Sport

Cine transmite la TV meciul Ungaria-România, de la Euro 2018 de handbal

Cine transmite la TV meciul UngariaRomania de la Euro 2018 de handbal

Partida Ungaria – România, contând pentru ultima etapă a grupei principale B a turneul final al Euro 2018 de handbal, va fi transmisă în direct de TVR HD, în acelaşi timp cu TVR 1. TVR 1 a preluat numai jocurile naţionalei noastre, în timp ce TVR HD a avut exclusivitate în România pentru întregul turneu final al CE de handbal feminin, desfăşurat în Franţa în perioada 29 noiembrie – 16 decembrie.

Meciul Ungaria – România este momentul decisiv al evoluţiei Cristinei Neagu şi a colegelor sale la acest turneu final de Campionat European. Mai sunt în faţă doar 60 de minute pentru ca România să se poată bate în careul de aşi, în seminfinale, pentru o medalie. Fetele pregătite de selecţionerul Ambros Martin au un avantaj important faţă de adversarele lor. Şi un egal ne este suficient pentru a ajunge în semifinale, în timp ce Ungaria are obligatoriu nevoie de victorie.

TVR 1 preia, din nou, concomitent, transmisia TVR HD şi pentru meciul Ungaria – România

Echipa naţională de handbal feminin a Ungariei este pregătită de danezul Kim Rasmussen, omul intrat în istoria handbalului românesc în 2016, când a reuşit la Budapesta să bată în finala Champions League pe Gyor, principala favorită la trofeu, care evolua ca şi pe teren propriu. Pe banca lui Gyor s-a aflat nimeni altul decât spaniolul Martin Ambros, care între timp a fost numit şi selecţionerul României.

Cine transmite la TV Ungaria - România, Danezul Kim Rasmussen, selecţionerul Ungariei pe vremea când câştiga Champions League cu CSM Bucureşti
Cine transmite la TV Ungaria – România, Danezul Kim Rasmussen, selecţionerul Ungariei

Aşa încât cei doi antrenori care au stat faţă în faţă în acea finală de Champions League vor fi iar rivali, dar cu roluri inversate. Acum Ambros Martin e omul nostru, iar Kim Rasmussen a devenit un inamic. Omul care a scris istorie la CSM Bucureşti stă în calea tricoloarelor în ultimul asalt pentru semifinale.

Punctele forte ale Ungariei sunt selecţionerul Kim Rasmussen şi Aniko Kovacsis

Evident, Ungaria are câteva jucătoare bune, în frunte cu Aniko Kovacsis, însă România deţine suficiente atuuri pentru a trece şi ultimul obstacol şi a porni sărbătoarea. Este foarte important faptul că Ungaria nu are decât o variantă şi noi două, pentru că şi din punct de vedere psihic presiunea poate fi mai mare pentru ele decât pentru noi.

Pentru România meciul cu Spania a fost chiar un moment greu, pentru că mult timp jocul nu a mers şi adversarele se desprinseseră periculos de mult. Însă, din fericire, faţă de partida cu Olanda, jucătoarele noastre au reuşit treptat să reechilibreze partida, iar din momentul în care au trecut la conducere nu au mai cedat-o până la victoria finală, cu 27-25.

Tags: