Fotbal intern

Unirea Alba Iulia – Steaua, câştigat la masa verde de ardeleni! Cum a bătut Vlădoiu un copil de mingi

27.09.2018 | 09:34
Unirea Alba Iulia - FCSB meciuri cu peripeţii în Cupa României

Unirea Alba Iulia – FCSB se va disputa joi, de la ora 21:30, în 16-imile Cupei României, iar cele două formaţii au oferit meciuri cu peripeţii în urmă cu 27 de ani. În sezonul 1990-91, ardelenii obţineau calificarea în semifinalele competiţiei după două meciuri cu cântec.

Pe 13 martie 1991, Steaua Bucureşti prima vizita Unirii Alba Iulia în manşa tur a sferturilor de finală ale Cupei României. Formaţia antrenată pe atunci de Bujor Hălmăgeanu era mare favorită la calificare, în condiţiile în care ardelenii jucau în a doua ligă, iar steliştii se luptau pentru titlu cu U Craiova. Manşa tur s-a terminat la egalitate, scor 1-1, graţie golurilor marcate de Iulian Minea II, respectiv Vasile Borşa. La meciul jucat pe Ghencea, Steaua l-a avut pe teren pe Basarab Panduru, jucător proaspăt transferat de la CSM Reşiţa. Steliştii l-au folosit fără să ştie că acest era suspendat.

Unirea Alba Iulia – Steaua, meciuri cu peripeţii în Cupa României din 1991

După 40 de zile de aşteptare, Comisia de Apel din cadrul Federaţiei Române de Fotbal anunţa că Unirea Alba Iulia a câştigat meciul la masa verde, scor 3-0. Anunţul a venit cu o săptămână înainte de manşa retur. Din nou, meciul dintre cele două echipe a fost unul cu peripeţii. Pe 1 mai 1991, stadionul “Cetate” a fost plin, iar fanii ardelenilor erau pregătiţi să sărbătorească calificarea în semifinalele Cupei României. După prima repriză, Steaua Bucureşti conducea, scor 2-0, graţie dublei lui Dan Petrescu, însă steliştii jucau în zece după eliminarea lui Jean Vlădoiu din minutul 37. Atacantul văzuse cartonaşul roşu după ce a lovit un copil de mingi, care întârzia jocul.

“Din min. 37, Steaua juca în “zece”, deoarece, la o minge ieşită în aut de poartă, Vlădoiu s-a dus după ea pentru a o readuce în teren. Un copil de minge a îndepărtat mai mult balonul şi stelistul l-a lovit cu piciorul, ceea ce i-a adus eliminarea din teren”, relata Stelian Trandafirescu în cronica meciului din Gazeta Sporturilor. În a doua repriză, Florin Hâncu a marcat pentru Unirea Alba Iulia, iar ardelenii obţineau calificarea în semifinale, unde au fost eliminaţi de U Craiova, echipă care a reuşit eventul în sezonul 1990-91.

Unirea Alba Iulia – FCSB se va juca joi, de la ora 21:30, în 16-imile Cupei României. Va fi a cincea confruntare între cele două formaţii în această competiţie, iar în precedentele două întâlniri, roş-albaştrii s-au impus de fiecare dată. Ultima dată, FCSB a învins-o pe Unirea Alba Iulia, pe 9 noiembrie 2006, în optimi, scor 2-1.

Unirea Alba Iulia - FCSB meciuri cu peripeţii în Cupa României din sezonul 1990-91
Unirea Alba Iulia – FCSB meciuri cu peripeţii în Cupa României din sezonul 1990-91