Sport

FC Barcelona a câștigat Liga Campionilor la fotbal feminin / Alexandra Dulgheru a pierdut finala de la Saint-Gaudens, dar urcă 231 de locuri în clasament

Liga Campionilor la fotbal feminin a ajuns la o concluzie, iar FC Barcelona este echipa care a dus acasă trofeul. Chelsea a pierdut meciul disputat la Gothenburg cu scorul de 4-0.
17.05.2021 | 00:59
FC Barcelona a castigat Liga Campionilor la fotbal feminin  Alexandra Dulgheru a pierdut finala de la SaintGaudens dar urca 231 de locuri in clasament
FC Barcelona a câștigat Liga Campionilor la fotbal feminin / Alexandra Dulgheru a pierdut finala de la Saint-Gaudens, dar urcă 231 de locuri în clasament. FOTO: Twitter FC Barcelona
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

FC Barcelona, noua deținătoare a trofeului UEFA Champions League, la fotbal feminin

UPDATE, 17 mai, ora 00:59 / FC Barcelona a câştigat, duminică seară, Liga Campionilor la fotbal feminin, impunându-se în finala Chelsea, de la Gothenburg, scor 4-0.

ADVERTISEMENT

Reușitele le-au aparținut lui Leupolz ‘1 (autogol), Alexia ’14 (penalty), Bonmati ’21 şi Hansen ’36. Este primul astfel de trofeu obţinut de gruparea catalană. În 2019, Barca a fost învinsă în ultimul act de Lyon, scor 4-1


Alexandra Dulgheru a pierdut finala turneului ITF de la Saint-Gaudens

UPDATE, 16 mai, ora 16:20 / Alexandra Dulgheru a fost învinsă de Clara Burel (166 WTA) în finala turneului de la Saint-Gaudens, Franța 2-6, 6-1, 2-6. La revenirea sa în circuit, jucătoarea din România a avut un parcurs foarte bun în competiția ITF.

ADVERTISEMENT

Clara Burel a câștigat primul set la doi, iar partida a fost întreruptă de ploaie în manșa secundă, la 2-0 pentru româncă. Dulgheru s-a descurcat excelent și la reluarea jocului. A închis setul doi la 1, iar apoi a condus cu 2-0 în decsiv.

Din cauza unor probleme fizice, Alexandra Dulgheru a scăzut ritmul în următoarele game-uri. A cedat șase la rând și a pierdut astfel finala. La actualizarea de luni, Dulgheru va urca 231 de locuri în clasamentul WTA, până pe 443.

ADVERTISEMENT

Andreea Prisăcariu, al patrulea succes în turneele ITF

UPDATE, 16 mai, ora 12:10 / Andreea Prisăcariu, cea mai nonconformistă jucătoare de tenis din România, s-a impus în finala turneului ITF W60+H La Bisbal D’Emporda. Acesta este cel mai important succes al Andreei Prisăcariu în circuitul profesionist de tenis.

Românca, în vârstă de 21 de ani, ocupă poziția 496 în clasamentul WTA. La sfâritul acestei săptămâni ea s-a impus în ultimul act al probei de dublu a turneului La Bisbal D’Emporda, alaturi de Valentyna Ivakhnenko.

ADVERTISEMENT

Cele două au triumfat, după doar o oră de joc, în fața perechii  Mona Barthel / Mandy Minella, scor 6-3, 6-1. Organizatorii turneului ITF W60+H La Bisbal D’Emporda au oferit premii totale în valoare de 60.000 de dolari.

Cristian Ciocan l-a învins prin K.O. pe Patryk Kowol

UPDATE, 16 mai, ora 11:05 / Pugilistul Cristian Ciocan (33 de ani) a câștigat prin K.O. tehnic meciul de categorie grea cu polonezul Patryk Kowoll, pe care l-a răpus în repriza a treia, sâmbătă, în gala de la Koln.

Cristian „Hammer” a obținut astfel al 26-lea său succes la profesioniști, al 16-lea prin K.O. Gălățeanul are în palmares și șapte înfrângeri, ultima în noiembrie 2020, în fața campionului olimpic francez Tony Yoka. Adversarul lui Ciocan de la Koln, Patryk Kowol are 29 de ani și doar șapte victorii la profesioniști. În rest polonezul a pierdut de 25 de ori.


Beşiktaş, noua campioană a Turciei

UPDATE, 15 mai, ora 22:30 / Beşiktaş Istanbul este noua campioană a Turciei. În ultima etapă, a câştigat cu scorul de 2-1 pe terenul lui Goztepe şi a acumulat 84 de puncte, la egalitate cu Galatasaray, dar are rezultate mai bune în meciurile directe, 2-0 pe teren propriu şi 1-3 la Galata.

Înaintea ultimei runde, toţi cei trei granzi aveau şanse la titlu, cu Beşiktaş şi Galatasaray la egalitate de puncte, iar Fenebahce având două mai puţin. „Vulturii negri“ aveau nevoie de victorie pentru a câştiga trofeul, indiferent de rezultatele rivalelor.

Beşiktaş şi-a ironizat rivalele Galatasaray şi Fenerbahce, cu un filmuleţ postat pe contul oficial de Twitter: „Jocul s-a terminat, băieţi. Beşiktaş, campioană!“


Victor Lafay a câştigat etapa a opta din Giro d’Italia

UPDATE, 15 mai, ora 19:03 / Victor Lafay, de la echipa Cofidis, a trecut primul linia de sosire a etapei a opta din Il Giro, după 170 de kilometri. De 4 ore 6 minute şi 47 de secunde a avut nevoie rutierul francez, care a fost urmat de Francesco Gavazzi (Eolo-Kometa Cycling Team) la 36 de secunde şi Niklas Arndt (Team DSM) la 37 de secunde.

  • Tricoul roz (liderul clasamentului general) este Attila Valter de la Groupama – FDJ, cu 31 de ore, 10 minute şi 53 de secunde, urmat de Remco Evenepoel (Deceuninck – Quick – Step) la 11 secunde,  Egan Arley Bernal Gomez (Ineos Grenadiers) la 16 secunde, Aleksandr Vlasov (Astana – Premier Tech) la 24 de secunde şi Hugh John Carthy (EF Education – Nippo) la 38 de secunde.
  • Tricoul mov (liderul clasamentului punctelor) îi apaţine lui Tim Merlier (Alpecin – Fenix) cu 83. Giacomo Nizzolo (Team Qhuebeka Assos) cu 76, Elia Viviani (Cofidis) cu 69, Davide Cimolai (Israel Start-up Nation) cu 66 şi Peter Sagan (Bora – Hansgrohe) cu 57 încheie top 5.
  • Tricoul albastru (liderul căţărătprilor) este al lui Gino Mader (Bahrain Victorious) cu 26 de puncte, urmat de Geoffrey Bouchard şi Kobe Goossens, câte 18, apoi Francesco Gavazzi cu 17 şi Vincenzo Albanese cu 16.

Comuna Recea a câștigat turul cu Unirea Slobozia, scor 2-0

UPDATE, 15 mai, ora 13:03 / ACS Comuna Recea a câștigat meciul cu Unirea Slobozia, 2-0, în turul barajului de menținere în Liga 2.

Primul gol a fost marcat de Balha, care a reluat cu capul din careul mic în minutul 73. În prelungiri, Comuna Recea a dat lovitura prin Oiță, care a marcat cu un șut din centrul careului, stabilind rezultatul final. Returul se va juca pe 22 mai, de la ora 11:00.


Jean Lucas s-a răsturnat cu mașina, dar a scăpat cu viață

UPDATE, 15 mai, ora 12:10 / Jean Lucas, împrumutat la Brest de la Lyon, a ajuns la spital după ce s-a răsturnat cu Mercedesul său. În ciuda acestui eveniment nefericit, jucătorul de 22 de ani a scăpat teafăr, fără vreun traumatism major.

Conform Le Telegramme, evenimentele au decurs în felul următor: „Martorii accidentului au văzut cum un șofer, într-un automobil Mercedes, care circula pe banda din stânga, a făcut o întoarcere bruscă și apoi s-a rostogolit înainte de a ateriza pe spațiul verde central”.

Lucas se afla singur în mașină în momentul accidentului și niciun alt automobil nu a fost implicat. Mijlocașul are 16 prezențe pentru Brest în acest sezon, în care a oferit trei assist-uri.


Joachim Low, dorit de Fenerbahce. Îl deturnează turcii din drumul spre Real Madrid

Update, 14 mai, ora 23:55 / Deși este dorit pe banca Realului după despărțirea de naționala Germaniei, Joachim Low ar putea alege să antreneze în prima ligă din Turcia. Asta pentru că Ali Koc visează să-l readucă pe banca lui Fenerbahce după mai bine de 20 de ani. Totul depinde, însă, de rezultatul alegerilor pentru postul de președinte.

În precedentul mandat al neamțului, printre jucătorii de bază ai echipei s-a numărat și atacantul român Viorel Moldovan. Aflat la conducerea „panzerelor” de aproape 15 ani, acesta a reușit să cucerească titlul mondial în 2014.


Caleb Ewan a câștigat etapa a șaptea din Giro 2021

Update, 14 mai, ora 22:00 / Caleb Ewan a reușit să câștige etapa cu numărul șapte din Giro 2021, la capătul unei curse dominate de trio-ul Simon Pellaud, Umberto Marengo și Mark Christian în frunte.

Aceștia s-au detașat de pluton încă din primii 15 kilometri parcurși, dar un sprint remarcabil al australianului de la Lotto Soudal a făcut ca acesta să ajungă în frunte, cu mai puțin de un kilometru până la final.

Pe poziția a doua s-a clasat Davide Cimolai, în timp ce Tim Merlier n-a putut face altceva decât să completeze podiumul. Cât despre Gaviria, acesta a încheiat pe un surprinzător loc șase.


Pandemia dă peste cap calendarul din Formula 1. Marele premiu al Turciei a fost anulat

Update, 14 mai, ora 19:45 / Marele premiu al Turciei, care trebuia să aibă loc pe 13 iunie, la Istanbul, a fost anulat din cauza situației epidemiologice. De asemenea, Marele Premiu al Franţei – programat iniţial pe 27 iunie – se va desfășura cu o săptămână mai devreme, pentru a face loc în calendar Marelui Premiu al Stiriei.

Cu toţii aşteptam cu nerăbdare să concurăm în Turcia, dar restricţiile de călătorie în vigoare ne-au făcut să nu putem fi acolo în iunie.

Formula 1 a demonstrat din nou că este capabilă să reacţioneze rapid la evoluţii şi să găsească soluţii şi suntem încântaţi că vom avea o dublă în Austria, ceea ce înseamnă că sezonul nostru rămâne la 23 de curse”, a declarat Stefano Domenicali, preşedintele Formulei 1.


DJ Martin Garrix feat. Bono & The Edge au lansat imnul oficial pentru Euro 2020

UPDATE, 14 mai, ora 12:08 / DJ-ul olandez Martin Garrix, alături de Bono & The Edge au lansat imnul oficial pentru Euro 2020, intitulat ”We Are The People We’ve Been Waiting For” (Suntem oamenii pe care îi aşteptam).

Garrix a fost ales ca succesor al francezului David Guetta, care a compus imnul Euro 2016. Turneul final al Campionatului European, amânat un an din cauza pandemiei provocate de noul coronavirus, va avea loc în perioada 11 iunie – 11 iulie, în unsprezece ţări, între care şi România.


Polonia, lipsită de Krzysztof Piatek la Euro 2020

UPDATE, 14 mai, ora 11:07 / Atacantul polonez Krzysztof Piatek, accidentat la gleznă la meciul susţinut de Hertha Berlin cu Schalke 04, nu va evolua la Campionatul European din această vară.

Potrivit medicului Jacek Jaroszewski, atacantul de 25 de ani a suferit o fractură la gleznă va lipsi de pe teren între trei şi patru luni.


Atlete din Kenya vor reprezenta România

UPDATE, 14 mai, ora 08:07 / Atletele kenyene Joan Chelimo (31 de ani), Stella Ruto (26 de ani) şi Delvine Meringor (29 de ani) au primit cetăţenia română și pot reprezenta de acum țara noastră în toate competiţiile internaţionale.

Conform site-ului fra.ro, legitimate la clubul Steaua Bucureşti, cele trei sportive au depus jurământul la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie în prezenţa preşedintelui Federaţiei Române de Atletism, Florin Florea, a reprezentanţilor clubului Steaua Bucureşti şi a antrenorului Carol Şanta.

Joan Chelimo şi Delvine Meringor au realizat deja baremul pentru Jocurile Olimpice în proba de maraton, iar Stella Ruto va încerca să se califice în proba de 5.000 de metri sau în cea de 3.000 metri obstacole.

”Este un moment foarte important pentru atletismul românesc. Arătăm tuturor că suntem o naţiune deschisă, cu o gândire europeană şi prin sosirea celor trei atlete întărim echipa României. Îmi doresc ca în 4-6 ani România să evolueze în Superliga Europei”, a declarat Florin Florea, preşedintele FR Atletism.

Prima competiţie la care cele trei sportive vor participa în România în acest an este Campionatul Naţional de 5.000 şi 10.000 de metri, de la Piteşti, de săptămâna viitoare.


Manchester United a fost umilită de Liverpool, scor 2-4

Update, 14 mai, ora 00:15 / Manchester a suferit o înfrângere usturătoare pe Old Trafford, scor 2-4, în fața lui Liverpool, în restanța din runda cu numărul 34 din Premier League. Deși Bruno Fernandes a deschis scorul chiar în debutul partidei, (minutul 10) elevii lui Ole Gunnar Solskjaer nu au putut face față „asaltului” la care au fost supuși „cormoranii”

Prin reușita lui Diogo Jota (minutul 34), dubla lui Roberto Firminho (minutele 45+3, respectiv 47) și golul lui Mohammed Salah (minutul 90), aceștia au acumulat 60 de puncte și le-au produs rivalilor cea mai mare umilință din actualul sezon.

În aceeași zi, Aston Villa și Everton au încheiat nedecis, 0-0, meciul restanță din etapa cu numărul 19 a campionatului englez. Trupa lui Carlo Ancelotti rămâne pe locul opt, în timp ce gazdele din această seară ocupă poziția a 11-a.


Monaco, în finala Cupei Franței. O va înfrunta pe PSG

Update, 14 mai, ora 00:00 / În schimb, fanii lui AS Monaco sunt în extaz, după ce echipa lor s-a calificat în finala Cupei Franței, la capătul unui meci câștigat fără emoții în fața „surprizei” din această ediție a competiției, GFA Rumilly Vallieres, echipă care evoluează a patra.

În ultimul act va întâlni detinătoarea trofeului, PSG, care a învins-o pe Montpellier la loviturile de departajare. La finalul celor 120 de minute, cele două echipe erau la egalitate,  2-2. Moise Kean a transformat penalty-ul decisiv pentru parizieni.


Borussia Dortmund a luat Cupa Germaniei

UPDATE, 13 mai, ora 23:47 / Borussia Dortmund a câștigat Cupa Germaniei. BVB a învins-o cu 4-1 pe RB Leipzig. La gazde a marcat Olmo (71), în timp ce pentru galben-negri au punctat Sancho (5, 45+1) și Haaland (28, 87), fiecare cu câte o dublă.

Pentru Dortmund, aceasta este a cincea Cupă a Germaniei pe care o cucerește în istoria clubului. BVB nu mai reușise această performanță din anul 2017, atunci când s-a impus în ultimul act contract lui Eintracht Frankfurt.


CSM București, aproape de titlul de campioană! Minaur Baia Mare nu a avut nicio șansă în fața „tigroaicelor”

UPDATE, 13 mai, ora 22:04 / CSM București a învins-o Minaur Baia Mare, scor 37-26, și a făcut un pas mare spre titlul de campioană în „Liga Florilor”.

„Tigroaicele” mai au nevoie de 15 puncte în ultimele 8 etape din campionat, pentru a sărbători noul titlu după o pauză de trei ani. Crina Pintea a fost desemnată jucătoare meciului, având 11 goluri marcate în duelul cu Minaur Baia Mare.


Mircea Lucescu a făcut eventul cu Dinamo Kiev

UPDATE, 13 mai, ora 21:36 / Mircea Lucescu a reușit să facă evnentul cu Dinamo Kiev, după ce s-a impus în finala Cupei Ucrainei, împotriva lui Zorya Luhansk, scor 1-0.

Unicul gol al meciului a fost marcat de Viktor Tsygankov în minutul 99, tot el ratând și o lovitură de la 11 metri în minutul 105+2. Astfel, Mircea Lucescu cucerește toate trofeele interne în Ucraina, de la primul său sezon pe banca tehnică a lui Dinamo Kiev.


Fanii au blocat autocarul lui Liverpool înainte de derby-ul cu Manchester United

UPDATE, 13 mai, ora 20:44/ Fanii lui Manchester United au blocat autocarul lui Liverpool înainte de partida directă. Suporterii „diavolilor roșii” au folosit mai multe mașini, care au înconjurat autocarul rivalilor.

Situația a fost deblocată în cele din urmă cu ajutorul poliției, însă autocarul „cormoranilor” a fost imobilizat aproximativ jumătate de oră.


Sepsi a renunțat și la serviciile lui Florin Ștefan

UPDATE, 13 mai, ora 18:56 / Sepsi a mai renunțat la un fotbalist după Bryan Nouvier. Este vorba despre fundașul stânga Florin Ștefan. „Clubul Sepsi OSK şi jucătorul Florin Ştefan au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale dintre cele două părţi. Fundaşul, în vârstă de 25 de ani, a evoluat pentru echipa noastră din iulie 2018.

Cu această ocazie, îi mulțumim jucătorului pentru evoluțiile avute în tricoul Sepsi OSK și îi urăm mult succes în continuare în carieră!”, au scris pe Facebook cei de la Sepsi.

#csakazosk
🔴⚪️ Távozik a Sepsi OSK-tól Florin Ştefan is, akivel klubunk közös megegyezéssel bontott szerződést. A 25…

Publicată de Sepsi OSK pe Joi, 13 mai 2021


Bryan Nouvier a plecat de la Sepsi

UPDATE, 13 mai, ora 12:24 / Sepsi OSK Sântu Gheorghe şi jucătorul Bryan Nouvier au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale dintre cele două părţi.

Mijlocaşul, în vârstă de 25 de ani, a revenit la Sfântu Gheorghe în vara anului trecut, după ce a mai jucat pentru Sepsi şi în sezonul 2018-2019, împrumutat de la CFR Cluj. Jucătorul francez mai avea contract cu Sepsi până în vara anului 2022. În acest sezon, el a evoluat de 21 de ori pentru echipa din Sfântu Gheorghe în toate competiţiile şi a marcat un gol.


Amicalul România – Georgia, condus de o brigadă de arbitri din Grecia

UPDATE, 13 mai, ora 10:37 / Echipa națională a României va disputa un meci amical împotriva Georgiei, la 2 iunie, la Ploiești, întâlnirea urmând să fie condusă de o brigadă de arbitri din Grecia.

La centru se va afla Anastasios Sidiropoulos, care va fi ajutat de asistenții Polychronis Kostaras și Lazaros Dimitriadis. Al patrulea oficial va fi românul Andrei Chivulete.

Anastasios Sidiropoulos, în vârstă de 41 de ani, este arbitru FIFA din 2011, an în care a și oficiat singurele partide la centru ale reprezentativelor noastre, mai precis cele ale selecționatei U17, 2-2 cu Finlanda și 0-1 cu Rusia în preliminariile Euro U17 2012, grupă găzduită de Portugalia.


RB Salzburg a devenit pentru a opta oară la rând campioana Austriei

UPDATE, 13 mai, ora 09:59 / RB Salzburg a devenit pentru a opta oară la rând campioana Austriei, după ce a învins, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, formaţia Rapid Viena, în etapa a 30-a.

RB Salzburg ocupă primul loc în clasament, cu 45 de puncte, iar Rapid Viena este pe locul 2, cu 33 de puncte, cu două etape înaintea finalului sezonului, astfel că liderul nu mai poate fi ajuns. Pentru Salzburg, acesta este al 13-lea titlu după ce echipa a fost preluată de compania Red Bull, în 2005, şi al 15-lea din istorie.


Chelsea a fost învinsă, acasă, de Arsenal

UPDATE, 13 mai, ora 00:30 / Disputa dintre Chelsea și Arsenal, contând pentru etapa a 36-a din Pemier League a fost câștigată de ”tunari” cu scorul de 1-0, prin reușita lui Smith Rowe, din minutul 16. Coautor la reușita trupei lui Mikel Arteta a fost, involuntar, Jorginho.

Internaționalul italian a trimis neglijent o pasă către propriul portar care a reușit să respingă într-o primă fază mingea, de pe linia porți, dar doar până la Aubameyang. Atacantul ”tunarilor” a pasat calm către Smith Rowe, iar mijlocașul de doar 20 de ani a înscris al doile său gol stagional.

În urma acestui rezultat Chelsea rămâne pe poziția a patra a clasamentului, ultima care duce în Liga Campionilor, iar Arsenal a urcat pe locul 8, cu 55 de puncte și a reintrat în lupta pentru de cupă europeană.


Ianis Hagi, gol pentru Rangers

UPDATE, 12 mai, ora 22:02 / Ianis Hagi a marcat golul al treilea în victoria lui Rangers, 3-0 pe terenul lui Livingston. Echipa românului este noua campioană a Scoţiei, lucru confirmat matematic încă din 7 martie.

Pentru Ianis este al şaptelea gol în campionat şi are şi 10 pase decisive. În toate competiţiile, a marcat de 9 ori şi a dat 13 pase de gol în 44 de partide.


Sparta Praga, cu Niţă titular, a urcat pe loc de Champions League

UPDATE, 12 mai, ora 21:02 / Florin Niţă, portarul naţionalei României, a fost titular în partida Sparta Praga – Viktoria Plzen, într-o restanţă din runda a 23-a din campionatului Cehiei. Oaspeţii au deschis scorul în minutul 11, prin Brabec, dar Sparta reuşit să întoarcă rezultatul prin Hlozek (61), Hancko (86) şi Karabek (90+1). În urma acestei victorii, Sparta a revenit pe poziţia secundă, care îi asigură calificarea în Liga Campionilor.

Mai sunt trei etape în Cehia, iar Slavia lui Nicolae Stanciu e deja campioană. Pentru locul secund se luptă Sparta şi Jablonec, aflate la egalitate de puncte, 65.


Schalke – Hertha 1-2. Berlinezii se distanţează de locurile de retrogradare

UPDATE, 12 mai, ora 21:00 / Schalke, ultima clasată în Bundesliga şi deja retrogradată în Zweite, a pierdut încă un meci în campionatul german, al 23-lea în 32 de etape. Hertha a învins cu 2-1 şi a acumulat 34 de puncte, cu 3 mai multe decât Arminia Bielefeld, formaţie care se află pe primul loc retrogradabil. Mai sunt doar două etape rămase de disputat.


Zoltan Kadar, la al treilea mandat pe banca lui Grasshoppers Zurich

UPDATE, 12 mai, ora 19:30 / Fostul jucător al echipelor Dinamo, ”U” Cluj și FC Brașov, Zoltan Kadar, a fost numit antrenor principal al celei mai titrate echipe de fotbal din Elveția, Grasshoppers Zurich. Kadar este la al treilea mandat de principal al ”lăcuselor” și are misiunea de a duce echipa în primul eșalon.

Cu două etape înaintea finalului de campionat Grasshoppers este lider în liga a doua, la egalitate de puncte cu Thun. Zoltan Kadar lucrează în cadrul clubului din Zurich din 2011. În 2015 a fost numit pentru prima oară antrenor principal, interimar, iar cel de al doilea mandat l-a avut în sezonul precedent când a ratat accederea în Super Ligă. Ulterior a rămas în staff-ul ”lăcustelor” ca antrenor secund.

Fondată în 1886 gruparea din Zurich are în palmares 27 de titluri de campioană, 19 Cupe, două Cupe ale Ligii și o Supercupă. Nici palmaresul internațional nu e deloc de neglijat, elvețienii fiind semifinaliști în Cupa UEFA (1978), de două ori sfert-finaliști în Cupa Campionilor Europeni (1957 și 1979), aceeași fază atingând-o și în Cupa Cupelor, în 1990. „Lăcustele” au și două trofee europene în vitrină, Cupa UEFA Intertoto cucerită în 2006 și 2008.


S-au stabilit arbitrii finalelor de Liga Campionilor şi Europa League

UPDATE, 12 mai, ora 18:30 / S-au anunţat numele celor doi arbitrii care vor conduce finalele europene din acest sezon. Mateu Lahoz va conduce ultimul act din Champions League (Manchester City – Chelsea), Clement Turpin va oficia în Liga Europa (Manchester United – Villarreal).

Spaniolul Antonio Miguel Mateu Lahoz are 44 de ani şi e la prima finală continentală. A mai condus barajul pentru Euro 2021 dintre Serbia şi Scoţia (câştigat de scoţieni la penalty-uri). În Liga Campionilor a arbitrat de trei ori în ultimii patru ani în semifinale.

Francezul Clement Turpin are 39 de ani şi se află în faţa celui mai important meci al carierei. Are 29 de partide în Liga Campionilor, dar niciodată mai sus de faza sferturilor de finală, plus 22 de jocuri în Europa League, inclusiv semifinale în ultimele două sezone.


Arena din Giulești capătă culoare

UPDATE, 12 mai, ora 18:10 / Stadiul lucrărilor la Stadionul Rapid avansează în ritm alert. Compania Națională de Investiții a publicat, miercuri, imagini din timpul operațiunii de montare a gazonului. Conform constructorului, suprafața de joc va fi de tip hibrid.

Arena din Giulești este una dintre cele patru pe care Compania Națională de Investiții s-a angajat să le modernizeze în vederea găzduirii de către București a Campionatului European de fotbal, EURO 2021.

14.000 de locuri este capacitatea noului Stadion Rapid


Silvian Cristescu, suspendat 4 luni şi amendat cu 14.000 de lei, după scandalul cu FC Botoşani

UPDATE, 12 mai, ora 15:51 / Eliminat în minutul 83 al partidei cu FC Botoșani, după ce l-a lovit pe Florescu cât timp acesta era întins pe gazon, fundașul craiovean Nicușor Bancu a fost suspendat 3 etape și amendat cu suma de 7.000 de Comisia de Disciplină a FRF.

Membrii Comisiei de Disciplină au luat în discuție și cazul lui Silvian Cristescu, conducător al Universității, care a avut o ieșire necontrolată și  a înjurat mai mulți jucători și conducători ai echipe botoșănene. Cristescu a fost suspendat 4 luni și amendat cu 14.000 de lei.


A murit Ion Ionică, fost fotbalist şi oficial la Galaţi

UPDATE, 12 mai, ora 15:21 / Ion Ionică a murit la vârsta de 75 de ani. A fost un fotbalist de bază la FCM Galaţi, cu care a promovat în prima ligă în 1974. În Divizia A, a evoluat în 32 de meciuri. Ulterior, a devenit preşedinte al Oţelului Galaţi, unde a colaborat cu Mihai Stoica, actualul oficial de la FCSB, cel care a şi anunţat decesuul lui Ion Ionică.

„Ne-a părăsit Ion Ionică, unul dintre cei mai talentați fotbaliști pe care i-a avut Galațiul. Un om de prea mare calitate pentru vremurile în care am trăit și trăim. Am avut șansa să fac echipă cu nea Ion mai bine de 10 ani, să-i admir bunul simț, să-l văd exemplificând la 50 ani celebrele sale foarfeci, să-l însoțesc în “Golf” unde glumele nu se mai terminau… Rămâi cu bine, om bun! Sincere condoleanțe familiei”, a postat Mihai Stoica pe Facebook.


Simone Rapp a plecat de la Sepsi OSK

UPDATE, 12 mai, ora 12:43 / Clubul Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a anunţat despărţirea de atacantul elvețean Simone Rapp, care a fost adus în februarie la echipă și care avea contract până la finalul sezonului.

”Sepsi OSK şi Simone Rapp au decis, de comun acord, încetarea raporturilor contractuale dintre cele două părţi. Atacantul, în vârstă de 28 de ani, a ajuns în iarna acestui an la echipa noastră. Cu această ocazie, îi mulţumim pentru perioada petrecută alături de noi şi îi urăm mult succes în continuare în carieră”, este anunţul grupării covăsnene.

Simone Rapp a jucat doar 29 de minute în două meciuri din Liga 1. Elvețianul a debutat cu 12 minute într-un meci pierdut în fața Chindiei în sezonul regulat și a mai jucat 17 minute într-o partidă cu CFR CCluj din play-off.


S-a modificat programul etapei a 9-a din Liga 1. Când se joacă FCSB – Universitatea Craiova

UPDATE, 12 mai, ora 11:13 / Liga Profesionistă de Fotbal a făcut o serie de modificări în programul etapei a 9-a din Liga 1. Astfel, meciurile din play-out (ultima), programate inițial joi, 20 mai, de la ora 20:30, au fost mutate miercuri, 19 mai, de la ora 18:30. Tot miercuri, dar de la ora 21:30, se va juca derby-ul FCSB – Universitatea Craiova.

Casa Pariurilor Liga 1, programul etapei a 9-a

Marți, 18 mai 2021

  • ora 20:30 FC Botoșani – CFR Cluj

Miercuri, 19 mai 2021

  • ora 18:30 Dinamo – Chindia
  • ora 18:30 Gaz Metan Mediaș – Politehnica Iași
  • ora 18:30 FC Voluntari – UTA Arad
  • ora 18:30 Viitorul – Astra Giurgiu
  • ora 18:30 Hermannstadt – FC Argeș
  • 0ra 21:30 FCSB – Universitatea Craiova

Joi, 20 mai 2021

  • ora 20:30 Academica Clinceni – Sepsi Sf. Gheorghe

În cazul în care anumite meciuri din play-out nu vor mai avea implicații în stabilirea ierarhiei finale, vor fi mutate joi, 20 mai.


Alaba a cumpărat acțiuni la clubul Austria Viena

UPDATE, 12 mai, ora 11:13 / Fundașul echipei Bayern Munchen, David Alaba, care se pregătește să plece de la campioana Germaniei în această vară, a devenit acționar la clubul Austria Viena.

Conform cotidianului Kurier, Alaba a cumpărat 2% din acțiunile clubului Austria Viena, formație la care și-a început cariera profesionistă. Fotbalistul a plătit 500.000 de eurp pentru aceste acțiuni din dorința de a ajuta echipa austriacă să depăşească problemele financiare ce ar putea duce la pierderea licenţei.


Southampton a câștigat restanța cu Crystal Palace

UPDATE, 12 mai, ora 00:10 / Southampton și Crystal Palace au închis etapa a 32-a din Premier League cu un meci spectaculos. Restanța a început cu londonezii în atac și Benteke a avut nevoie de mai puțin de două minute ca să deschidă scorul.

Gazdele au restabilit egalitatea prin Ings (min. 19), iar ”vulturii” au irosit șansa de a intra în avantaj la vestiare, după ce Milivojevic a irosit o lovitură de la 11 metri. La trei minute de la reluare Adams a dus-o pe Southampton în avantaj, iar Ings a reușit dubla, în minutul 75 stabilind și scorul final.

Bogdan Stancu, hattrick în Turcia. Maxim a marcat şi el

UPDATE, 11 mai, ora 22:30 / Doi români au evoluat în etapa 41 din campionatul turc: Bogdan Stancu pentru Genclerbirligi şi Alex Maxim pentru Gaziantep.

Stancu a început meciul de pe teren propriu cu Goztepe din postura de rezervă, dar a fost introdus la pauză, când scorul era 1-2. Atacantul român a fost eroul lui Genclerbirligi, marcând de trei ori, când scorul era 2-3. S-a terminat 5-3 pentru Genclerbirligi, care a ajuns la 38 de puncte în 38 de partide şi rămâne penultima în campionat.

Alex Maxim a fost titular în Gaziantep – Rizespor 4-5. Oaspeţii au condus cu 3-0 la pauză, iar Maxim a redus din diferenţă imediat după pauză, în minutul 47. A fost înlocuit în minutul 71, la 4-1 pentru Rizespor. Scorul final a fost 4-5, cu două reuşite ale gazdelor în 86 şi 89. Gaziantep e pe locul 9 şi a ajuns la 3 meciuri consecutive fără victorie.


Manchester United pierde 1-2 cu Leicester. Manchester City, noua campioană a Angliei

UPDATE, 11 mai, ora 21:56 / Manchester United – Leicester City, primul meci din etapa a 36-a, s-a terminat cu scorul de 1-2. În urma acestui rezultat, oaspeţii au urcat, momentan, pe locul al treilea al clasamentului, cu 66 de puncte, două mai multe decât Chelsea, care va juca mâine, de la 22:15, contra lui Arsenal.

Manchester United rămâne pe locul secund, dar înfrângerea din această seară o face campioană pe rivala concitadină Manchester City. Trupa lui Pep Guardiola are un avans de 10 puncte în faţa lui United şi, cu trei meciuri rămase de disputat pentru ambele formaţii, devine matematic noua campioană a Angliei.


Dinamo s-a impus 27-24 pe terenul Stelei şi a câştigat Liga Zimbrilor

UPDATE, 11 mai, ora 19:56 / Dinamo a câştigat al cincilea titlu consecutiv în Liga Naţională de Handbal masculin, după o victorie 27-24 pe terenul marii rivale Steaua. Alb-roşiii au condus cu 15-13 la pauză şi au controlat şi repriza secundă.

HANDBAL. Ce poate fi mai frumos!!?? Luăm TITLUL NAȚIONAL și învingem eterna rivală: DINAMO – Steaua 27-24, în ultima…

Posted by Dinamo on Tuesday, May 11, 2021

 

Pentru Dinamo, este al cincilea titlu consecutiv, după ce în 2020 nu s-a acordat trofeul, din cauza pandemiei de coronavirus. La momentul întreruperii competiţiei, clasamentul era condus tot de alb-roşii.


Fostul internațional Erik Lincar a fost numit antrenor la Universitatea Cluj

UPDATE, 11 mai, ora 17:53 / Erik Linkar este alegerea oficialilor Universității Cluj după demiterea lui Costel Enache. Fostul internațional, ultima oară pe banca celor de la Turris Turnu Măgurele, are ca obiectiv promovarea în eșalonul de elită al țării.

”Sunt foarte fericit că am ajuns la o echipă precum Universitatea Cluj, o echipă iubită în întreaga Românie și îmi doresc cu ardoare să evoluăm la nivelul Ligii 1”, a declarat Lincar pentru site-ul oficial al ardelenilor.

Erik Lincar și-a început cariera în antrenorat în 2009 la Inter Clinceni în Liga a III-a, după ce a mai fost antrenor secund la Prefab Modelu (Liga a II-a) și Sportul Studențesc (Liga I). A fost pe banca altor echipe de Liga a III-a, precum Callatis Mangalia sau FC Hunedoara, dar și în Liga a II-a la CSM Râmnicu Vâlcea, Universitatea Craiova, Academica Clinceni sau Luceafărul Oradea.


Primarul Capitalei, încântat de gazonul de pe Arena Națională

UPDATE, 11 mai, ora 12:57 / ”Avem ‘verde’ şi de la UEFA pentru gazon. Azi dimineaţă am dorit să aflu personal şi de la unul dintre cei mai buni specialişti ai UEFA în materie de gazon de fotbal dacă suntem bine pregătiţi la acest capitol pentru meciurile Campionatului European din luna iunie.

Aşadar, suntem în grafic. Am avut o discuţie şi cu echipa din România, care a obţinut acest rezultat de etapă. Şi le-am cerut să menţină acest ritm bun de îngrijire a noului model de gazon hibrid, care este noul trend pe majoritatea marilor stadioane de fotbal din Europa.

Îi mulţumesc lui Greg Whately – expertul STRI trimis de UEFA pentru calitatea gazonului, pentru analiza sa valoroasă şi îl aşteptăm la meciuri”, a scris Nicușor Dan pe contul de Facebook.


Iniesta, încă doi al la Vissel Kobe

UPDATE, 11 mai, ora 12:09 / Mijlocașul spaniol Andres Iniesta a anunţat prelungirea contractului său cu echipa japoneză Vissel Kobe, chiar în ziua în care împlineşte 37 de ani.

Andres Iniesta evoluează la Vissel Kobe din 2018 şi şi-a prelungit contractul până în 2023. ”Eu şi familia mea mulţumim poporului japnez. Cu dragostea, respectul şi ospitalitatea lor au făcut ca acest lucru să devină casa noastră”, a declarat Iniesta.


Mbappe ar putea merge la Jocurile Olimpice

UPDATE, 11 mai, ora 11:13 / Selecţionerul naţionalei de tineret a Franţei, Sylvain Ripoll, l-a înscris pe jucătorul echipei Paris Saint-Germain, Kylian Mbappe, pe lista fotbaliştilor ce ar putea ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din perioada 22 iulie – 7 august.

Conform L’Equipe, pe lista lui Ripoll se află 85 de jucători, din care vor rămâne 18 până în iunie, când lotul va fi trimis la Comitetul Internaţional Olimpic (CIO). Din lista lui Ripoll s-a mai remarcat un nume: Pierre-Andre Gignac, atacantul de 35 de ani a mexicanilor de la Tigres.

Totuşi, prezenţa lui Mbappe este problematică având în vedere că Franţa evoluează şi la Euro 2020, competiţie care are loc în perioada 11 iunie -11 iulie, iar apoi clubul PSG ar putea să nu fie de acord cu participarea jucătorului la Tokyo.


Echipa de rugby Dinamo va fi pregătită de un fost internațional neozeelandez

UPDATE, 10 mai, 2021, ora 22:05 / Sosene Anesi, fost component al echipei naționale de rugby a Noii Zeelande a semnat cu Dinamo și va ocupa funcția de director tehnic. Anesi este un fin cunoscător al rugby-ului românesc, neozeelandezul ajungândîn România încă din 2013 când a fost achiziționat de Timișoara Saracens.

Cu echipa din Banat a câștigat titlul național atât ca jucător cât și ca antrenor. Anesi are contract și cu Federația Română de Rugby, fiind antrenor secund la echipa națională a României.

”Scopul meu este de a dezvolta jucători și echipe de rugby de succes, atât pe teren, cât și în afara acestuia, stabilind individual și colectiv standarde și așteptări înalte în comportament, bucurie a jocului, abilitate, cunoștințe și performanță”, a declarat Sosene pentru pagina de Facebook a echipei din Ștefan cel Mare.


Serena Williams a dezvăluit de ce a renunțat să participe la JO

UPDATE, 10 mai, 2021, ora 22:00 / Multipla campioană americană Serena Williams a decis să nu participe la turneul olimpic de tenis de câmp. Fostul număr 1 mondial a dezvăluit mai multe motive care au determinat-o să ia această decizie.

”Nu am petrecut 24 de ore fără fiica mea, așa că răspunsul este evident. Suntem cele mai bune prietene. Sunt mai multe motive. Nu m-am gândit prea mult la Tokyo, pentru că ar fi trebuit să aibă loc anul trecut.

Vor avea loc anul acesta, dar încă este pandemie și trebuie să iau în considerare lucrurile astea. Apoi mai sunt și turneele de Grand Slam. Sunt prea multe”, a declarat Serena Williams, conform Daily Mail.

Serena Williams va participa în perioada imediat următoare la turneul WTA 1000 de la Roma unde va intra în competiție direct în turul 2 unde își va încrucișa racheta fie cu Angelique Kerber (numărul 26 WTA), fie cu o sportivă venită din calificări.


Fostul internațional de tineret, Vlad Dragomir, nu se regăsește în Italia

UPDATE, 10 mai, 2021, ora 18:05 / Mijlocașul Vlad Dragomir, semifinalist al Campionatului European de tineret în 2019, a retrogradat cu echipa lui Vintus Entella în al treilea eșalon al Italiei. În vârstă de 22 de ani, fotbalistul crescut la Poli Timișoara, ajungea în 2016, pe când avea 17 ani, la Arsenal Londra.

Era considerat unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști români, dar după numai două sezoane în Academia ”tunarilor”, Dragomir era cedat gratuit la Perugia.

La începutul acestui an Vintus Entella plătea 150.000 de euro Perugiei pentru a-și asigura serviciile românului. 17 meciuri a bifat Vlad Dragomir în tricoul celor de la Entella, pentru care a și înscris un gol, în chiar ultima etapă, în eșecul scor 2-3 la Pisa.


 

Costel Enache nu o va mai antrena pe Universitatea Cluj

UPDATE, 10 mai, 2021, ora 17:33 / „U” Cluj a renunțat la serviciile lui Costel Enache, antrenorul alături de care a ratat play-off-ul ligii secunde și, implicit, promovarea în Liga 1. După ultima partidă, pierdută contra celor de la Comuna Recea, scor 2-3, conducerea „șepcilor roșii” i-au reziliat contractul lui Enache. Ardelenii au făcut anunțul pe rețelele de socializare.

„FC Universitatea Cluj și Costel Enache au ajuns azi la o înțelegere privind încetarea colaborării pe cale amiabilă. Clubul nostru le urează succes în carieră și le mulțumește antrenorului Costel Enache și membrilor staff-ului său pentru efortul depus în munca realizată aici, la ”U””, se arată în comunicatul oficial al clujenilor.

FC Universitatea Cluj și Costel Enache au ajuns azi la o înțelegere privind încetarea colaborării pe cale…

Publicată de FC Universitatea Cluj pe Luni, 10 mai 2021


Conor McGregor vrea să o preia pe Celtic

UPDATE, 10 mai 2021, ora 17:28 / Conor McGregor continuă să își dorească să investească în fotbal. După ce a anunțat că ar vrea să fie patron la Manchester United, luptătorul irlandez a șocat din nou, afirmând că și-a îndreptat atenția către Celtic.

„Sincer, am purtat o discuție în privința clubului Celtic. Să cumpăr niște acțiuni de la Dermot Desmond. Cu siguranță, sunt interesat să cumpăr o echipă la un moment dat. Atât Celtic, cât și Manchester United sunt echipe care îmi plac foarte mult. Sunt deschis. Cred că pot realiza lucruri mărețe la un club”, a scris McGregor, pe Twitter.

Până să ducă la bun sfârșit planul de a prelua un club de fotbal, McGregor se pregătește de o nouă luptă în UFC. Irlandezul îl va înfrunta pentru a treia oară în carieră pe Dustin Poirier. Meciul va avea loc pe 10 iulie, la Las Vegas. În prezent, corul dintre cei doi este 1-1.

 

ADVERTISEMENT