News

Uniunea Europeană își cere scuze Italiei. „Astăzi, Europa se mobilizează alături de Italia. Nu a fost aşa mereu”

02.04.2020 | 16:46
ADVERTISEMENT

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și-a cerut scuze publice Italiei pentru modul întârziat prin care Uniunea Europeană a reacționat în cazul epidemiei de coronavirus din Peninsulă.

UE își cere scuze Italiei prin vocea Ursulei von der Leyen

Conform AFP, der Leyen a semnat un editorial în presa italiană, prin care i-a asigurat pe italieni că Uniunea Europeană este alături de ei.

ADVERTISEMENT

Astăzi, Europa se mobilizează alături de Italia, însă nu a fost aşa mereu”, a recunoscut reprezentantul Comisiei Europene.

Situația e extrem de complicată în Uniunea Europeană în acest moment, în condițiile în care mai multe țări sunt nemulțumite de măsurile luate la nivel european împotriva coronavirus.

ADVERTISEMENT

Sentimentul general este că fiecare țară a fost lăsată să lupte pe cont propriu împotriva pandemiei, drept exemplu Germania care a blocat exporturile de măști de protecție.

Țări precum Italia, Spania și Franța, extrem de afectate de coronavirus au puncte de vedere total diferite față de Germania și restul țărilor nordice, când vine vorba de modul în care ar trebui cheltuiți banii UE pentru a stopa pandemia de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Sentimentul anti UE este puternic mai ales în Italia, unde tot mai multă lume vorbește de o părăsire a Uniunii, cu toate că Italia este membru fondator. Italienii se consideră abandonați și nu mai cred în ideea de unitate europeană, conform specialiștilor.

Cu toate acestea, Ursula von der Leyen le-a promis italienilor că UE va aloca ”100 de miliarde de euro ţărilor celor mai dur afectate, începând cu Italia, în vederea compensării scăderii veniturilor celor ale căror programe de muncă sunt mai scurte.

ADVERTISEMENT

Vorbim despre împrumuturi garantate de către toate statele membre, ceea ce denotă solidaritatea europeană.

Fiecare euro încă disponibil în bugetul anual al UE va fi cheltuit în vederea rezolvării acestei crize”, conform news.ro.

ADVERTISEMENT