Fotbal intern

Universitatea Craiova a renunțat la încă un fotbalist. Nu intra în planurile lui Bergodi şi a fost cedat definitiv. Exclusiv

10.09.2020 | 21:01
Universitatea Craiova a renuntat la inca un fotbalist Nu intra in planurile lui Bergodi si a fost cedat definitiv Exclusiv
Universitatea Craiova a renunțat la un jucător de profil ofensiv. Despre cine este vorba și unde a ales să meargă. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Perioada de transfeuri prelungită este prilejul perfect pentru echipele din România pentru a-și întări loturile, în vederea atingerii obiectivului.

Florin Gardoș, Gustavo, Marius Briceag, Uros Cosic sau Carlos Fortes sunt câțiva jucători care și-au încheiat conturile cu ehcipa din Bănie, însă, acum, se mai adaugă un nume.

ADVERTISEMENT

Astfel, Universitatea Craiova a renunțat la un jucător de profil ofensiv, iar FANATIK îți prezintă în exclusivitate despre cine este vorba și unde a ales să joace.

Universitatea Craiova a renunțat la un jucător de profil ofensiv. Andrei Burlacu va juca pentru Chiajna

Din punct de vedere al mutărilor pe piața mercato, Universitatea Craiova este într-un oarecare „standby”, având în vedere problemele cu care se confruntă finanțatorul Mihai Rotaru. Totuși, cei care au rămas să se ocupe de transferuri au decis ca Andrei Burlacu să părăsească clubul, fiind o decizie de comun acord.

ADVERTISEMENT

FANATIK a afla că fosta mare speranță a Craiovei a fost transferată de Concordia Chiajna, formație la care a mai evoluat și în sezonul trecut, atunci când a plecat împrumut de la olteni. A evoluat în două meciuri și înscris un gol. Ilfovenii ar fi oferit și o sumă de bani pe atacantul născut la Botoșani.

Burlacu a ajuns la juniorii Universității Craiova în 2014 și a fost privit cu ochi buni de toți antrenorii care s-au perindat pe la Centrul de Copii și Juniori al Științei și pe la echipa secundă. În luna decembrie a anului 2015, tânărul și-a făcut debutul în Liga 1, jucând 5 minute într-un joc cu Politehnica Iași.

ADVERTISEMENT

Sezonul 2017-2018, cu Devis Mangia pe banca tehnică, a fost cel mai bun pentru Andrei Burlacu. Profitând și de regula U21, atacantul a jucat foarte bine, marcând cinci goluri și oferind patru pase decisive.  În anul competițional următor, Burlacu a primit tricoul cu numărul 9, dar evoluțiile sale au scăzut în randament și începutul anului 2019 i-a adus un împrumut la Iași, acolo unde tehnician i-a fost chiar tatăl iubitei sale, Flavius Stoican. În cele nouă apariții nu a reușit să marcheze vreun gol.

Revenise în Bănie, dar nu a intrat în vederile lui Cristiano Bergodi

Ulterior, după împrumutul la Iași, Burlacu a mers să joace și pentru Chindia Târgoviște. 14 meciuri și un gol au fost cifrele sale, dar oficialii clubului au decis încetarea raporturilor contractuale cu acesta. În fine, la Concordia Chiajna a ajuns să joace prima dată în iarna acestui an.

ADVERTISEMENT
  • 54 de partide a jucat Andrei Burlacu pentru prima echipă a Universității Craiova
  • 6 goluri și 8 pase decisive a adunat în tricoul alb-albastru al „Campioanei unei Mari Iubiri”

Aici, atacantul a părut că se integrează bine și a reușit un gol în cele două partide jucat, astfel că oficialii grupării din Ilfov au decis să înceapă negocierile pentru transferul său, iar FANATIK a aflat că aceștia au reușit să-l transfere pe jucătorul de 23 de ani, oferind și o sumă de bani Craiovei.

Burlacu revenise în Bănie, la începutul acestei luni, dar la formația secundă a Universității. Cristiano Bergodi a decis că nu are nevoie de serviciile lui și s-a vorbit și de un interes al celor de la Botoșani, dar, până la urmă, atacantul va juca în Liga 2, la Concordia Chiajna, acolo unde se mai află un jucător crescut de Știința, Florin Borța. Fundașul lateral este împrumutat de olteni și este folosit constant de Florin Bratu, evoluând în toate minutele din actualul sezon.

Vom vedea dacă va rămâne. Poate dacă se pregătește o lună sau două pe la echipa a doua și are o șansă poate va profita. Eu am încredere în el, l-am mai antrenat la echipa a doua și știu că în perioada Mangia a fost surpriza plăcută a primei echipe”, declarase Mugur Gușatu, actualul director tehnic al echipei a doua a Universității, în momentul în care Burlacu a revenit la Craiova.


  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul Constanța – U Craiova: 4,85 este cota pentru „X pauză / X final“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT