Sport

Ungurii ne-au analizat înainte de partida decisivă pentru grupele principale: “Avem doar două jucătoare de blocat: Pintea şi Neagu!”

06.12.2019 | 09:28
Ungurii neau analizat inainte de partida decisiva pentru grupele principale Avem doar doua jucatoare de blocat Pintea si Neagu
ADVERTISEMENT

România-Ungaria e meciul decisiv pentru calificarea în grupele principale ale Mondialului de Handbal, iar presa maghiară dă şi ea importanţă maximă partidei de vineri, de la ora 12.00. Cel mai important cotidian de sport din ţara vecină, Nemzetisport, a analizat pe toate feţele meciul şi au realizat şi un interviu cu veterana lotului maghiar, Zsuzsana Tomori, care afirmă că dacă apărarea le blochează pe Cristina Neagu şi pe Crina Pintea, partida e ca şi câştigată. 

Ungurii spun că trebuie să le blocheze pe Crina Pintea şi pe Cristina Neagu pentru a câştiga meciul de la Mondiale

În primul rând, colegii de la cel mai important ziar de sport al vecinilor de la vest s-au mirat de ce face Tomas Ryde înainte de acest meci: “Selecţionerul suedez al României, care declară sus şi tare că stă treaz nopţile pentru a urmări felul în care joacă Ungaria, îşi petrece timpul jucând tenis în timp ce echipa sa se antrenează!“, se miră cei de la Nemzeti. 

ADVERTISEMENT

Semnalul de alarmă îl trag vecinii prin declaraţia lui Per Johansson, antrenorul Muntenegrului, care a învins şi România şi Ungaria în grupă la aceeaşi diferenţă, de un singur gol. Ungurii spun că trebuie să aibă grijă la Naţionala noastră mai ales dacă şi Johansson a spus că România porneşte ca favorită în această întâlnire.

“Să fiu sincer, nu ştiu cum am bătut România! Sunt o echipă extrem de puternică, au jucat foarte solid şi cred că am avut noroc”, a afirmaţia suedezului de pe banca ex-iugoslavelor în presa maghiară.

ADVERTISEMENT

În continuare, despre meciul cu fetele noastre vorbeşte Zsuzsana Tomori (32 de ani), unul din cele mai mari nume din lotul Ungariei, câştigătoare de trei ori a Champions League, care joacă în selecţionata roş-alb-verde din 2006, pentru care primul meci cu România a fost la Olimpiada de la Beijing din 2008!

Maghiarele au aceleaşi probleme ca şi noi în joc: “Nu ne asumăm responsabilitatea şi nu trecem peste greşeli!”

“Un meci Ungaria-România e mereu unul plin de emoţii şi le simţim de fiecare dată. Sper ca exact acele emoţii să ne împingă spre victorie. Şi cred că şi româncele au o problemă psihică după scandalul de dopaj de la ele”, spune Tomori.

ADVERTISEMENT

Veterana ungurilor vorbeşte apoi despre atuurile echipei sale: “Suntem mai echipă decât româncele, avem un joc colectiv mult mai bun. Dacă reuşim să le neutralizăm pe Cristina Neagu şi pe Crina Pintea, atunci vom câştiga cu siguranţă”.

Tomori face şi autocritica prorpiei echipe, descoperind o meteahnă pe care o cunoşteam mai degrabă ca fiind caracteristică jucătoarelor românce: “Trebuie să nu ne mai cramponăm de o minge sau de un moment al jocului. Dacă facem o greşeală, trebuie să trecem peste, nu trebuie să cedăm mental la primele probleme apărute. Şi trebuie să ne asumăm mai mult responsabilitatea, să aruncăm la poartă fără teama de a greşi”. 

ADVERTISEMENT

Ungurii fac referire şi la tradiţia întâlnirilor dintre cele două echipe, unde bilanţul le este net favorabil. Între România şi Ungaria, în handbalul feminin la nivel de echipe naţionale, au existat până acum 97 de partide. Maghiarele au câştigat 55, 9 s-au terminat la egalitate, iar tricolorele au reuşit să învingă doar de 33 de ori. Golaverajul este şi el net superior în dreptul vecinelor:  1931-1801

 

 

 

ADVERTISEMENT