Fotbal international

Ungurii, acuze dure după ce Universitatea Craiova a eliminat-o pe Honved! Vor depune memoriu la UEFA

02.08.2019 | 20:26
Ungurii acuze dure dupa ce Universitatea Craiova a eliminato pe Honved Vor depune memoriu la UEFA

Ungurii au lansat câteva acuze dure după ce Universitatea Craiova a eliminat-o pe Honved la loviturile de departajare în turul doi preliminar al Europa League. Partida retur de pe stadionul Ion Oblemenco a fost marcată de incidentele din prelungiri, atunci când o petardă și o brichetă aruncate din tribună l-au lovit pe arbitrul nord-irlandez Arnorl Hunter, iar acesta a întrerupt jocul mai bine de 30 de minute.


UPDATE, 2 august, ora 20:26 / Presa din Ungaria anunță că oficialii clubului Honved vor depune un memoriu la UEFA după incidentele de la meciul cu Universitatea Craiova. Gruparea din Budapesta încearcă să întoarcă sparta calificării la comisiile forului european, dar un astfel de demers are șanse mici de reușit, cel mult oltenii vor primi o amendă drastică sau alte sancțiuni.


Ungurii, acuze dure după ce Universitatea Craiova a eliminat-o pe Honved

Oficialii clubului Honved Budapesta au făcut presiuni asupra arbitrului și a observatorului pentru ca jocul să nu mai fie reluat, caz în care oltenii ar fi pierdut cu 0-3 la masa verde. După minute bune de consultări, partida a fost reluată cu arbitrul de rezervă la centru, iar Universitatea Craiova s-a impus la loviturile de departajare, după ce portarul italian Mirko Pigliacelli a parat trei penalty-uri.

Însă și aici au existat probleme, jurnaliștii unguri de la publicația Nemzetisport acuzând faptul că Mirko Pigliacelli a încălcat regula care spune că portarul trebuie să aibă cel puțin un picior pe linia porții în momentul execuției, dar abitrii au trecut peste această problemă și astfel a putut Universitatea Craiova să o elimine pe Honved Budapesta în turul doi preliminar al Europa League. Mai mult, ei au făcut capturi foto din momentul executării penalty-urilor.

Capturile foto făcute de jurnaliștii unguri la loviturile de departajare de la meciul Universitatea Craiova – Honved

Presa din Ungaria scrie că meciul nu ar fi trebuit să se mai reia

”După meciul scandalos încheiat cu scorul de 0-0, <loteria penaltiurilor> a decis echipa calificată în turul trei preliminar al Europa League. Regula spune că portarul trebuie să aibă un picior pe linia porții în momentul șutului, dar imaginile arată că Mirko Pigliacelli a fost ieșit din poartă la toate penalty-urile. Cu toate acestea, arbitri nu au dispus repetarea loviturilor de la 11 metri. Duelul a fost câștigat de români cu scorul de 3-1”, au scris jurnaliștii unguri.

La finalul întâlnirii cu Honved Budapesta, portarul Mirko Pigliacelli a dezvăluit că nu a mai apărat trei penalty-uri de când era copil. Imediat după meciul de pe stadionul Ion Oblemenco, presa din Ungaria a răbufnit și a scris că partida nu ar mai fi trebuit să fie reluată. În turul trei preliminar din Europa League, Universitatea Craiova va întâlni formația elenă AEK Atena, iar UEFA a stabilit datele și orele de disputare.