Fotbal intern

Ungurii reacționează după acuzele de rasism și problemele de arbitraj. FRF a notificat UEFA

29.03.2021 | 09:59
Ungurii reactioneaza dupa acuzele de rasism si problemele de arbitraj FRF a notificat UEFA
ADVERTISEMENT

Reprezentativa de tineret a României a învins cu 2-1 formația Ungariei în cel de-al doilea meci al grupei de la Euro U21. Au fost probleme de arbitraj, iar după meci românii și-au acuzat de rasism adversarii.


FRF a depus memoriu la UEFA

UPDATE, 29 martie, ora 10:00 / Scandalul de rasism izbucnit la finalul partidei câștigată de România în fața Ungariei la Euro U21 2021 continuă și FRF a anunță că a notificat UEFA în acest caz.

ADVERTISEMENT

”La finalul partidei Ungaria U21 – România U21, membrii staff-ului naționalei României au aflat de la jucători că doi fotbaliști de la formația adversă au avut un comportament inadecvat în timpul meciului.

Un incident similar s-a petrecut și după fluierul de final, în zona vestiarelor. Duminică, Federația a informat UEFA despre aceste evenimente”, a transmis FRF pentru sport.ro.

ADVERTISEMENT

Știre inițială, 28 martie, ora 16:54

Căpitanul Marius Marin a postat un mesaj dur pe Instagram imediat după finalul partidei de la Budapesta, mesaj care a fost ulterior șters. Marin i-a acuzat pe unguri că i-au numit pe teren „țigani” pe fotbaliștii tricolori.

Presa de la Budapesta și Federația Maghiară de Fotbal au reacționat atât la aceste acuze, cât și la problemele de arbitraj care au fost evocate de jucătorii și oficialii români.

ADVERTISEMENT

Ungurii reacționează după acuzele de rasism și problemele de arbitraj

Belgianul Lawrence Visser a atras antipatia tuturor românilor pe parcursul meciului dintre tricolori și Ungaria, de la Euro U21. Centralul nu a dictat un penalty evident pentru România, la scorul de 0-0.

De asemenea, el a omis să sancționeze un fault clar la Darius Olaru, iar din acea fază s-a născut golul de 1-0 marcat de maghiari. Atât fotbaliștii români cât și Mihai Stoichiță, oficial al FRF, au reacționat dur pe parcursul partidei și după meci.

ADVERTISEMENT

Presa din Ungaria critică atitudinea românilor, despre care susține că s-au concentrat mai mult pe erorile arbitrului decât pe victoria obținută împotriva formației gazdă.

„Chiar dacă au câștigat, managerii și jurnaliștii din România s-au preocupat mai mult de arbitraj. Ei susțin că belgianul Lawrence Visser a comis două erori care au influențat rezultatul: nu au dat penalty în minutul 50 la Ciobanu și un fault la Olaru, înaintea golului de 1-0”, scriu cei de la Nemzeti Sport.

Ce spune Federația Maghiară despre acuzele lui Marius Marin: „Am șters multe mesaje”

Căpitanul Marius Marin, cel care a fost sancționat cu cartonaș galben și va rata ultimul meci al grupei, cel cu Germania, a postat un mesaj dur la finalul partidei. „Țiganii ăștia, cum ne strigați voi în teren, v-au bătut 2-1. Hai România!”, a scris Marin.

Ulterior, el a șters mesajul, dar presa din Ungaria a cerut un punct de vedere și din partea oficialilor Federației Maghiare. Aceștia au confirmat că au existat multe evenimente și comentarii nefericite, inclusiv pe rețelele de socializare.

„Au fost multe comentarii lipsite de fair-play pe rețelele de socializare, după meci. Le-am șters. Responsabilitatea jucătorilor este una foarte mare în acest sens. În privința evenimentelor din meci, nu are sens să le mai discutăm acum”, au punctat oficialii.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,79 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul Germania U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT