ADVERTISEMENT
News

Uniunea Europeană, contract cu Novavax pentru un potențial vaccin anti-Covid-19

Autor: Cerasela Stafie | 17.12.2020 | 19:33
Uniunea Europeană, contract cu Novavax pentru un potențial vaccin anti-Covid-19
Uniunea Europeană, contract cu Novavax pentru un potențial vaccin anti-Covid-19 Sursa foto: Hepta.ro

Comisia Europeană a anunțat încheierea discuțiilor preliminare unui nou contract pentru un vaccin anti-Covid-19 cu Novavax. Acest demers ar putea să aducă statelor membre Uniunii Europene 100 de milioane de doze de ser și alte 100 de milioane de doze suplimentare.

ADVERTISEMENT

Un comunicat de presă al Comisiei Europene anunță că acest potențial nou contract cu Novavax este al șaptelea dintr-o serie care include companii farmaceutice ca AstraZeneca, Sanofi-GSK, Janssen Pharmaceutica NV, BioNtech-Pfizer, CureVac și Moderna.

Reprezentanții Comisiei Europene s-au arătat entuziaști cu privire la acest noul ser și au precizat că vine în completarea seriei care va asigura țărilor din Uniune o bună pregătire pentru imunizarea populațiilor, imediat ce vaccinurile se vor dovedi sigure și eficiente.

ADVERTISEMENT

Contract cu Novavax, anunțat de Comisia Europeană, pentru un nou vaccin anti-Covid-19

„Am plăcerea de a vă anunța că vom continua să ne extindem portofoliul diversificat de vaccinuri. Demersul de astăzi în vederea încheierii unui acord cu Novavax demonstrează angajamentul Comisiei de a asigura explorarea tuturor opțiunilor posibile de acces la vaccinurile împotriva COVID-19.

Accesul la un număr mai mare de vaccinuri ne va permite să avem o acoperire suficientă pentru a învinge pandemia”, a declarat președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

ADVERTISEMENT

Și comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides, a explicat că acest vaccin crește posibitățile statelor membre de a alege între mai multe opțiuni de vaccinare și precizează că modul în care vom trăi în următorul an este influențat de vaccinuri. „Suntem pe cale să adăugăm un al șaptelea vaccin promițător la portofoliul nostru, ceea ce ne va spori așadar șansele de a putea alege dintre cele mai sigure și mai eficace vaccinuri.

În prezent, toate statele membre trebuie să se asigure că sunt pregătite să înceapă distribuirea unor dintre ele încă de la începutul anului 2021, de îndată ce se va dovedi că sunt sigure și eficace. Vaccinarea va determina modul în care vom trăi și vom munci în anul 2021.

ADVERTISEMENT

În perioada premergătoare sărbătorilor, invităm cetățenii să își continue eforturile de a controla pandemia. Fiecare trebuie să facă tot ce îi stă în putință pentru a evita noi recrudescențe până la apariția unui vaccin.”

Novavax este o companie americană de biotehnologie, specializată în dezvoltarea vaccinurilor de ultimă generație pentru diverse boli infecțioase grave. Vaccinul dezvoltat de ei este unul „subunitar pe bază de proteine” și se află în faza a treia a studiului clinic.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!