News

Dosar penal pentru bărbatul care l-a stropit pe George Simion cu cerneală. Liderul AUR, scandal cu polițiștii la Iași. Video. Update

La sosirea autocarului cu membrii și simpatizanți AUR în Iași a izbucnit un conflict între polițiști și George Simion, cel din urmă postând pe internet înregistrări cu evenimentele.
24.01.2022 | 15:32
Dosar penal pentru barbatul care la stropit pe George Simion cu cerneala Liderul AUR scandal cu politistii la Iasi Video Update
ADVERTISEMENT
24-01-2022
13:34

Organizațiile civice din Iași lansează ipoteza unei înscenări

Reprezentanții mai multor asociații din Iași îl acuză de victimizare pe George Simion și nu exclud în acest caz posibilitatea unei înscenări. Aceste acuzații au fost făcute de Dorin Dobrincu, președintele Mișcării pentru Dezvoltarea Moldovei, notează Știri pe surse.

Poziția lui Dobrincu este împărtășită și de Ionel Apostol, președintele ONG-ului “Împreună pentru A8”, prezent și el la evenimentele de la Iași.

“Şi noi am fost prezenţi în piaţă astăzi, dar am avut mesaje pro-dezvoltare şi pro-Europa. Cei de la AUR au venit la noi şi au încercat mereu să ne provoace. Am asistat la discursuri găunoase din partea lor, exact ca la Cenaclul Flacăra de pe timpuri. Au avut mesaje naţionaliste, ei încearcă să canalizeze nemulţumirile justificate care există în societate”, a mai adăugat Dobrincu.

24-01-2022
13:24

Dosar penal deschis în urma atacului

Într-o intervenție la Antena 3, soția bărbatului care a aruncat cu cerneală pe George Simion a vorbit despre motivele din spatele atacului. Aceasta a explicat că gestul a reprezentat o formă de protest la adresa politicii de dezbinare duse în ultimii doi ani de liderul AUR.

Informațiile oferite de Jurnalul.ro, de asemenea, că bărbatul care a aruncat cerneala, un inginer de 32 de ani, s-a ales cu un dosar penal pentru gestul său, în ciuda faptului că liderul AUR a cerut clemență pentru acesta.

24-01-2022
08:46

George Simion, atacat în timpul manifestațiilor de la Iași

În timpul evenimentelor de la Iași, George Simion, ar fi fost atacat de către o persoană care i-a aruncat cu cerneală în față.

Antena 3 a raportat că Simion a dispărut din fața jurnaliștilor și s-ar fi întors cu fața murdărită de cerneală sau albastru de metil. Liderul AUR și-a continuat discursul pe care îl ținea și a coborât în mijlocul mulțimii.

Primele informații despre incident arată că atacatorul ar fi un tânăr care a fost deja identificat și ridicat de forțele de ordine.

Un conflict între oamenii legii din Iași și George Simion, unul dintre co-președinții Alianței pentru Unirea Românilor, a izbucnit la scurt timp după ce autocarul formațiunii politice care venea de la Botoșani s-a oprit într-o de lângă Piața Unirii.

Ostilitățile dintre polițiști și George Simion au început chiar din momentul în care autocarul AUR s-a oprit în parcare. Co-președintele formațiunii politice acuzându-l pe primarul Iașiului, Mihai Chirica, că ar fi ordonat prezența polițiștilor în acea zonă, notează Știri pe surse.

ADVERTISEMENT

„Dar ce am făcut? Incredibil! A dat ordin Chirica să ne oprească. Au venit și  mascații, suntem periculoși? Suntem periculoși rău, s-a trezit toată poliția din Iași”, le-a transmis George Simion polițiștilor ieșeni.

Ulterior, pe măsură ce simpatizanții AUR se adunau în jurul autocarului, polițiștii au chemat mai multe echipaje în ajutor.

ADVERTISEMENT

În transmisiunea în direct făcută de George Simion se vede cum acesta continuă să lanseze acuzații la adresa polițiștilor și a lui Mihai Chirica.

„Ia uite, a mai venit un echipaj! E în fișa postului dumneavoastră să ne învățați unde să ne parcăm autocarul? Cine v-a pus pe dumneavoastră să faceți asta? De unde ați luat ordin? Cine v-a dat ordin? Retrageți-vă la unitate că nu se comite nicio ilegalitate aici. Sunteți polițist sau milițian? Sunteți o rușine pentru uniforma dumneavoastră”, le-a transmis Simion polițiștilor.

ADVERTISEMENT

Nu e o manifestație politică, e o sărbătoare a Unirii Mici

Într-o intervenție la Antena 3, George Simion a făcut o serie de clarificări legate de conflictul avut cu forțele de ordine. El explicat că polițiștii au ajuns de îndată ce autocarul s-a oprit în parcarea de lângă Piața Unirii, comparând intervenția oamenilor legii cu o acțiune împotriva unui clan mafiot.

Simion a ținut să sublinieze că evenimentul la care urmează să participe nu este unul de natură electorală și că are rolul de a sărbători Unirea Mică. El a mai adăugat că nu vor fi arborate steaguri ale AUR și că îi invită pe doritori la o horă în fața Palatului Culturii

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește măsurile dispuse de Mihai Chirica, primarul Iașiului, Simion a ținut să explică că partidul său a marcat toate sărbătorile naționale, chiar și în timpul restricțiilor din 2020. De asemenea, el a declarat că dacă va fi amendat pentru evenimentele din Piața Unirii se va adresa unei instanțe de judecată pentru anularea contravenției.

Întrebat de posibilitatea ca situația de la Iași să evolueze într-un mod similar protestului organizat de AUR pe 21 decembrie 2021 în curtea Palatului Parlamentului, Simion a ținut să precizeze că nu va avea loc un protest.

În plus, el s-a folosit de această oportunitate pentru a lansa un atac la adresa primarului Mihai Chirica, explicând că urmează să intre în Primăria Iași în mod democratic, prin vot. De asemenea, el a făcut trimitere și la controversele legate de proprietățile deținute de copii edilului, explicând că în viitor ar putea fi organizate vizite la acele case.

ADVERTISEMENT