Sport

Universitatea Craiova a luat un om de bază de la CFR Cluj! Este persoana de încredere a lui Marian Copilu. Exclusiv

Universitatea Craiova a luat un fost om de bază de la CFR Cluj. Daniel Tudor a fost antrenor cu portarii la campioni în trei rânduri, iar în sezonul trecut a colaborat cu Cosmin Contra în Golf.
11.07.2022 | 19:25
Universitatea Craiova a luat un om de baza de la CFR Cluj Este persoana de incredere a lui Marian Copilu Exclusiv
Marius Bilaşco, Marian Copilu, Giedrius Arlauskis şi Daniel Tudor, cu trofeul de campion al României. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova se pregăteşte de startul noului sezon cu un nou antrenor. Laszlo Balint l-a înlocuit pe Laurenţiu Reghecampf la cârma echipei şi înainte de startul sezonului şi-a completat staff-ul cu un om valoros.

Universitatea Craiova a luat un om de bază de la CFR Cluj! Daniel Tudor, noul antrenor cu portarii

Din informaţiile FANATIK, Daniel Tudor este noul antrenor cu portarii al Universităţii Craiova. El a participat deja la primul antrenament alături de noua echipă. Daniel Tudor a fost antrenor cu portarii la CFR Cluj până în luna august a anului trecut.

ADVERTISEMENT

Daniel Tudor a fost unul dintre oamenii de încredere ai lui Marian Copilu, alături de care a colaborat la CFR Cluj. Antrenorul cu portarii a plecat în momentul în care Neluţu Varga l-a demis pe Marian Copilu, alături de tot staff-ul tehnic condus de Marius Şumudică.

Daniel Tudor
Daniel Tudor

Daniel Tudor, fostul elev al lui Dan Petrescu la Unirea Urziceni

Fostul portar a fost şi elevul lui Dan Petrescu în perioada Unirea Urziceni, alături de care a cucerit singurul titlu de campion din carieră. A evoluat şi în Champions League cu ialomiţenii, reuşind să pareze o lovitură de pedeapsă în victoria cu Rangers, scor 4-1.

ADVERTISEMENT

Deşi a fost elevul lui Dan Petrescu şi apoi a fost antrenor cu portarii la CFR Cluj sau Kuban Krasnodar, Daniel Tudor nu a colaborat niciodată cu “Bursucul”. Drept dovadă, la ultimul descălecat al lui Petrescu la CFR Cluj, nu a fost păstrat în staff.

În afară de titlul obţinut cu Urziceni, în palmares mai are o Cupă a României cu Dinamo, în sezonul 2002-2003 şi o Cupă a Ungariei cu Videoton, în sezonul 2005-2006. S-a retras în 2011, ultima echipă din carieră fiind Juventus Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Experienţă bogată în Rusia! Ultima dată a fost la Al Ittihad cu Cosmin Contra

A fost în trei rânduri antrenor cu portarii la CFR Cluj, cu o experienţă vastă în Rusia, unde a fost la Kuban Krasnodar, FC Krasnodar, Arsenal Tula, Terek Groznîi, Spartak Moscova. La toate aceste echipe a fost în staff-ul lui Oleg Kononov.

Ultima dată, Daniel Tudor a fost în staff-ul lui Cosmin Contra la Al Ittihad. “Guriţă” a ratat titlul în ultima etapă în Arabia Saudită şi a fost înlocuit cu Nuno Espirito Santo. Marian Copilu l-a adus pe Tudor în staff-ul Universităţii Craiova.

ADVERTISEMENT

Laszlo Balint a venit alături de secunzii Alin Pânzaru şi Vergil Andronache, preparator fizic fiind Radu Alexandru. Universitatea Craiova joacă în prima etapă, pe teren propriu, împotriva lui Sepsi Sf. Gheorghe.

  • 48 de ani are Daniel Tudor
  • 2011 este anul în care s-a retras portarul din activitate
ADVERTISEMENT