Sport

Universitatea Craiova, a şasea calificare la rând în cupele europene! FCSB, lider absolut la acest capitol

Universitatea Craiova va juca pentru al şaselea sezon la rând în cupele europene şi speră să şteargă eliminările ruşinoase din ultimele ediţii. Echipa lui Reghe mai are drum lung până la recordul stabilit de FCSB.
28.05.2022 | 00:10
Universitatea Craiova a sasea calificare la rand in cupele europene FCSB lider absolut la acest capitol
Universitatea Craiova, a şasea calificare la rând în cupele europene! FCSB, lider absolut la acest capitol. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a obţinut calificarea în Conference League după victoria împotriva celor de la FC Botoşani, scor 2-0, în meciul de baraj. Oltenii îşi mai îndulcesc acest final amar de sezon cu acest succes.

Universitatea Craiova, a şasea calificare la rând în cupele europene! Oltenii vor să şteargă ruşinea din ultimele sezoane

Pentru Universitatea Craiova este a şasea calificare la rând în cupele europene, record în istoria recentă. Însă, de această dată, oltenii trebuie să se mulţumească cu mai mult decât cu o simplă participare şi să spele ruşinea eliminărilor timpurii din ultimele sezoane.

ADVERTISEMENT

În cele cinci ediţii precedente, oltenii au trecut o singură dată de prima “dublă” eliminatorie. Dacă în primii doi ani au avut adversari de calibru în Europa League, în ultimele sezoane, Craiova a fost eliminată de echipe mult inferioare.

Cum s-au descurcat oltenii în ediţiile precedente din cupele europene: 

Sezonul 2017-2018 (turul 3 preliminar din Europa League): Universitatea Craiova – AC Milan 0-1, 0-2

ADVERTISEMENT

Sezonul 2018-2019 (turul 3 preliminar din Europa League): Universitatea Craiova – Red Bull Leipzig 1-1, 1-3

Sezonul 2019-2020:

  • turul 1 preliminar din Europa League: Universitatea Craiova – Sabail 3-2, 3-2
  • turul 2 preliminar din Europa League: Universitatea Craiova – Honved 0-0, 0-0 (3-1 d. pen.)
  • turul 3 preliminar din Europa League: Universitatea Craiova – AEK Atena 0-2, 1-1
ADVERTISEMENT

Sezonul 2020-2021: (turul 1 preliminar din Europa League): Dinamo Tbilisi – Universitatea Craiova 1-2 (s-a jucat o singură manşă)

Sezonul 2021-2022: (turul 1 preliminar din Conference League): Universitatea Craiova – Laci 0-1, 0-0 

ADVERTISEMENT

FCSB, lider absolut! Al 20-lea sezon consecutiv în cupele europene

Lider absolut la capitolul participărilor consecutive în cupele europene este FCSB. Echipa patronată de Gigi Becali a înregistrat în acest sezon a 20-a calificare consecutivă în cupele europene, serie începută în 2003.

Surprinzător sau nu, roş-albaştrii nu au jucat niciodată direct în grupe, indiferent de competiţia europeană. Chiar dacă vorbim de Europa League sau Champions League, FCSB a avut de trecut tururi preliminare.

CFR Cluj, pentru a cincea oară la rând în preliminariile Champions League! Sepsi, a doua participare europeană din istorie

Campioana României, CFR Cluj, joacă pentru a cincea oară la rând în cupele europene. De fiecare dată a intrat în preliminariile Champions League, dar nu a prins grupele. Cel mai aproape a fost în sezonul 2019-2020 când a fost eliminată în play-off de Slavia Praga.

Pentru Sepsi Sf. Gheorghe este a doua participare europeană consecutivă. În stagiunea precedentă, covăsnenii au pierdut la penalty-uri meciul din turul 2 preliminar din Conference League cu Spartak Trnava 0-0, 1-1 (3-4).

  • 20 de participări consecutive în cupele europene are FCSB
  • 6 calificări consecutive în cupele europene are Universitatea Craiova

  • (P) Cota BETANO pentru Universitatea: 7,00 este cota ca echipa olteană să ia titlul în sezonul 2022/2023. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT