Sporturi

Uniunea Europeană sare în ajutorul cluburilor. Ce sumă vor primi circa 1.500 de echipe din România pentru investiţii în infrastructură

07.07.2020 | 12:24
Uniunea Europeana sare in ajutorul cluburilor Ce suma vor primi circa 1500 de echipe din Romania pentru investitii in infrastructura
ADVERTISEMENT

Pandemia de coronavirus a lovit cu forţă şi în tot ceea ce înseamnă sport la nivel mondial. Urmările pot fi destul de grave şi se vor vedea abia de acum înainte, în lunile care vor veni, putând merge până la dispariţia unor cluburi din sportul respectiv.

Şi în România aceste urme sunt destul de vizibile, deşi, deocamdată, nu a existat nici un club care să anunţe închiderea porţilor. Însă problemele financiare s-au acutizat şi s-a recurs fie la reducerea salariilor, acolo unde conducerile şi jucătorii s-au pus de acord, fie la plata sportivilor prin şomaj tehnic.

ADVERTISEMENT

În special absenţa spectatorilor din tribune a dat lovitura cea mare cluburilor, lipsite astfel de cea mai importantă sursă de venit în mod tradiţional.

Ionuţ Stroe a anunţat sumele pe care le vor primi cluburile din partea UE

Iată însă că Ionuţ Stroe, ministrul Tineretului şi Sportului le-a transmis veşti excelente cluburilor şi federaţiilor din România. Acestea vor putea primi sume importante de la Uniunea Europeană, pe care să le investească însă numai în infrastructură.

ADVERTISEMENT

“Finanţarea se asigură prin aceste granturi, de maximum 200.000 de euro, iar valoarea totală se va situa la aproximativ 180 de milioane de euro, va fi din bani europeni.

Aceşti bani sunt numai pentru investiţii în infrastructură

Valoarea grantului se va acorda o singură dată şi vorbim despre investiţii în terenuri de antrenament, de iniţiere, de pregătire pentru copii. De cabinete medicale, de mici centre de recuperare medicală pentru sportivi.

ADVERTISEMENT

Din estimările noastre, numărul beneficiarilor va fi undeva şa aproximativ 1500 de structuri sportive. Se adresează Federaţiilor, cluburilor sportive.

Se caută soluţii şi pentru revenirea publicului în tribune

Prin această măsură ne dorim să sprijinim cluburile pentru consolidarea investiţiilor în infrastructura sportive, atât de necesare!

ADVERTISEMENT

Ionuţ Stroe susţine că se lucrează intens şi la găsirea soluţiilor pentru ca începând din viitorul sezon să se poată permite accesul unui număr limitat de spectatori la toate evenimentele sportive. Evident, stadioanele, arenele şi sălile nu vor putea fi umplute la capacitate maximă, ci într-un procent care să permită respectarea distanţierii sociale.

ADVERTISEMENT