News

Uniunea Europeană vrea să-și redeschidă granițele din iulie. Anunțul liderilor europeni

05.06.2020 | 20:03
Uniunea Europeana vrea sasi redeschida granitele din iulie Anuntul liderilor europeni
ADVERTISEMENT

Uniunea Europeană își va redeschide granițele până la finalul lunii iunie, conform unui plan al liderilor UE.

Uniunea Europeană e pregătită să-și redeschidă granițele din iulie

Comisia Europeană vrea ca toate statele din Uniune să-și ridice controalele de la frontierele interne începând cu finalul lunii iunie, miniștrii de interne din cele 27 state membre discutând pe această temă.

ADVERTISEMENT

Conform Euronews, comisarul european pentru afaceri interne, Yiva Johansson, crede că momentul redeschiderii granițelor e tot mai aproape, conform Digi 24.

„Cred că ne apropiem foarte mult de momentul în care ar trebui să ridicăm toate restricțiile la frontierele interne și controalele la frontiere.

ADVERTISEMENT

Voi propune statelor membre să ridice toate controalele la frontierele interne cât mai curând posibil. Și cred că o dată bună ar fi sfârșitul lunii iunie”, a explicat Johansson.

Extrem de important, oficialii UE au precizat că este vorba despre frontierele dintre statele membre UE, nu și despre granițele externe. Controalele pentru cetățenii din afara uniunii ar trebui menținute, cred liderii UE.

ADVERTISEMENT

Mai multe țări se pregătesc să renunțe la restricții, sau au făcut-o deja, prin acorduri cu alte state membre vecine.

Uniunea Europeană și-a închis granițele din cauza pandemiei de coronavirus, numărul mare de cazuri de infectați cu Covid-19 din Italia și Spania determinând toate țările să ia măsuri de precauție.

ADVERTISEMENT

Turismul e principala problemă ridicată de țări atunci când vor să își redeschidă granițele. Fără turism, bugetele multor țări vor fi afectate dramatic pe perioada verii, astfel că redeschiderea granițelor e vitală în actualul context.

Din păcate, cu pandemia de coronavirus prezentă în continuare în lume, cu toate că numărul de infectări a scăzut vizibil, experiența de vacanță va fi neplăcută pentru mulți turiști, nevoiți să respecte multe reguli stricte de distanțare socială.

Cel puțin în cazul României, autoritățile recomandă cetățenilor să-și petreacă vacanța în țară, pentru a nu se expune riscului infectării cu Covid-19.

 

ADVERTISEMENT