Fotbal intern

Unirea Urziceni se întoarce! „Vrem să vină şi Dan Petrescu și Mihai Stoica”

10.04.2019 | 16:03
Unirea Urziceni se intoarce Vrem sa vina si Dan Petrescu si Mihai Stoica
Dan Petrescu și Mihai Stoica au lucrat împreună la titlul câștigat de Unirea Urziceni în urmă cu 10 ani

Unirea Urziceni reprezintă probabil cea mai mare surpriză din istoria fotbalului românesc. Formația ialomițeană a reușit să câștige titlul în sezonul 2008/2009, sub bagheta lui Dan Petrescu, după un lot alcătuit alături de Mihai Stoica. Chiar dacă formația a ajuns în grupele Ligii Campionilor, acolo unde a obținut 8 puncte într-o grupă cu Sevilla, VFB Stuttgart și Glasgow Rangers, formația avea să intre într-un declin. Sezonul 2009/2010 Urziceniul termina pe locul 2, dar apoi a ratat calificarea în grupele unei competiții europene în sezonul 2010/2011 și a și retrogradat.

Unirea Urziceni va sărbători 10 ani de la titlu

La sfârșitul acestui sezon se vor împlini zece ani de la titlul uluitor câștigat de Urziceni în fața granzilor din București, dar și a altor forțe din fotbalul românesc la ora aceea, precum CFR Cluj, Poli Timișoara sau FC Vaslui. Astfel, fotbaliștii care au făcut parte din această echipă se gândesc să organizeze un meci cu ocazia împlinirii unui deceniu de la această performanță.

„Avem un grup de WhatsApp, suntem toţi jucătorii de la Unirea Urziceni. ‘Unirea Urziceni 10 ani’, aşa se numeşte grupul. Şi acum se mai scrie acolo. Cel mai activ om este Sorin Frunză, dar şi Onofraş postează des. Nu are nimeni o influenţă mai mare pe grup. Vrem să organizăm, la 10 ani de la titlu, un meci demonstrativ. Vrem să facem o întâlnire, să vină şi Dan Petrescu, să fie şi Mihai Stoica. Tot grupul, toată lumea. Nu am discutat cu cine jucăm, vom vedea”, a declarat Dacian Varga, pentru Pro Sport Live.

Unirea Urziceni aniversează 10 ani de la titlul câștigat în Liga 1
Unirea Urziceni aniversează 10 ani de la titlul câștigat în Liga 1

Dan Petrescu și Mihai Stoica, colegi la Unirea Urziceni, astăzi adversari

Mihai Stoica era în conducerea celor de la Unirea Urziceni, când elevii lui Dan Petrescu a cucerit titlul. Stoica a vorbit în termeni elogioși despre „Bursuc”: „Știm cine e Dan Petrescu. Am lucrat cu el, pentru mine este un antrenor genial, e antrenorul care mi-a marcat cariera cel mai mult”, a spus oficialul FCSB, la Digi Sport.

CFR Cluj se află pe primul loc în Liga 1 Betano în sezonul 2018/2019, cu 37 de puncte, după patru etape din play-off-ul actualului sezon. De partea cealaltă, FCSB este la 3 puncte în spate. Cele două combatante vor avea meci direct în acest weekend.