Fotbal intern

Universitatea Craiova a prezentat toate cheltuielile si veniturile echipei! Profitul obținut de olteni

11.04.2020 | 10:15
Universitatea Craiova a prezentat toate cheltuielile si veniturile echipei Profitul obtinut de olteni
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a publicat pe site-ul oficial exercițiul financiar pentru anul anterior, în care oltenii au arătat exact care sunt veniturile și cheltuielile echipei.

Profitul obținut de Universitatea Craiova

Universitatea Craiova păstrează șanse la titlu, iar ca în fiecare an în luna aprilie, oltenii au postat exercițiul financiar al echipei, unde fanii pot vedea toate cheltuielile, toate veniturile, dar și profitul formației din Bănie:

ADVERTISEMENT

„În spiritul tradiției și conform ultimelor reglementări, Universitatea Craiova continuă să publice în luna aprilie a fiecărui an rezultatul exercițiului financiar pentru anul anterior.

Sintetizând pentru înțelesul tuturor, avem următoarele date (la un curs mediu de 4.7452 RON pentru 1 EURO):

ADVERTISEMENT

– Venituri totale din exploatare (exclusiv vânzarea de jucători): 6.905.103 EURO
– Cheltuieli totale de exploatare (exclusiv cumpărarea de jucători): 11.333.619 EURO

Avem următoarea distribuție a veniturilor (exclusiv vânzarea de jucători):

  • Bilete + Abonamente: 15,81 %
  • Publicitate: 21,10%
  • Drepturi TV: 34,48%
  • Vânzări produse: 9%
  • Venituri UEFA: 12,94%
ADVERTISEMENT

În ceea ce privește cheltuielile, cea mai mare pondere au avut-o cele cu salariile, respectiv 57,33%.

Adăugând la venituri sumele provenite din vânzarea de jucători, Știința a obținut în anul 2019 un profit de 1.263.586 EURO.

ADVERTISEMENT

Din acest profit nu au fost scăzute sumele plătite pentru transferurile jucătorilor, acestea nefiind din punct de vedere contabil considerate cheltuieli, ci sunt considerate investiții”, s-a arătat în comunicatul Universității Craiova.

Noua variantă găsită de U Craiova pentru reluarea sezonului

Marcel Popescu nu crede că se mai poate juca fotbal până la sfârșitul lunii iulie și a venit cu o propunere pentru încheierea actualului sezon, dar și pentru viitorul sezon.

„Remarc faptul că sunt propuneri să se joace cu porțile închise, dar se sfidează cota de risc a cluburilor, pentru că oricând se pot îmbolnăvi și fotbaliștii.

Nu cred în formula să jucăm cu stadioanele închise. Eu cred că se va mai juca din nou, abia când se termină nebunia din toată Europa, eu văd că de la lună la lună situația se schimbă rapid, deci nu știu când se va mai putea juca.

Personal, cred că pe la sfârșitul lunii iulie se poate relua fotbalul. Până la sfârșitul anului calendaristic 2020 să se joace finalul sezoanelor și după să se joace în sistem primăvară-toamnă, asta ar fi o variantă”, a mai spus Marcel Popescu.

  • 3 este locul pe care Universitatea Craiova îl ocupă în clasament, cu 26 de puncte, după două etape disputate
ADVERTISEMENT