Sport

Universitatea Craiova a stopat boicotul și a luat o decizie surprinzătoare! Ce se întâmplă cu vedetele lui Mihai Rotaru

Universitatea Craiova oprește mișcarea împotriva Austriei și hotârește unde se va deplasa în cantonament! Ce se întâmplă cu vedeta Alex Mitriță pe perioada EURO 2024.
29.05.2024 | 16:56
Universitatea Craiova a stopat boicotul si a luat o decizie surprinzatoare Ce se intampla cu vedetele lui Mihai Rotaru
Universitatea Craiova a renunțat la boicot. Sursă foto: sportpictures
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a anunţat că îşi va organiza pentru a cincea oară cantonamentul de vară în Austria, după ce anul trecut organizase un „boicot” asupra companiilor austriece.

Universitatea Craiova a oprit boicotul și urmează să meargă în Austria pentru cantonamentul de vară

Universitatea Craiova a făcut un obicei din a-și deplasa lotul în Austria, la Neustift Im Stubaital, pentru a efectua cantonamentul de vară, premergător campionatului.

ADVERTISEMENT

În urmă cu un an, trupa din Bânie a hotârât să-și schimbe locația pentru pregătirea lotului, lucru cauzat de votul negativ al Austriei, în legătură cu aderarea României la spațiul Schengen.

Anul trecut deplasarea a fost făcută în stațiunea Bansko, în Bulgaria, o premieră față de sezoanele precedente. Situația pare să se fi schimbat în acest an, formația patronată de Mihai Rotaru hotărând să revină în Austria pe perioada cantonamentului.

ADVERTISEMENT

„Neustift Im Stubaital, „casa” Științei pentru 2 săptămâni. În acest loc s-a pregătit reprezentativa Spaniei pentru EURO 2008, iar în alți ani s-au antrenat Naționalele României și Franței. Dintre echipele de club regăsim formații de tradiție precum Ajax Amsterdam, Eintracht Frankfurt, VFB Stuttgart, Legia sau Genoa.

Știința se întoarce în localitatea Neustift Im Stubaital pentru a 5-a oară, devenind deja o tradiție a stagiului de vară. România în Schengen, Știința înapoi în Austria”, s-a regăsit în comunicatul celor de la Universitatea Craiova.

ADVERTISEMENT

Reunirea jucătorilor, în frunte cu Mitriță, va avea loc pe data de 10 iunie, urmând ca zborul să aibă loc pe 17 iunie, de la București, cu destinația Salzburg. „Știința” va sta în Austria timp de două săptămâni, după care echipa se va întoarce în țară, pe 1 iulie.

Mitriță nu a fost convocat la EURO

După neconvocarea lui Alexandru Mitriță au apărut foarte multe păreri în spațiul public pe subiectul dacă „merita sau nu merita” o convocare din partea selecționerului Edi Iordănescu pentru turneul final.

ADVERTISEMENT

Mijlocașul ofensiv a avut parte de un sezon magnific în tricoul alb-albastru, jucătorul reușind 16 goluri și 13 pase decisive în 36 de partide jucate în Superligă.

Selecționerul României, Edi Iordănescu, a surprins pe multă lume prin neconvocarea mijlocașului cu valențe ofensive, însă mai multe voci apropiate naționalei au susținut că jucătorul nu a avut cea mai bună atitudine la lotul național și că totodată nu ar fi părut să dea 100% de fiecare dată.

Echipa națională de fotbal a României s-a calificat la Campionatul European din 2024, din Germania (14 iunie-14 iulie), după ce în preliminarii a terminat fără înfrângere. „Tricolorii” se pregătesc să dea piept în grupă cu Belgia, Slovacia și Ucraina.

ADVERTISEMENT