Life

Unicul aliment bogat în grăsimi care e considerat aliatul inimii. Are beneficii uimitoare și reduce riscul anumitor afecțiuni

Știai că un aliment bogat în grăsimi poate fi aliatul inimii? Acesta are beneficii uimitoare pentru organism și reduce riscul la anumite afecțiuni.
16.06.2024 | 17:42
Unicul aliment bogat in grasimi care e considerat aliatul inimii Are beneficii uimitoare si reduce riscul anumitor afectiuni
Unicul aliment bogat în grăsimi care e considerat aliatul inimii. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Unicul aliment bogat în grăsimi care e considerat aliatul inimii există într-adevăr. Este delicios, poate fi preparat și consumat sub diferite forme, iar organismul nostru va avea doar de câștigat dacă îl includem în dieta noastră.

Unicul aliment bogat în grăsimi care e considerat aliatul inimii

Pentru o mai bună funcționare a inimii, specialiștii ne recomandă să fim atenți la partea de alimentație. O dietă bogată în grăsimi saturate poate crește riscul la anumite afecțiuni cardiovasculare, inclusiv atac de cord ori accident vascular cerebral.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă asta? Că ar fi bine să evităm alimentele bogate în grăsimi saturate. Iar printre acestea se numără mezelurile, dar și hamburgerii, ori untul. Și totuși care e unicul aliment bogat în grăsimi și care e considerat aliatul inimii?

Este vorba despre pește. Deși este un aliment gras, grăsimile sale sunt excelente pentru sănătatea inimii noastre. Astfel, odată ce includem peștele într-o dietă variată vom avea doar de câștigat.

ADVERTISEMENT

„Nu toate grăsimile sunt rele pentru inimă. Spre deosebire de grăsimile saturate, grăsimile nesaturate (grăsimi mononesaturate și grăsimi polinesaturate) susțin sănătatea prin creșterea colesterolului HDL („bun”) și scăderea colesterolului LDL („rău”)”, a explicat Dr. Campanile.

Ce beneficii are peștele gras

Unicul aliment bogat în grăsimi care e considerat aliatul inimii e bogat și în proteine. Iar cel mai recomandat este chiar somonul. Acesta e bogat în acizi grași Omega3, iar alături de el pot fi consumate și sardinele, ori păstrăvul sau macroul. 

ADVERTISEMENT

„Peștele este o sursă excelentă nu numai de proteine, ci și de acizi grași omega-3, care ajută la reducerea riscului de boli de inimă. Una dintre cele mai bune surse de proteine este peștele, în special somonul.

Somonul conține un nivel ridicat de acizi grași omega-3. Alți pești cu un conținut ridicat de acizi grași omega-3 sunt sardinele, păstrăvul și macroul”, a mai completat specialistul, conform actualno.com.

ADVERTISEMENT

Ce alte beneficii ne aduce consumul de pește? Fie că vorbim despre sardine, somon, păstrăv, ori macrou, toate aceste tipuri de pește sunt bogate și în vitamina D. Iar aceasta poate scădea nivelul trigliceridelor.

De asemenea, reduce riscul de ritmuri cardiace anormale și reduce inflamația. Printre altele, peștele mai conține și vitamina A, care asigură sănătatea pielii noastre, dar și vitaminele B, care ajută la digestie și susțin sistemul nervos.

ADVERTISEMENT