News

United Airlines va concedia 232 de angajați care au refuzat să se vaccineze anti-Covid

Peste 230 de angajați ai companiei aeriene United Airlines vor fi concediați pentru că nu s-au vaccinat anti-Covid.
14.10.2021 | 15:56
United Airlines va concedia 232 de angajați care au refuzat să se vaccineze anti-Covid
United Airlines va concedia 232 de angajați care au refuzat să se vaccineze anti-Covid. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

United Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene din SUA, a anunțat miercuri că urmează să disponibilizeze 232 de angajați care au refuzat să se vaccineze anti-Covid-19.

După apariția vaccinurilor, președintele Joe Biden a emis un ordin executiv care prevede imunizarea personalului angajat în firmele contractoare de la nivel federal.

Ulterior, United Airlines a devenit prima mare companie de transport aerian care a impus obligativitatea imunizării pentru angajații săi.

ADVERTISEMENT

Compania de zbor United Airlines va concedia 232 de angajați care au refuzat să se vaccineze anti-Covid

La finele lunii septembrie, United Airlines anunța că are în plan concedierea a aproape 600 de angajați care au decis să nu se vaccineze, contrar politicii anti-Covid-19 a instituției.

La acea vreme, compania de zbor anunța că peste 99% dintre cei 67.000 de angajați s-au vaccinat în decurs de 7 săptămâni după lansarea politicii sale anti-Covid-19.

ADVERTISEMENT

Între timp, dintre cei 600 au mai rămas 232 care nu sunt imunizați. Aceștia urmează a fi disponibilizați. Anunțul a fost făcut de CEO-ul United Airlines.

”Aş fi vrut să avem vaccinați 100% din angajați, dar dintre cei 67.000 de salariaţi ai noştri din SUA există 232 care nu s-au vaccinat.

ADVERTISEMENT

Din păcate, pentru cei sub 1% dintre angajaţii care au decis să nu se vaccineze vom demara procedura de despărţire de companie conform politicii noastre”, spune preşedintele-director executiv al United Airlines, Steve Kirby, conform NYPost.

Moartea unui pilot infectat cu Covid-19, decisivă în decizia privind vaccinarea obligatorie

Kirby a luat decizia radicală de a impune vaccinarea obligatorie a angajaților United Airlines după ce un pilot al companiei a murit din cauza Covid-19, în iulie.

ADVERTISEMENT

”În iulie am aflat despre decesul unui angajat. Era un pilot în vârstă de 57 de ani care a murit. Am spus atunci: gata este suficient. Putem face ceva în acest sens, pentru siguranța angajaților și clienților

Iar 7 săptămâni mai târziu am vaccinat 99,7% dintre angajați”, spune șeful companiei de zbor, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

După ce United Airlines a luat decizia vaccinării personalului său, alte companii aeriene i-au urmat exemplu. E vorba, printre altele, de Hawaiian Airlines şi Frontier Airlines. Și alte companii aeriene din SUA susţin vaccinarea angajaţilor lor, dar fără a introduce obligativitatea acesteia.

În prezent, aproximativ 2.000 de angajați ai United Airlines au fost scutiți de obligativitatea vaccinării din motive religioase sau medicale.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 854. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri