Sport

Universitatea Craiova a vorbit la „perfectul simplu” în meciul cu Voluntari. Șase olteni în echipa de start

Universitatea Craiova a vorbit la „perfectul simplu” în meciul cu FC Voluntari, după ce Laurențiu Reghecampf a titularizat șase olteni, iar alți trei au fost pe banca de rezerve.
10.08.2021 | 17:30
Universitatea Craiova a vorbit la perfectul simplu in meciul cu Voluntari Sase olteni in echipa de start
Universitatea Craiova a vorbit la „perfectul simplu” în meciul cu Voluntari. Șase olteni în echipa de start sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova învață din nou să câștige. Oltenii lui Laurențiu Reghecampf au făcut o repriza a doua perfectă în partida cu FC Voluntari și s-au impus cu 3-0. Gustavo, Alexandru Cîmpanu și Jovan Markovic au punctat pentru echipe din Bănie și au adus din nou optimism în Bănie.

Reghe a bifat și prima victorie în calitate de tehnician al Universității Craiova și privește cu optimism meciurile viitoare. În runda următoare, Știința se deplasează la Arad pentru meciul cu UTA, formație care a arătat un fotbal bun în acest start de stagiune.

ADVERTISEMENT

Perfectul simplu, la putere în echipa de start a celor de la Universitatea Craiova. Laurențiu Reghecampf a titularizat șase olteni în duelul cu FC Voluntari și a mai avut alți trei pe banca de rezerve

Victoria era cuvântul de ordine în Bănie înainte de Universitatea Craiova – FC Voluntari. „Juveți” aveau nevoie de un succes pentru a ieși din pasa proastă prin care au trecut în ultima vreme. Înainte de jocul cu ilfovenii, Știința avea două înfrângeri consecutive în campionat, ieșind și din competițiile europene după dubla rușinoasă cu albanezii de la Laci.

Laurențiu Reghecampf a surprins pe toată lumea cu formula de start pentru duelul din runda cu numărul patru din Liga 1. Tehnicianul Craiovei a introdus pe teren nu mai puțin de șase jucători care sunt născuți în zona Olteniei. Nicușor Bancu – Crâmpoia, județul Olt, Ștefan Vlădoiu – Alunu, județul Vâlcea, Vladimir Screciu – Corabia, județul Olt, Mihai Căpățînă – Slatina, județul Olt, Vladimir Găman – Craiova, județul Dolj, Vasile Constantin – Craiova, județul Dolj.

ADVERTISEMENT

Pe banca de rezerve se mai aflau și alți jucători olteni: Bogdan Vătăjelu – Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea, Ștefan Baiaram – Craiova, județul Dolj și Jovan Markovic – născut la Belgrad, dar crescut în Corabia, județul Olt. Ultimul a fost și cel care a marcat golul cu numărul trei, cel care a închis tabela.

Laurențiu Reghecampf a motivat deciziile la conferința de presă: „Eu încep meciurile cu cei care sunt serioși la antrenament, sunt în formă, care îmi arată zi de zi că vor să joace.

ADVERTISEMENT

Trebuie să existe concurență la echipă, nu există titulari de drept. Jucătorii trebuie să se întreacă la fiecare partidă, să fie mai buni. Aceste lucruri trebuie să fie punctate. Dacă nu sunt serioși, ei o să aibă surpriza să fie pe bancă sau în afara lotului.

FC U Craiova 1948 a avut trei olteni în formula de start de la meciul cu Academica Clinceni: Negru, Albu și Bălan. Oficialii au mers pe mâna jucătorilor străini

Chiar dacă oficialii de la FCU Craiova 1948 au mizat pe jucători aduși din străinătate, Adrian Mutu a încercat să aibă și jucători români în formula de start. Tehnicianul a titularizat în meciul cu Academica Clinceni trei fotbaliști născuți în Oltenia, iar aici îi avem pe Radu Negru – Craiova, județul Dolj, Dragoș Albu – Plenița, județul Dolj și Claudiu Bălan – Craiova, județul Dolj.

ADVERTISEMENT

În aceste zile, oficialii de la FCU au adus un nou jucător, tot străin. „Benjamin Van Durmen, jucător ce în sezonul trecut a evoluat pentru Mouscron, în prima ligă belgiană, a semnat cu Știința!

Mijlocasul belgian, în vârstă de 24 de ani, deține la activ 91 de meciuri în prima ligă belgiană și 97 de meciuri în toate competitiile pentru Mouscron, în decurs de 5 ani,” au anunțat oficialii FCU pe pagina oficială de socializare.

Van Durmen nu a jucat prea mult pentru Mouscron în sezonul trecut. În cele șapte apariții, fotbalistul de 24 de ani a bifat doar 398 de minute în stagiunea precedentă din prima ligă belgiană.

  • 6 puncte au adunat Universitatea Craiova și FCU Craiova 1948 până acum în Liga 1
  • 6-6 este golaverajul ambelor formații din Bănie, unul identic

  • P) Cota BETANO pentru UTA – Universitatea Craiova: 2,07 este cota pentru “ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT