Ungaria şochează Europa cu cea mai nouă propunere în problema imigranţilor

Premierul ungar Viktor Orban a sugerat joi că Uniunea Europeană ar trebui să-i expulzeze 'pe o insulă' pe cei peste 1 milioane de migranţi sosiţi în Europa în 2015 şi 2016, scrie DPA şi...
24.09.2016 | 19:23
Ungaria socheaza Europa cu cea mai noua propunere in problema imigrantilor
ADVERTISEMENT

Premierul ungar Viktor Orban a sugerat joi că Uniunea Europeană ar trebui să-i expulzeze ‘pe o insulă’ pe cei peste 1 milioane de migranţi sosiţi în Europa în 2015 şi 2016, scrie DPA şi Agerpres.

”Toţi cei care au sosit ilegal trebuie să fie strânşi şi trimişi înapoi. Nu către alte ţări ale UE, ci către locuri din afara Uniunii Europene”, a declarat Orban pentru site-ul de ştiri Origo.

ADVERTISEMENT

Şeful executivului ungar s-a referit la toate persoanele care aşteaptă procesarea cererilor de azil, ceea ce înseamnă marea majoritatea a celor sosiţi în UE în ultimele 18 luni.

Ungaria a fost prima ţară membră a UE care a construit un gard şi a introdus o interdicţie pentru limitarea numărului de migranţi, inclusiv refugiaţi, alte ţări urmându-i exemplu.

ADVERTISEMENT

Guvernul de la Budapesta a anunţat la 24 februarie că intenţionează să organizeze un referendum cu privire la cotele obligatorii de relocalizare a refugiaţilor în statele Uniunii Europene. Motivul oferit de executiv a fost acela că doar cetăţenii ungari, nu Bruxellesul, pot decide cu cine doresc să trăiască împreună în propria ţară.

Ungaria se opune planului care prevede cote obligatorii pentru repartizarea de migranţi între statele membre, adoptat în septembrie anul trecut, insistând că acesta îi încalcă suveranitatea.

ADVERTISEMENT

Preşedintele Ungariei, Janos Ader, a stabilit pentru 2 octombrie data desfăşurării referendumului. La această consultare populară, alegătorii din Ungaria vor fi întrebaţi: ”Doriţi să permiteţi Uniunii Europene să impună relocarea cetăţenilor non-ungari fără aprobarea parlamentului?„

Sursă: https://www.agerpres.ro/

Tags: