Fotbal intern

Ungurii pregătesc o nouă mare investiţie în România. Ce rol va avea Ladislau Boloni

08.04.2021 | 16:23
Ungurii pregatesc o noua mare investitie in Romania Ce rol va avea Ladislau Boloni
ADVERTISEMENT

Ladislau Boloni a putea reveni în România, însă nu ca antrenor în Liga 1, ci în calitate de şef de proiect al unei noi echipe născute din investiţia guvernului de la Budapesta în ţara noastră.

Executivul condus de Viktor Orban a alimentat deja financiar echipe precum Sepsi Sf. Gheorghe şi Csikszereda Miercurea Ciuc, iar rezultatele acestora au încurajat ideea unor noi investiţii.

ADVERTISEMENT

Premierul maghiar are un nou proiect legat de România, mai exact la Târgu Mureş. Vrea să finanţeze o nouă formaţie care va fi înfiinţată de primarul oraşului, Soos Zoltan.

Ladislau Boloni, candidatul perfect să conducă noua investiţie maghiară din România

Soos Zoltan este primarul oraşului Târgu Mureş de la alegerile din 2020, după ce, timp de două decenii, urbea a fost condusă de Dorin Florea. A candidat independent, dar a avut sprijinul tuturor formaţiunilor politice etnice, în frunte cu UDMR.

ADVERTISEMENT

Tocmai acest aspect, i-a atras atenţia şi lui Viktor Orban, care s-a implicat, prin investiţii în sportul românesc, fotbal, dar şi handbal, în zonele cu procent important de etnici maghiari. Şeful de la Budapesta vrea să bage bani şi într-o nouă echipă ce trebuie să apară la Târgu Mureş.

Omul care va coordona noul proiect de la Târgu Mureş va fi nimeni altul decât Ladislau Boloni, antrenorul lui Panathinaikos. Boloni, originar din oraş şi cu rădăcini ungureşti, ar fi candidatul ideal, date fiind experienţa şi… etnia sa.

ADVERTISEMENT

„Antrenorul de 68 de ani are toate calităţile necesare pentru a prelua acest club, de la experiență, la etnie.

De fapt, în cazul în care va da curs propunerii, atribuţiunile lui Boloni nu se vor limita la rolul de antrenor, ci va avea mult mai multe responsabilităţi.

ADVERTISEMENT

În esență, va fi chemat să pună bazele și să consolideze o academie maghiară de calitate în această regiune a României. Cu toate acestea, în prezent nu se știe dacă va alege să plece (n.r. de la Panathinaikos). Nici măcar dacă se gândește să renunțe la antrenorat“, anunță Gsp.ro.

Ca antrenor, Ladislau Boloni a cucerit 5 trofee: a făcut tripla campionat, Cupă, Supercupă în 2002, cu Sporting, în Portugalia, iar 7 ani mai târziu a luat campionatul şi Supercupa Belgiei cu Standard Liege.

ADVERTISEMENT