News

Universitatea Cambridge mută toate cursurile online. Ce se întâmplă cu examenele până în vara anului 2021

20.05.2020 | 11:13
Universitatea Cambridge muta toate cursurile online Ce se intampla cu examenele pana in vara anului 2021
ADVERTISEMENT

Universitatea Cambridge a anunțat că își mută toate cursurile în mediul online până în vara anului 2021, fiind prima instituție de învățământ superior care spune că va continua viitorul an academic tot la distanță.

Universitatea Cambridge se mută în online

Universitatea Cambridge a transmis că toate cursurile se mută în mediul online, inclusiv cele din anul academic următor, potrivit The Guardian.

ADVERTISEMENT

Cambridge a devenit astfel prima universitate care va implementa învățarea online și în anul academic 2020-2021, anunțând că va muta toate cursurile „față în față” pe internet.

Instituția de învățământ superior spune că „cel mai probabil” distanțarea socială va continua și după revenirea fizică la cursuri.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții universității anunță că lecțiile vor fi predate în mediul online până în vara anului 2021, în timp ce anumite grupuri mici de studiu ar putea reveni în clădirile instituției dacă „respectă anumite măsuri de distanțare socială”.

Cine va putea veni la cursurile față în față

„Universitatea se adaptează constant la schimbările ce apar pe durata acestei pandemii.

Ținând cont de faptul că cel mai probabil măsurile de distanțare vor continua să fie obligatorii, universitatea a decis că nu vor mai avea loc lecții față în față pe durata anului academic următor”, a precizat purtătorul de cuvânt al instituției.

ADVERTISEMENT

„Lecțiile vor continua să fie disponibile online și va fi posibil ca grupurile mici să vină la cursuri, atâta timp cât sunt respectate măsurile de distanțare socială.

Această decizie a fost luată pentru a facilita planificarea, dar va fi revizuită dacă autoritățile vor transmite alte sfaturi cu privire la noul coronavirus”, a mai transmis instituția de învățământ superior.

ADVERTISEMENT

Toate cursurile universității au fost deja mutate în mediul online, începând cu luna martie, iar examenele au și ele loc tot pe internet, din cauza epidemiei de coronavirus din Regatul Unit.

Decizia vine după ce Oficiul pentru Studenți din Marea Britanie a transmis universităților să nu le promită cursanților că totul va reveni la normal în toamnă.

ADVERTISEMENT