Fotbal intern

Ungaria finanțează două echipe din România. Câți bani trimite guvernul maghiar

14.11.2018 | 08:10
Renato Kelic și Stephan Drăghici în meciul Craiova - Sepsi. Formația din Sfântu Gheorghe este finanțată de Ungaria

Ungaria finanțează două echipe de fotbal care evoluează în România, iar guvernul maghiar de la Budapesta trimite o sumă uriașă de bani către formațiile care participă în competiții organizate de FRF (Federația Română de Fotbal) și LPF (Liga Profesionistă de Fotbal), anunță gsp.ro.

Guvernul de la Budapesta a recunoscut pentru sursa citată mai sus că susține financiar Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, echipă care evoluează în Liga 1 Betano, dar și Csikszereda, care joacă în Liga 3. Forul condus de Viktor Orban, primul-ministru al cabinetului din capitala Ungariei, a anunțat că cele două formații din România încasează aproape 6,5 milioane de euro.

Două echipe care evoluează în România sunt finanțate de Ungaria

“Decretul guvernamental 1801/2016 a decis acordarea de fonduri cluburilor Csikszereda (Miercurea Ciuc) și Sepsi (Sf. Gheorghe). În conformitate cu Decretul guvernamental, cele două cluburi de fotbal au primit câte 1 miliard de forinți (3,2 milioane de euro) prin intermediul Federației de Fotbal din Ungaria, ca beneficiar, pentru dezvoltarea infrastructurii sportive și realizarea altor proiecte de investiții în dezvoltare, în special pentru finanțarea Academiei Csikszereda și a Academiei Sf. Gheorghe. Resursele au fost primite în mod corespunzător, iar auditul conturilor transmise până în prezent este în curs de desfăşurare”.

Totul despre Sepsi OSK Sfântu Gheorghe

Echipa din Sfântu Gheorghe este cotată la 8,25 de milioane de euro de site-urile de specialitate și a promovat în Liga 1 Betano la începutul sezonului 2017 -2018. Cei mai valoroși jucători din lotul echipei pregătite de Eugen Neagoe sunt Istvan Fulop (600.000 de euro) și portarul Roland Niczuly (600.000 de euro). În primul sezon petrecut în Liga 1 Betano, 2017 – 2018, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat pe locul 3 în play-out, cu 34 de puncte, în spatele lui Dinamo și FC Botoșani. În actuala ediție, echipa lui Eugen Neagoe are 20 de puncte și se află pe locul 7, la egalitate cu Astra Giurgiu.

Meciul dintre Csikszereda și Dinamo din Cupa României
Meciul dintre Csikszereda și Dinamo din Cupa României
  • 650.000 de euro valorează lotul echipei Csikszereda Miercurea Ciuc
  • 20 de puncte are Sepsi OSK Sfântu Gheorghe în sezonul 2018 – 2019