News

Universitatea București anunță startul înscrierilor, sesiunea de toamnă. Unde sunt cele mai multe locuri pentru licență ”la buget”

Au început înscrierile la Universitatea din București. Cele mai multe locuri pentru licență ”la buget” sunt la Litere, Geografie și Teologie.
02.09.2021 | 23:55
Universitatea Bucuresti anunta startul inscrierilor sesiunea de toamna Unde sunt cele mai multe locuri pentru licenta la buget
ADVERTISEMENT

Universitatea din București anunță organizarea, în perioada 1-20 septembrie, a unei noi sesiuni de admitere.

La nivel de licență, facultățile cu cele mai multe locuri bugetate sunt Facultatea de Litere, Facultatea de Geografie și Facultatea de Teologie Ortodoxă.

ADVERTISEMENT

La master, Facultatea de Drept are cel mai mare număr de locuri la buget: 207 locuri.

Au început înscrierile la Universitatea București. Cele mai multe locuri ”la buget” sunt la Litere, Geografie și Teologie

Pentru programele de licenţă, master şi doctorat, concursul de admitere la facultăţile Universităţii din Bucureşti – sesiunea de toamnă – se desfăşoară în perioada 1-20 septembrie, iar data limită de afişare a rezultatelor este 23 septembrie. Fiecare facultate are propriul calendar, iar datele pot fi consultate pe website-urile facultăţilor.

Conform informațiilor furnizate de Edupedu.ro, pentru studiile de licență, Universitatea din București (UB) oferă un număr de 2.728 de locuri, dintre care 342 la buget.

ADVERTISEMENT

În cazul candidaților la studii de master, UB pune la dispoziție 5.098 de locuri, dintre care 1.145 la buget, în timp ce admiterea la studiile doctorale îi așteaptă pe candidați cu 685 de locuri, dintre care 350 la buget.

Facultățile cu cele mai multe locuri la buget, la nivel de licență sunt:

  • Facultatea de Litere: 95 de locuri la buget
  • Facultatea de Geografie: 93 locuri la buget
  • Facultatea de Teologie Ortodoxă: 34 de locuri la buget
  • Facultatea de Științe Politice: 31 de locuri la buget
  • Facultatea de Geologie și Geofizică: 22 de locuri la buget
  • Facultatea de Filosofie: 21 locuri la buget
ADVERTISEMENT

În ceea ce privește masterul, facultățile cu cele mai multe locuri bugetate sunt:

  • Facultatea de Drept: 207 locuri
  • Facultatea de Biologie: 159 de locuri
  • Facultatea de Teologie Ortodoxă: 158 de locuri

Universitatea din București, sprijin pentru candidați: cazare gratuită în cămine

Așa cum a procedat și în vară, pentru a veni în sprijinul candidaților, Universitatea din București le asigură, pe perioada admiterii, cazare gratuită în căminele UB, în limita locurilor disponibile, pentru trei nopți.

ADVERTISEMENT

Conform sursei citate, cazarea se va face la Căminul D Grozăvești (Splaiul Independenței nr. 204) și va fi posibilă în baza prezentării, la administrația căminului, a legitimației de concurs și a actului de identitate.

Reamintim că în sesiunea de vară a admiterii la studii universitare de licenţă, cele 19 facultăţi ale UB au înregistrat aproape 39.000 de înscrieri, cel mai mare număr de candidaturi din ultimii 12 ani.

ADVERTISEMENT