Fotbal intern

Universitatea Craiova a sărbătorit Ziua Drapelului Național. Ce spune Alex Cicâldău despre partida cu CFR Cluj

26.06.2020 | 14:57
Universitatea Craiova a sarbatorit Ziua Drapelului National Ce spune Alex Cicaldau despre partida cu CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Oltenii au prins „aripi” după victoriile consecutive cu Astra Giurgiu și FC Botoșani și speră să poată încurca drumul CFR-ului lui Dan Petrescu către cel de-al treilea trofeu consecutiv.

Patru puncte le despart pe cele combatante, iar duelul de duminică poate fi decisiv pentru soarta câștigării campionatului. Dacă clujenii înving, va fi extraordinar de greu pentru Universitatea să mai poată face ceva în returul acestui play-off.

ADVERTISEMENT

Până la meciul cu CFR, jucătorii și staff-ul tehnic de la Universitatea Craiova și-au făcut timp pentru a sărbători Ziua Drapelului Național.  Oltenii au dat dovadă de respect față de valorile naționale și au ținut să facă o poză cu „tricolorul”. Pe lângă momentul frumos realizat de Știința, Alexandru Cicâldău a răspuns la câteva întrebări legate de derby.

Universitatea Craiova a sărbătorit Ziua Drapelului Național! „Tricolorul”, prezent la baza de antrenament din „Lunca Jiului”

Înainte de plecarea cu avionul de sâmbătă spre Cluj-Napoca, delegația Universității Craiova a vrut să marcheze Ziua Drapelui Național. Jucătorii și staff-ul tehnic al Științei au realizat o fotografie de grup cu un tricolor imens: „La tricolorul românesc se-nchină/Oltenia, provincia latină…”, este mesajul care însoțește postarea.

ADVERTISEMENT

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale Statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice, organizate în cadrul unităților Ministerului Apărării Naționale și ale Ministerului de Interne.

Gruparea din Bănie este obișnuită să sărbătorească astfel de zile. Pe 24 iunie, pe pagina oficială a Universității a apărut o imagine cu Kamer Qaka, Cristi Bărbuț și Elvir Koljic îmbrăcați în ie tradițională. La acea dată se sărbătorește simbolul identității și creativității spațiului românesc. Reper identitar, ia este sărbătorită, începând cu anul 2013, în noaptea „cerurilor deschise”, de Sânziene. Ziua Universală a Iei celebrează piesa principală a costumului popular românesc.

ADVERTISEMENT
universitatea craiova ie
Oltenii de la Universitatea Craiova sărbătoresc Ziua Drapelului Național + Ce spune Alex Cicâldău despre partida cu CFR Cluj sursă foto: ucv1948.ro

Alex Cicâldău știe că CFR Cluj este o echipă experimentată, dar crede că Universitatea îi poate face față

Dincolo de toate calculele posibile, ziua de duminică va fi rezervată actorilor din teren. Dacă anul acesta a fost anul supremației lui Liverpool în Premier League după 30 de ani, de ce nu s-ar întâmpla acest lucru și în cazul Universității Craiova? Alexandru Cicâldău nu crede că va fi o surpriză ca Știința să pună mâna pe cel mai important trofeu din fotbalul românesc:

„Va fi un joc foarte greu, cu o echipă grea și experimentată. Ei practică jocul lor, indiferent de ce adversar au. Știm că au o apărare foarte bună, dar trebuie să ne facem jocul nostru. Nu cred că ar fi o surpriză să câștigăm titlul, avem jucători foarte buni, dar mai sunt destule meciuri și puncte de recuperat. Fanii își doresc să luăm campionatul, a fost foarte frumos gestul de a ne aștepta la cantonament.”

ADVERTISEMENT

S-a văzut o îmbunătățire la capitolul faze fixe pentru Universitatea în meciurile anterioare, iar „Cic” este unul dintre cei mai buni executanți de cornere și lovituri libere din țară: „Mister știe mai bine ce trebuie schimbat la jocul nostru. Lucrăm fazele fixe. Eu lucrez individual, dar facem și colectiv. CFR este o echipă foarte puternică la fazele fixe, atât în defensivă, cât și în ofensivă”

  • 4 milioane de euro este cota lui Alexandru Cicâldău, conform site-urilor de specialitate
  • 12 goluri a înscris „decarul” Universității în acest sezon în toate competițiile

(P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – Universitatea Craiova: 8,50 este cota pentru „X pauză /2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: