News

Ungaria rămâne fără miliardele de la UE. Guvernul lui Viktor Orban, desființat: ”Dăunează democrației”

Ungaria va rămâne fără zeci de miliarde de euro, bani europeni, din cauza corupției de la Budapesta. Viktor Orban este principalul vinovat.
14.09.2022 | 21:59
Ungaria ramane fara miliardele de la UE Guvernul lui Viktor Orban desfiintat Dauneaza democratiei
Viktor Orban, problema cea mai mare a Uniunii Europene. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Președintele CE, Ursula von der Leyen, a anunțat că va recomanda suspendarea plăților din PNRR pentru Ungaria, pentru că statul vecin ”dăunează democrației”.

Ungaria rămâne fără bani de la UE

Dacă informația va deveni oficială, ar fi o primă mare lovitură primită de premierul Viktor Orban, criticat dur de multă lume din interiorul Uniunii Europene.

ADVERTISEMENT

“Trebuie să luptăm pentru democrațiile noastre. Aș dori să mă concentrez asupra corupției”, a transmis Ursula, fără a specifica în mod concret Ungaria. Cu toate acestea, sursele din cadrul Parlamentului European vorbesc despre țintirea specifică a Ungariei prin aceste măsuri dure gândite de oficialii UE.

În acest context, Uniunea Europeană va recomanda duminică suspendarea a 70% din totalul de 22.5 miliarde de euro pe care Ungaria trebuie să le primească până în 2027.

ADVERTISEMENT

În momentul în care Reuters a publicat aceste informații, forintul a scăzut. Viktor Orban e acuzat că acționează pentru desființarea drepturilor migranților, ale homosexualilor și ale femeilor. De asemenea, Orban acționează pentru distrugerea presei libere, a independenței instanțelor și a autonomiei universităților.

“Ungaria nu este deloc o democrație adevărată”, a declarat Gwendoline Delbos-Corfield, un deputat francez. Prieten apropiat al lui Vladimir Putin și admirator al modului în care ”țarul” rus își conduce țara, Viktor Orban a negat toate aceste acuzații.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu își permite să piardă acești bani, Budapesta a promis Uniunii Europene că va înființa o agenție anticorupție și speră, în continuare, că acordul financiar nu va fi pus în pericol.

Kelemen Hunor rămâne loial partenerului său de la Budapesta și îl apără pe Orban cu orice ocazie. Liderul UDMR a lăsat să se înțeleagă că izolarea Ungariei și a lui Viktor Orban nu e o soluție.

ADVERTISEMENT

”Eu, personal, cred că niciun stat din Uniunea Europeană, singur, nu va reuşi în această competiţie globală, mai ales în această situaţie geopolitică schimbată după atacarea Ucrainei de către Rusia şi tot ce înseamnă pe termen mediu şi pe termen lung acest război din vecinătatea noastră. Deci este nevoie de o Uniune Europeană, dacă vom reuşi, vom reuşi cu toţii”, a transmis Hunor.

ADVERTISEMENT
Tags: