News

Ungaria nu vrea să mai accepte alte trupe NATO pe teritoriul său: ”Armata noastră este capabilă pentru a garanta securitatea țării”

În timp ce criza din Ucraina pare să se adâncească, Ungaria transmite că nu vrea să mai accepte alte trupe NATO pe teritoriul său, deoarece dispune în prezent de o armată destul de puternică.
10.02.2022 | 10:45
Ungaria nu vrea sa mai accepte alte trupe NATO pe teritoriul sau Armata noastra este capabila pentru a garanta securitatea tarii
Ungaria transmite că nu mai are nevoie de alte trupe ale NATO. Sursa foto: Facebook NATO
ADVERTISEMENT

”Armata maghiară și forțele armate maghiare sunt în forma potrivită pentru a garanta securitatea țării”, a declarat pentru Euronews ministrul de externe al Ungariei, Peter Szijjarto.

Peter Szijjarto a făcut o astfel de declarație în timp ce SUA au trimis soldați din cadrul Alianței Nord-Atlantice în România, Polonia și țările baltice.

ADVERTISEMENT

Ministrul de externe al Ungariei: ”Nu vom fi de acord pentru că avem deja trupe NATO pe teritoriul țării”

“Nu, nu am fost de acord cu acest lucru și nu vom fi de acord pentru că avem deja trupe NATO pe teritoriul țării, adică armata maghiară și forțele armate maghiare sunt în forma potrivită pentru a garanta securitatea țării.

Așa că nu avem nevoie de trupe suplimentare pe teritoriul Ungariei”, a precizat Peter Szijjarto pentru Euronews.

ADVERTISEMENT

Ministrul de externe al Ungariei vrea evitarea unui război în Ucraina

Ministrul maghiar a îndemnat, totodată, SUA, Europa, dar și Rusia să găsească o soluție care să excludă “cel mai rău scenariu” în privința unui posibil război în Ucraina.

Oficialul a mai punctat faptul că Europa Centrală va avea cel mai mult de pierdut, în cazul izbucnirii unui astfel de conflict. El asociază tot ce se întâmplă acum cu perioada Războiului Rece, dar și cu cele “multe decenii în care am suferit”.

ADVERTISEMENT

“De aceea, nu vrem ca aceste vremuri să se întoarcă. Cerem, îndemnăm comunitatea internațională să facă tot posibilul pentru a evita ca Războiul Rece să se întoarcă, pentru a evita chiar și psihicul Războiului Rece să se întoarcă.

Am învățat din istorie, din păcate foarte clar, că ori de câte ori există un conflict Est-Vest, țările din Europa Centrală pierd și nu vrem să mai fim învinși”, a mai precizat Peter Szijjarto.

ADVERTISEMENT

Primul convoi militar american a sosit în România. Se îndreaptă către baza NATO de la Mihail Kogălniceanu

Între timp, în România are loc joi, 10 februarie, un moment istoric. Trei coloane de mașini cu tehnică militară din SUA au ajuns de dimineață în Vama Nădlac.

Un prim convoi se îndreaptă către baza NATO de la Mihail Kogălniceanu. Convoiul va traversa țara noastră pe direcția Arad-Deva-Sibiu-Râmnicu Vâlcea-Pitești-București.

”Chiar în aceste momente, convoaiele cu tehnică militară SUA sunt în drum spre Mihail Kogălniceanu.

Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, se vor deplasa, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București – Mihail Kogălniceanu.

Pentru o bună desfăşurare a traficului, Poliția Militară va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra eventualelor restricții rutiere”, a transmis MApN.

ADVERTISEMENT
Tags: