Fotbal intern

Ungaria, talismanul echipei naționale a României! Recordul de invincibilitate continuă cu prima victorie a tineretului

27.03.2021 | 22:26
Ungaria talismanul echipei nationale a Romaniei Recordul de invincibilitate continua cu prima victorie a tineretului
ADVERTISEMENT

Ungaria poate fi numit talismanul echipei naționale, după ce „tricolorii” sunt neînvinși la Budapesta de foarte mulți ani, un adevărat record de invincibilitate.

UPDATE, 27 martie, ora 22:26 / România reușește prima victorie la tineret împotriva rivalei tradiționale Ungaria, la prima partidă din istorie la nivel de U21 și maghiarii păstrează șanse mici de calificare în sferturile de finală chiar dacă joacă la ei „acasă”.

ADVERTISEMENT

Jucătorii lui Adrian Mutu s-au impus la Budapeste cu 2-1, după ce au fost conduși cu 1-0, deși aveau un om în plus pe teren, dar „tricolorii mici au fost dezavantajați clar de arbitraj. Astfel, România e aproape calificată în sferturile de finală ale Campionatului European U21 2021, înaintea ultimului meci din grupă cu Germania.


Știre inițială, 26 martie, ora 21:16

Echipa națională de tineret a debutut miercuri împotriva Olandei la Campionatul European U21 care va fi organizat de Ungaria, chiar în capitala Budapesta. România va juca sâmbătă, de la ora 19:00, împotriva țării gazdă.

ADVERTISEMENT

Din nou Budapesta a fost de partea românilor. Cu Olanda, selecţionata lui Adrian Mutu a obţinut o remiză, scor 1-1, care poate conta enorm în calculele pentru calificarea în sferturile de finală.

Echipa națională a României este neînvinsă de 40 de ani la Budapesta

Deși în perioada de glorie a fotbalului maghiar, echipa națională a României a suferit niște înfrângeri dure, tărâmul vecin poate fi considerat un talisman pentru România, după ce „tricolorii” nu au mai pierdut la Budapesta de nu mai puțin de 40 de ani.

ADVERTISEMENT

Ultima înfrângere la Budapesta pentru naționala României a venit în 13 mai 1981, când maghiarii se impuneau cu 1-0 într-un meci contând pentru preliminariile Campionatului Mondial. De atunci, România a mai disputat nu mai puțin de patru meciuri.

România a reușit astfel să obțină două victorii (una în preliminariile CM 2002 și într-un meci amical din 2009) și două rezultate de egalitate (1-1 în preliminariile CE 2000 și 2-2 în preliminariile CE 2020), cu un golaveraj pozitiv: 6-3.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat la ultimele confruntări directe la Budapesta

Primul meci important între cele două rivale tradiționale de după 1989 s-a desfășurat la Budapesta, pe data de 14 octombrie 1998. România reușea atunci să obțină un rezultat de egalitate, după ce „tricolorii” au fost egalați cu doar șapte minute înainte de final, în urma unei execuții de excepție din lovitură liberă. „Doriel” Moldovan, așa cum titra televiziunea maghiară care transmitea meciul, a deschis scorul în prima repriză după un gol de mare atacant.

Pe 5 septembrie 2001, „tricolorii” reușeau prima victorie la Budapesta din istoria echipei naționale, cu scorul 2-0. Adrian Ilie deschidea atunci scorul cu unul dintre cele mai frumoase goluri reușite pentru România, iar Marius Niculae marca golul al doilea, care îi aducea un avans considerabil echipei noastre încă din minutul 26.

Alexandru Chipciu este eroul ultimei confruntări dintre Ungaria și România de la Budapesta. Pe data de 22 martie 2013, într-o partidă contând pentru preliminariile Campionatul Mondial din 2014, mijlocașul celor de la FCSB reușea să aducă un punct mare, după ce a egalat la doi la ultima fază a partidei. Adrian Mutu reușea să deschidă scorul din penalty și îl egala astfel pe Gică Hagi în clasamentul all time cu 35 de goluri.

Echipa națională a României a mai reușit o victorie la Budapesta în fața Ungariei, într-un meci amical pe data de 12 august 2009, însă partida a fost departe de a arăta a meci amical. Atunci, Tiberiu Ghioane reușea în minutul 41 un gol de poveste, în fața unui stadion arhiplin.

  • 40 de ani de invincibilitate are România pe terenul Ungariei
  • 27 martie e data la care naționala U21 va juca la EURO U21 împotriva țării gazdă, Ungaria, chiar la Budapesta

România în meciurile de la Budapesta

  • 14.10.1998 Budapesta: UNGARIA – ROMÂNIA 1-1 (0-0) preliminarii CE
  • 05.09.2001 Budapesta: UNGARIA – ROMÂNIA 0-2 (0-2) preliminarii CM
  • 12.08.2009 Budapesta: UNGARIA – ROMÂNIA 0-1 (0-1) partidă amicală
  • 22.03.2013 Budapesta: UNGARIA – ROMÂNIA 2-2 (1-0) preliminarii CM

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 5,50 este cota pentru ”ambele echipe marchează cel puţin 2 goluri” la meciul România U21-Ungaria U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT