Fotbal intern

Campionii nu mai bat pe nimeni anul ăsta: “Sînt obosiţi”

UPDATE: Steaua nu reuşeşte să cîştige nici în cel de-al patrulea amical din cantonamentul susţinut la Marbella, 1-1 cu Union Berlin, golul roş-albaştrilor fiind înscris de Federico...
20.01.2014 | 18:45
Campionii nu mai bat pe nimeni anul asta Sint obositi

UPDATE: Steaua nu reuşeşte să cîştige nici în cel de-al patrulea amical din cantonamentul susţinut la Marbella, 1-1 cu Union Berlin, golul roş-albaştrilor fiind înscris de Federico Piovaccari. Totodată, Reghecampf s-a mai ales cu un jucător accidentat, cel de-al şaselea din acest stagiu de pregătire, Mihai Pintilii fiind înlocuit cu Prepeliţă în minutul 12, după ce a acuzat dureri musculare la piciorul drept.

“Sînt meciuri de pregătire, e o perioadă grea acum, noi muncim mult pentru prima etapă. Am avut o entorsă, ghinion şi din cauza vremii, am făcut pauză, am făcut antrenament dimineaţă, deja e mult mai bine. Cel mai important e că piciorul e mult mai bine ca înainte. Cel mai important e să fie sănătoasă toată lumea, mai avem 11 zile în Spania şi vom fi sută la sută după primul cantonament. După vacanţă am făcut multe antrenamente fizice, aşa a fost şi anul trecut. Sigur că e o oboseală în joc, noi sîntem profesionişti, sîntem pe un drum bun”, a spus Lukasz Szukala după meci.

“Noi încercăm să ne facem cît mai bine treaba în această perioadă grea. Contează şi rezultatele din meciurile amicale pentru moral, dar noi sîntem într-o perioadă grea în care trebuie să acumulăm. Eu mă simt bine şi asta e cel mai important în această perioadă, să nu apară accidentări. Tragem la fiecare antrenament şi trebuie să ne pregătim dacă vrem să cîştigăm campionatul, va fi foarte greu. Sperăm să ne adjudecăm şi acest campionat”, a completat Adi Popa.

„A fost un antrenament bun, păcat că nu am cîştigat. Cel mai important este ca jucătorii să se pregătească foarte bine, este pozitiv că ne ridicăm la nivelul de pregătire. De multe ori cînd jucătorii sînt obosiţi mental este foarte greu. Sper ca Pintilii să nu aibă nimic grav, a simţit durere unde a mai avut probleme, sper să nu fie foarte grav. Este o perioadă de acumulare, este normal să fie obosiţi, nu vor fi proaspeţi la meciurile amicale este normal. De Răduţ avem nevoie, noi trebuie să avem un lot bun, numeros şi valoric. Piovaccari trebuie să marcheze goluri, nu trebuie să-mi demonstreze nimic, este o perioadă grea. Şi Kapetanos şi Keşeru se pregătesc fizic. Noi ştim calităţile lor şi vor înscrie”, a declarat Reghecampf.

…………
Steaua nu reuşeşte să bată pe nimeni în 2014. Nici chiar o echipă din eşalonul secund, Union Berlin, cu care a terminat la egalitate, scor 1-1. Singurul aspect pozitiv în jocul “roş-albaştrilor” a fost primul gol din acţiune reuşit în acest an. În rest, mai nimic. Joc tare, dar fără prea multe faze spectaculoase. Nemţii ar fi putut chiar cîştiga dacă n-ar fi ratat cîteva mari ocazii.

Minutul 90+2: Arbitrul a fluierat finalul partidei.

Minutul 85: GOL UNION. Terrode a marcat cu un şut din careu, la colţul lung. Aldea şi Latovlevici au partea lor de vină la acest gol.

Minutul 82: Mare ocazie pentru nemţi. Doi atacanţi se aflau singuri cu Tătăruşanu, dar Brandy a tras pe lîngă poartă.

Minutul 81: Nicuşor Stanciu a pătruns bine prin apărarea berlinezilor şi a tras pe jos, din unghi, dar portarul lui Union a prins.

Minutul 75: Se joacă tare, dar ocaziile au început să dispară.

Minutul 74: A ieşit Szukala, a intrat Aldea.

Minutul 71: Gardoş a greşit incredibil, dar Tătăruşanu l-a salvat pe coechipierul său cu o intervenţie senzaţională.

Minutul 65: Parensen a executat mult peste poarta lui Tătăruşanu o lovitură liberă de la 20 de metri.

Minutul 61: Nicuşor Stanciu a ratat o mare ocazie, de la numai şase metri, trăgînd pe lîngă poartă.

Minutul 60: Au intrat Răduţ şi Keşeru, au ieşit Tănase şi Chipciu

Minutul 52: Gardoş a reluat cu capul peste poarta nemţilor.

Minutul 49: GOOOL STEAUA. În momentul în care suporterii nemţilor au aprins torţe, Piovaccari şi-a preluat excelent o minge în careu şi a şutat sub transversală.

Minutul 46: A început repriza secundă. Laurenţiu Reghecampf a intordus următoarea echipă: Tătăruşanu – Rîpă, Gardoş, Szukala, Latovlevici – Prepeliţă, Cr. Tănase – Ad. Popa, N. Stanciu, Chipciu – Piovaccari

Minutul 45: Arbitrul a fluierat finalul unei prime reprize foarte modeste, în care ocaziile au lipsit aproape cu desăvîrşire.

Minutul 32: Berlinezii au o bună acţiune de atac, dar Tătăruşanu a prins şutul lui Krailach. De minute bune nu se mai joacă nimic.

Minutul 19: Varela a marcat cu capul, dar golul a fost anulat pentru fault în atac.

Minutul 17: Tănase a tras în blocajul nemţilor, dintr-o poziţie bună.

Minutul 12: Prima schimbare la Steaua: a ieşit Pintilii, care a acuzat probleme medicale, şi a intrat Prepeliţă.

Minutul 2: Chipciu a fost blocat în ultimul moment de portarul Haas.

Minutul 1: A început meciul.

Steaua va disputa în această seară al 4-lea amical din cantonamentul din Spania, de la Marbella, împotriva nemţilor de la Union Berlin. Partida se va desfăşura de la ora 19:00, iar formaţia lui Reghecampf va încerca să îşi treaca în cont prima victorie. În celelalte trei dispute, steliştii au înregistrat două înfrîngeri şi o remiză.

Laurenţiu Reghecampf va folosi următoarea echipă:
STEAUA: Tătăruşanu – Georgievski, Varela, Szukala, Pîrvulescu – Bourceanu, Pintilii – Chipciu, G. Iancu, Cr. Tănase – Kapetanos
Rezerve: Fl. Niţă – Rîpă, Gardoş, Prepeliţă, Latovlevici, Aldea, N. Stanciu, Piovaccari, Keşeru, Răduţ, Ad. Popa

UNION: Haas – Kopplin, Puncec, Oschkenat, Parensen – Brandy, Kreilach, Koch, Gomaa – Terodde, Skrzybski.

Performanţa maximă, o finală de Cupă

Cine e Union Berlin: În acest moment, formaţia înfiinţată în 1906, ocupă locul 5 în liga a doua din Germania, cu şanse mari la promovare, fiind la doar 4 puncte de locul doi, ocupat acum de Greuther Furth. Cea mai mare performanţă a clubului o reprezintă calificarea în ultimul act din Cupa Germaniei, cînd Union Berlin a pierdut finala în dauna celor de la Schalke 04, scor 0-2. În schimb, formaţia pregătită în acest moment de Uwe Neuhaus a cîştigat Cupa Berlinului de cinci ori:  1947, 1948, 1994, 2007, 2009!

Îl poate observa direct pe atacantul slovac căzut din cireş

În vara lui 2012, Steaua a încercat să-l aducă în Ghencea, pe Adam Nemec, fotbalist care activează în acest moment pentru Union Berlin şi pentru care în acest sezon a marcat de 5 ori în campionat. Atacantul pe care Reghecampf îl dorea la Steaua în vara lui 2012 a avut o poveste interesantă în 2011, cînd a fost protagonistul unui accident destul de stupid. Doar ce începuse pregătirile cu Kaiserslautern şi Nemec a căzut din vîrful unui pom, alegîndu-se cu o accidentare destul de gravă. La impactul cu solul jucătorul slovac s-a ales cu o comoţie, două coaste rupte şi o fractură de claviculă, care au necesitat chiar o operaţie.

 

Ce rezultate a înregistrat Steaua în precedentele partide amicale:

Steaua – Nurnberg: 1-5

Steaua – Werder Bremen: 0-0

Steaua – Lucerna: 0-1

Tags: