaccinarea nu este suficientă. Printre măsurile recomandate sunt purtarea măștii, spălarea pe mâini, evitarea locurilor aglomerate și distanțarea fizică.

ADVERTISEMENT

Deocamdată aproape 4,4 milioane de persoane din toată lumea s-au vaccinat împotriva Covid-19.

Unde ar putea deveni vaccinarea obligatorie

În acest moment în unele țări precum Germania, Marea Britanie, Spania, Franța sau Canada aproximativ 60% din populație s-a vaccinat. În SUA, 50%. Există însă țări cu un procent extrem de mic, de doar 1 %.

Unele țări se gândesc să-și oblige cetățenii să se vaccineze. Este cazul Marii Britanii care dorește ca măsura să se aplice persoanelor care lucrează în căminele de bătrâni sau orfelinate sau personalului din domeniul medical.

ADVERTISEMENT

Guvernul francez a anunțat că vaccinarea va fi obligatorie pentru cei care lucrează în domeniul sanitar, începând cu data de 15 septembrie 2021.

“În Spania, Legea organică 3/1986 stabilește motivele pentru care autoritățile sanitare competente pot institui vaccinarea obligatorie atunci când există motive întemeiate să creadă că există un pericol pentru sănătatea populației.

Această lege reprezintă o excepție de la dreptul general al pacienților de a respinge orice tratament sau măsură medicală, în conformitate cu legislația spaniolă.

Cu toate acestea, în prezent nu există propuneri de impunere a vaccinării obligatorii în Spania, deoarece acceptarea vaccinurilor împotriva Covid-19 este excepțional de ridicată în rândul populației spaniole”, a transmis Inmaculada Castelló, expertă în cadrul biroului Pinsent Masons din Madrid.

ADVERTISEMENT
Tags: