Uniunea Europeană anunță că un vaccin anti-Covid ar putea fi gata până la începutul anului viitor

Flaviu Popa   
în HotNews
09/08/2020, 21:26
Uniunea Europeană anunță că un vaccin anti-Covid ar putea fi gata până la începutul anului viitor
Specialiștii avertizează: cât de sigur este vaccinul rusesc anti-COVID: "Ridică mai multe probleme. Este o tehnologie dintre cele agresive, care folosește material genetic". Sursa Foto: Hepta.ro

Un vaccin împotriva Covid-19 ar putea fi disponibil până la începutul anului viitor, în urma unui anunț al comisarului european pe sănătate.

Stella Kyriakides este optimistă și îi anunță pe oameni că sunt șanse mari ca un vaccin anti-Covid-19 să existe la începutul anului viitor.

Cu toate acestea, va fi nevoie de vaccinatul unei părți importante din populație pentru a combate epidemia de Covid-19, lucru care se nu se va întâmpla ușor.

Un vaccin anti-Covid-19 ar putea fi gata până la începutul anului viitor

„Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui an sau începutul anului viitor”, a declarat Kyriakides, potrivit stiripesurse.ro.

Va fi nevoie să vaccinăm mase critice de cetăţeni, în special a celor din grupurile de risc”, a adăugat expertul.

De asemenea, comisarul european pentru sănătate a tras un nou semnal de alarmă și consideră că numărul crescător de focare de infecție din țările europene este un motiv real de îngrijorare.

Femeia a recomandat tuturor guvernelor să ia măsuri stricte de protecție pentru populație. „Izolarea rapidă a sursei de infecţie la nivel local cu ajutorul testelor, urmărirea contactelor şi izolarea imediată a persoanelor contaminate sunt esențiale“, a punctat comisarul.

Peste 120 de companii farmaceutice dezvoltă un vaccin anti-Covid, însă nimeni nu poate spune când va fi gata un vaccin și dacă va fi cu adevărat eficient.

Europa a înregistrat 3 milioane de cazuri de infectare cu Covid-19, de la începutul pandemiei. Cele mai multe cazuri sunt în Rusia (882.000), Spania (314.362), Marea Britanie (309.763), Italia (250.103) și Germania (215.891).

De asemenea, în Europa au murit 207.215 persoane după ce s-au infectat cu Covid-19, lider în topul deceselor fiind Marea Britanie (46.566), Italia (35.203), Franța (30.324), Spania (28.503) și Rusia (14.854).

Închide ×