News

United Airlines va concedia 232 de angajați care au refuzat să se vaccineze anti-Covid

Peste 230 de angajați ai companiei aeriene United Airlines vor fi concediați pentru că nu s-au vaccinat anti-Covid.
14.10.2021 | 15:56
United Airlines va concedia 232 de angajati care au refuzat sa se vaccineze antiCovid
ADVERTISEMENT

United Airlines, una dintre cele mai mari companii aeriene din SUA, a anunțat miercuri că urmează să disponibilizeze 232 de angajați care au refuzat să se vaccineze anti-Covid-19.

După apariția vaccinurilor, președintele Joe Biden a emis un ordin executiv care prevede imunizarea personalului angajat în firmele contractoare de la nivel federal.

ADVERTISEMENT

Ulterior, United Airlines a devenit prima mare companie de transport aerian care a impus obligativitatea imunizării pentru angajații săi.

Compania de zbor United Airlines va concedia 232 de angajați care au refuzat să se vaccineze anti-Covid

La finele lunii septembrie, United Airlines anunța că are în plan concedierea a aproape 600 de angajați care au decis să nu se vaccineze, contrar politicii anti-Covid-19 a instituției.

ADVERTISEMENT

La acea vreme, compania de zbor anunța că peste 99% dintre cei 67.000 de angajați s-au vaccinat în decurs de 7 săptămâni după lansarea politicii sale anti-Covid-19.

Între timp, dintre cei 600 au mai rămas 232 care nu sunt imunizați. Aceștia urmează a fi disponibilizați. Anunțul a fost făcut de CEO-ul United Airlines.

ADVERTISEMENT

”Aş fi vrut să avem vaccinați 100% din angajați, dar dintre cei 67.000 de salariaţi ai noştri din SUA există 232 care nu s-au vaccinat.

Din păcate, pentru cei sub 1% dintre angajaţii care au decis să nu se vaccineze vom demara procedura de despărţire de companie conform politicii noastre”, spune preşedintele-director executiv al United Airlines, Steve Kirby, conform NYPost.

ADVERTISEMENT

Moartea unui pilot infectat cu Covid-19, decisivă în decizia privind vaccinarea obligatorie

Kirby a luat decizia radicală de a impune vaccinarea obligatorie a angajaților United Airlines după ce un pilot al companiei a murit din cauza Covid-19, în iulie.

”În iulie am aflat despre decesul unui angajat. Era un pilot în vârstă de 57 de ani care a murit. Am spus atunci: gata este suficient. Putem face ceva în acest sens, pentru siguranța angajaților și clienților

Iar 7 săptămâni mai târziu am vaccinat 99,7% dintre angajați”, spune șeful companiei de zbor, conform sursei citate.

După ce United Airlines a luat decizia vaccinării personalului său, alte companii aeriene i-au urmat exemplu. E vorba, printre altele, de Hawaiian Airlines şi Frontier Airlines. Și alte companii aeriene din SUA susţin vaccinarea angajaţilor lor, dar fără a introduce obligativitatea acesteia.

În prezent, aproximativ 2.000 de angajați ai United Airlines au fost scutiți de obligativitatea vaccinării din motive religioase sau medicale.

ADVERTISEMENT