Sport

Liga 2 Casa Pariurilor, etapa 6 din play-off & play-out. Poli Iași – Oțelul 2-0. Sărbătoare în Copou! Gazdele, prima echipă promovată matematic în Liga 1. Video

Poli Iași a câștigat cu Oțelul și a promovat matematic în Liga 1. Formația lui Grozavu s-a impus cu 2-0 și și-a atins obiectivul cu 4 etape înainte de finalul play-off-ului.
02.05.2023 | 19:28
Liga 2 Casa Pariurilor etapa 6 din playoff  playout Poli Iasi  Otelul 20 Sarbatoare in Copou Gazdele prima echipa promovata matematic in Liga 1 Video
Acum se joacă derby-ul Poli Iași - Oțelul Galați. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT
02-05-2023
14:30

Poli Iași - Oțelul Galați 2-0 (Roman 45+1, Harrison 58)

Vezi video cele mai importante faze AICI!

FINAL – Poli Iași câștigă cu 2-0 și nu doar că rămâne neînvinsă în acest play-off, dar reușește să promoveze matematic în prima ligă, cu patru etape înainte de finalul play-off-ului.

Min. 58 – GOOOL Poli Iași!!! Harrison înscrie cu o lovitură de cap și o duce și mai aproape pe Poli Iași de revenirea în primul eșalon.

Min. 45+1 – GOOOL Poli Iași!!! Gazdele deschid scorul prin Roman, care profită de eroarea lui Rus! La acest scor, Poli e în Liga 1!

Min. 27 – Ocazie Poli Iași. Itu vine din spate și șutează pe jos, din afara careului, dar Dur-Bozoancă reușește să rețină.

Min. 1 – A început meciul!

Echipele de start:

  • Poli Iași: Brînză – Martac, Tincu, Katanec, Ștefanovici – Marchioni – Itu, A. Roman, Musi – Harrison, Robert Ion; Rezerve: Jankov, Kouadio, Plămadă,  Lică, Finica, Cristea, Mogoș, Dumitru, Vojtus; Antrenor: Leo Grozavu
  • Oțelul: Dur-Bozoancă – Rus, Yabre, Ghiocel, Nedelea – Neagu, Cisotti, Jardan – Scocîlcă, Cîrjan, Ursu; Rezerve: Pop, Farcaș, Sîrghi, Panait, Cruceru, Mitoi, Fatai, Zivulic, Nica; Antrenor: Dorinel Munteanu
01-05-2023
16:29

Liga 2 Casa Pariurilor, etapa 6 din play-off: program, rezultate și clasament

Sâmbătă, 29 aprilie

  • Unirea Dej – CSA Steaua 1-1 (Al. Pop 80 pen. / Balgiu 88)

Luni, 1 mai

  • Gloria Buzău – Dinamo 2-2 (aut. Dujmovic 9, Boiciuc 14 / Larrucea 17, pen. Bani 65)

Marți, 2 mai

  • ora 17:30 Politehnica Iași – Oțelul Galați

Clasament

01-05-2023
13:41

Gloria Buzău - Dinamo 2-2 (aut. Dujmovic 9, Boiciuc 14 / Larrucea 17, pen. Bani 65)

Vezi toate fazele video importante aici.

FINAL DE MECI. Dinamo a înregistrat doar un egal spectaculos pe terenul celor de la Gloria Buzău, scor 2-2. „Câinii” au revenit de la 0-2 și păstrează șanse doar matematice la promovarea directă la fel ca echipa antrenată de Adrian Mihalcea. La finalul acestei runde, cu o victorie în fața Oțelului Galați, Poli Iași își poate asigura matematic promovarea directă în SuperLiga. 

Min. 85: Boiciuc șutează dintr-o poziție favorabilă, însă o face greșit, iar mingea trece peste poartă. 

Min. 69: Dujmovic are din nou o ieșire imprudentă. Portarul „câinilor” l-a umplut de sânge pe un fotbalist al gazdelor. Arbitrul nu acordă penalty. 

Min. 65: GOOL Dinamo! Larrucea este tras de tricou în careu, iar „centralul” arată fără ezitări spre punctul cu var. Bani a transformat lovitura de pedeapsă. 

Min. 50: Dinamo atacă în primele cinci minute ale reprizei secunde. Jucătorii lui Ovidiu Burcă au combinat periculos, însă portarul gazdelor a reținut în ultima clipă în fața lui Ghezali. 

Min. 44: Șansă bună de gol pentru Gloria Buzău. Dujmovic a ieșit din poartă, însă lobul lui Blejdea aterizează pe plasa din spatele porții. 

Min. 37: Ocazie mare de gol pentru Dinamo! Ghezali l-a depășit lejer pe Vîrtej și a șutat periculos, însă Rusu a reținut mingea. 

Min. 17: GOOL Dinamo! „Câinii” reduc din diferență după un gol înscris cu capul de Larrucea. Ibericul a sărit excelent la o pasă venită din corner. 

Min. 14: GOOL Gloria Buzău! Dinamo se prăbușește în primul sfert de oră la Buzău. Alexandru Boiciuc îl învinge lejer pe Dujmovic cu un șut din careu după un corner. 

Min. 9: GOOOL Gloria Buzău! Blejdea a centrat înalt pe poartă de la distanță, iar Dujmovic s-a poziționat greșit. Portarul bosniac a intrat cu tot cu minge în poartă. 

Min. 7: Prima șansă de gol a meciului le aparține gazdelor. Blejdea a lovit cu capul o centrare venită de la Sălceanu, însă mingea trece pe lângă poartă. Dujmovic a ieșit hazardat, iar reluările video indică spre un posibil penalty. 

Min. 1: Meciul a început!

Gloria Buzău: Rusu – Oteliță, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Ariel Lopez, Gaitan – Lazăr, Greu, Blejdea – Boiciuc. Rezerve: Horeboiu, Marku, Șuteu, Godwin, V. Alexandru, Trebotic, Munteanu, Pandele, Uțiu. Antrenor: Adrian Mihalcea. 

Dinamo: Dujmovic – De Moura, Giafer, Patriche, Amzăr – Larrucea, Roșu – Borcea, Alexandru Irimia, Bani – Ghezali. Rezerve: Stoian, Bena, Roșu, Demci, David Irimia, Bordușanu, Șerban, Pop, Florescu. Antrenor: Ovidiu Burcă. 

  • Denis Oncescu nu se află în nici măcar în lotul lui Dinamo pentru partida cu Gloria Buzău. Portarul „câinilor” a gafat în ultimele două partide ale echipei din Ștefan cel Mare cu Steaua și Poli Iași. Filio Dujmovic a revenit între buturile lui Dinamo.
  • Astfel, pentru a îndeplini regula U19, Ovidiu Burcă a ales să-l trimită încă din primul minut pe teren pe Alexandru Irimia, în vârstă de doar 16 ani.
01-05-2023
11:36

Liga 2 Casa Pariurilor, etapa 6 din play-off: program, rezultate și clasament

Sâmbătă, 29 aprilie

  • Unirea Dej – CSA Steaua 1-1 (Al. Pop 80 pen. / Balgiu 88)

Luni, 1 mai

  • ora 17:30 Gloria Buzău – Dinamo

Marți, 2 mai

  • ora 17:30 Politehnica Iași – Oțelul Galați
liga 2
Liga 2 Casa Pariurilor, clasament play-off
29-04-2023
08:23

Unirea Dej - CSA Steaua 1-1 (pen. Alexandru Pop 80 / Cristian Balgiu 88)

Vezi toate fazele video importante aici. 

FINAL DE MECI. CSA Steaua a ratat ocazia să revină pe primul loc în play-off-ul ligii secunde după remiza cu Unirea Dej, scor 1-1. De cealaltă parte, Unirea Dej, care a condus timp de 8 minute, a ratat șansa de a o egala la puncte pe Gloria Buzău în clasament: 

flashscore

Min. 88: GOOL Steaua! Cristian Balgiu, intrat în repriza secundă, înscrie cu un șut spectaculos în plasa laterală de la mare distanță. 

Min. 80: GOOOL Unirea Dej! Alexandru Pop l-a învins pe Dincă din lovitură de la 11 metri. 

Min. 67: Șansă bună pentru Steaua de a deschide scorul. Enceanu trimite mingea cu capul în bara transversală. 

Min. 44: O nouă ocazie uriașă pentru Unirea Dej. Blaj nimerește bara transversală direct din corner.

Min. 16: Ocazie mare de gol pentru Unirea Dej. Alexandru Pop, căpitanul gazdelor, a trimis în bară cu o lovitură de cap. Mingea i-a revenit lui Cocian care a trimis peste poartă dintr-o poziție favorabilă. 

Min. 1: Partida a început!

Unirea Dej: Răilean – Maftei, Daniel Pop, Chira, Gîț – Adrian Pop, Militaru, Matiș – Blaj, Alexandru Pop, Cocian. Rezerve: Chindriș, Checicheș, Buta, Bogdan, Fulga, Cătinean, Burdeț, Frăsineanu, Andrei Pop. Antrenor: Dragoș Militaru.

CSA Steaua: Dincă – Drăghici, Beța, Ciocoteală, Corbu – Popa, Bodișteanu, Bărbulescu, Matei – Kayondo, Chunchukov. Rezerve: Iancu, Oroian, Enceanu, Balgiu, Sabău, Răducan, Emilian Pacionel, Ilie, Mihăescu. Antrenor: Daniel Oprița.

29-04-2023
08:06

Liga 2 Casa Pariurilor, etapa a 6-a din play-out

  • Csikszereda – Unirea Slobozia 3-1 (Veres 16, Schieb 41, Jelena 79 / Dinu 90+3)
  • FC Brașov – Concordia Chiajna 2-2 (Angelov 8, 25 / pen. Mediop 35, Tamaș 90+4)
  • Metaloglobus București – CSM Slatina 1-0 (Zukanovic 87)
  • Minaur Baia Mare – CSC 1599 Șelimbăr 0-1 (Gele 23)
  • Progresul Spartac – CSC Dumbrăvița 3-2 (Lixandru 1, pen. 62, Andrei 90 / Piftor 41, Salhi 72)
  • Unirea Constanța – Ripensia Timișoara 2-0 (Potecea 33, Massaro 68)

Minaur Baia Mare a pierdut la limită cu CSC 1599 Șelimbăr în penultima etapă a play-out-ului, în timp ce principala contracandidată la salvarea de la retrogradarea directă, Metaloglobus București a câștigat cu CSM Slatina, scor 1-0. Astfel, fosta echipă a lui Mihai Iosif a retrogradat matematic în Liga a 3-a. 

Liga 2

În perioada sâmbătă, 29 aprilie – marți, 2 mai, au loc partidele din cadrul etapei a 6-a atât din play-off-ul cât și play-out-ul celor două grupe din Liga 2. În urma victoriei Politehnicii Iași la București, în fața lui Dinamo lucrurile încep să capete contur în privința promovării directe, cu condiția ca FRF să nu aibă vreo idee năstrușnică și să se voteze în regim de urgență legea Dâncu, pe baza căreia interdiciția de promovare pentru CSA Steaua, ca fiind club departamental, să fie anulată, situație în care militarii, terminând pe unul dintre primele două locuri, ar promova direct. Însă, acest lucru pare a fi, totuși, destul de puțin probabil acum, dar poate fi considerat o variantă începând din sezonul viitor.

Politehnica Iași – Oțelul Galați și Gloria Buzău – Dinamo, partidele cele mai interesante din etapa 6 din play-off-ul Ligii 2

În perioada 29 aprilie – 2 mai au se joacă partidele primei etape din returul play-off-ului Liga 2, etapa 6 și tot etapa 6, dar penultima din cele două grupe ale play-out-ului. Cum în play-out singurul lucru care mai contează va fi barajul de supraviețuire ale locurilor 5, toată atenția e îndreptată spre partidele care duc la promovarea directă și cele două locuri de baraj de promovare.

ADVERTISEMENT

Dacă legea Dâncu nu va fi pusă acum în practică Politehnica Iași și Oțelul Galați vor fi cele două echipe care vor ajunge în SuperLiga iar la baraj trebuie în continuare luate în calcul cele trei echipe, Dinamo, Glloria Buzău și Unirea Dej, chiar dacă ultima nu a câștigat încă nici un meci în play-off. Avem confruntarea directă a Moldovei, Poli Iași – Oțelul, Gloria Buzău – Dinamo și Unirea Dej – CSA Steaua.

Programul meciurilor din etapa 6 play-off Liga 2

Sâmbătă, 29 aprilie, ora 12:00

  • Unirea Dej – CSA Steaua

Luni, 1 mai, ora 17:30

  • Gloria Buzău – Dinamo

Marți, 2 mai, ora 17:30

  • Politehnica Iași – Oțelul Galați

Programul etapei a 6-a din play-out

Sâmbătă, 29 aprilie, ora 11:00

  • Csikszereda – Unirea Slobozia
  • FC Brașov – Concordia Chiajna
  • Metaloglobus – CSM Slatina
  • Minaur Baia Mare – CS Șelimbăr
  • Progresul Spartac – CS Dumbrăvița
  • Unirea Constanța – Ripensia
ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV Politehnica Iași – Oțelul Galați și Gloria Buzău – Dinamo din etapa 6 din play-off Liga 2

Ca de obicei, partidele din cele două grupe de play-out din Liga 2 nu prezintâ nici un fel de interes pentru cele trei televiziuni de sport care au drept de difuzare ale partidelor din fotbalul românesc, Digi Sport, Orange Sport și Prima Sport. Poate doar meciul de baraj al locurilor 5 din cele două grupe să prezinte mai mult interes. Așa că pe durata play-off-ului și a play-out-ului doar partidele din play-off, ce e drept, în totalitate, sunt televizate.

Acum vom începe sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 12:00, pe stadionul din Dej, unde vine CSA Steaua, ai cărei jucători vor lua prime de obiectiv la final de play-off numai dacă vor termina pe primele două locuri, indiferent de faptul că nu au drept de promovare. Luni, 1 mai avem în Crângul Buzăului meciul dintre Gloria și Dinamo, echipe care sunt tot mai aproape de a termina pe cele două locuri de baraj iar marți, 2 mai, este derbyul Moldovei, Politehnica Iași – Oțelul Galați, cel mai probabil echipele care vor merge la braț în SuperLiga.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 29 aprilie

  • ora 12:00 Unirea Dej – CSA Steaua (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Luni, 1 mai

  • ora 17:30 Gloria Buzău – Dinamo (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Marți, 2 mai

  • ora 17:30 Politehnica Iași – Oțelul Galați (Digi Sport 1, Orange Sport 1, Prima Sport 1)

Oțelul vrea revanșa în fața ieșenilor în etapa 6 din play-off Liga 2

Derbyul Moldovei va fi unul cu siguranță foarte intens. Oțelarii, care au acum șapte puncte peste Dinamo, au de rezolvat doar ecuația deciziei FRF de a aplica legea Dâncu, o lege care ar permite lui CSA Steaua, aflată pe locul 2, să promoveze direct încă de acum. anulând interdicția dictată de FRF. Dacâ legea nu va pusă în aplicare atunci Oțelul se va putea socoti o echipă ca și promovată, dată fiind distanța în fața lui Dinamo.

Oțelul nu uiră că a pierdut acasă cu 2-1 în fața ieșenilor în acest play-off și și-ar dori revanșa. Greu însă de făcut, pentru că dacă Dinamo nu bate la Buzău și Politehnica învinge din nou Oțelul atunci la Iași se va porni sărbătoarea promovării cu patru etape înainte de finalul play-off-ului. O promovare meritată, alb -albaștrii din Copou având constant o evoluție bună.

ADVERTISEMENT

Gloria Buzău – Dinamo, partida, cel mai probabil, a echipelor la baraj, în etapa 6 din play-off Liga 2

Eșecul suferit în ultima etapă, pe teren  propriu, în fața Politehnicii Iași, a pus capăt speranțelor de promovare directă ale câinilor roșii. Distanța față de Oțelul Galați a ajuns la 7 puncte și în weekend echipa lui Ovidiu Burcă va juca la Buzău, contra unui adversar situat la numai un punct în spatele alb-roșilor. Cu o victorie, deloc imposibilă, Gloria ar putea urca până pe locul 3.

Unirea Dej ar mai putea conta numai în cazul în care ar reuși să obțină prima victorie din play-off tocmai acum, pe teren propriu, împotriva CSA Steeaua. Cu un nou eșec dejenii și-ar reduce aproape de zero șansele de a mai avea o șansă de calificare la meciurile de baraj și cam s-ar putea lămuri o parte dintre locuri, în sensul în care Iași și Galați merg în SuperLiga și Dinamo și Gloria Buzău așteaptă să vadă cine le va fi adersar la baraj.

ADVERTISEMENT