ADVERTISEMENT
Fotbal international

Union și Hertha, primul meci în Bundesliga după căderea Zidului Berlinului! Derby întrerupt 5 minute din cauza obiectelor pirotehnice. VIDEO

Autori: Andrei Șchiopu, Traian Terzian | 02.11.2019 | 20:38
Union și Hertha, primul meci în Bundesliga după căderea Zidului Berlinului! Derby întrerupt 5 minute din cauza obiectelor pirotehnice. VIDEO
Union și Hertha, primul meci în Bundesliga după căderea Zidului Berlinului! Atmosferă incendiară la derby! VIDEO

Echipele Union și Hertha se vor întâlni în premieră în Bundesliga după căderea Zidului Berlinului, meciul din etapa etapa a zecea fiind programat sâmbătă, de la ora 19:30. Fanii celor două formații au anunțat un spectacol impresionant pe stadionul An der Alten Forsterei, meci care pe lângă fotbal aduce în prim-plan politica și istoria unui oraș care a fost mult timp împărțit în două.

ADVERTISEMENT

UPDATE 2 noiembrei, ora 20:41 / Derby-ul Berlinului a fost întrerupt 5 minute din cauza obiectelor pirotehnice aruncate pe teren.


UPDATE 2 noiembrie, ora 20:00 / Fanii lui Union au creat o coregrafie specială pentru derby-ul Berlinului. Suporterii Herthei au umplut o stradă înaintea partidei.

ADVERTISEMENT


Știre inițială:

Union și Hertha, primul meci în Bundesliga după căderea Zidului Berlinului

Union Berlin a promovat în premieră în Bundesliga la finalul sezonului trecut și acum vor juca marele derby cu rivalii de la Hertha pe prima scenă a fotbalului german, acesta fiind primul meci între două echipe ale orașului după căderea Zidului Berlinului. Întâlnirea vine într-un moment dificil pentru ambele echipe, care după nouă runde se află în partea a doua a clasamentului.

Ultimul mare derby al orașului Berlin în prima divizie a avut loc în sezonul 1988 – 1989, între Dynamo Berlin și Union Berlin, dar cu specificația că acesta se juca în campionatul Republicii Democrate Germane. Union și Hertha Berlin s-au mai întâlnit de patru ori după căderea Zidului Berlinului, dar toate partidele au avut loc în liga a doua germană.

ADVERTISEMENT

Union a refuzat să joace la 9 noiembrie, ziua căderii Zidului Berlinului

Singurele formații din Berlin care s-au duelat până acum în istoria Bundesligii sunt Hertha și Tennis Borussia. Cele două s-au întâlnit de patru ori, de două ori în sezonul 1974 – 1975 și de două ori în 1976 – 1977. În ultimul joc, disputat la 16 aprilie 1977, Hertha a învins Tennis Borussia cu scorul de 2-0 pe stadionul Olympic din Berlin.

Partida Union Berlin – Hertha Berlin, din etapa a zecea din Bundesliga, se va disputa sâmbătă, de la ora 19:30. Oaspeții au cerut ca meciul să se joace la 9 noiembrie, ziua în care Zidul Berlinului a căzut în urmă cu 30 de ani, dar gazdele nu au dorit ca întâlnirea să fie marcată de incidente din această cauză și au refuzat propunerea.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!