Fotbal intern

Universitatea Craiova – Academica Clinceni 0-1. Prima înfrângere a oltenilor în acest campionat. Rusescu, assist. Video

24.10.2020 | 00:00
Universitatea Craiova  Academica Clinceni 01 Prima infrangere a oltenilor in acest campionat Rusescu assist Video
ADVERTISEMENT

Meciul Universitatea Craiova – Academica Clinceni a avut loc vineri, 23 octombrie, cu începere de la ora 21:00, pe stadionul Ion Oblemenco din Bănie, în cadrul etapei a 8-a din Liga 1. A fost a doua confruntare dintre cele două echipe la Craiova, precedenta, în sezonul trecut, fiind câştigată de olteni pe ultima sută de metri, cu 3-2.

Universitatea Craiova avea un început de sezon pe plan intern absolut perfect, spre deosebire de traseul european, unde a clacat total neaşteptat încă din primul tur, în Georgia, în faţa lui Lokomotiv Tbilisi. Oltenii au reușit, totuși, șapte victorii consecutive în Liga 1.

ADVERTISEMENT

Asta înainte de a da peste oamenii lui Ilie Poenaru, care s-au impus în mod total neașteptat prin golul marcat de Cascini din pasa lui Raul Rusescu, în minutul 58.

Universitatea Craiova – Academica Clinceni 0-1 (Cascini 58) – VEZI VIDEO

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Mitran (Vătăjelu 18), Bălașa, Acka, Bancu – Nistor, Bic (Căpățînă 59), Cicâldău – Baiaram, Mamut (Tudorie 59), A. Ivan (Ofosu 59)
Rezerve: L. Popescu, Vătăjelu, Papp, Mateiu, Căpățînă, Ofosu, Bărbuț, V. Constantin, Tudorie
Antrenor: Cristiano Bergodi

ADVERTISEMENT

Academica Clinceni: Vâlceanu – Pashov, Jutric, Gardoș (Bilali 88), Dobrescu – Cebotaru, Cascini – Cordea, P. Petrescu (Achim 88), D. Morar (Chunchucov 16) – Rusescu (Dumitriu 79)
Rezerve: Ureche, Fl. Achim, Bilali, Chandarov, Boiciuc, M. Șerban, Chunchucov, Andronic, L. Dumitriu
Antrenor: Ilie Poenaru

Min. 77: O nouă ocazie mare pentru Craiova. Alexandru Tudorie a reluat cu capul din șapte metri, însă nu a prins nici el poarta.

ADVERTISEMENT

Min. 71: Ocazie imensă pentru olteni. Baiaram a reluat cu capul din careu, însă mingea a trecut pe lângă poarta lui Vâlceanu.

Min. 58: GOOOL ACADEMICA CLINCENI! Cascini a deschis scorul, după pasa lui Raul Rusescu. Jucătorul ilfovenilor a tras tare, pe centru, însă Pigliacelli a dat impresia că putea face mai multe. Universitatea Craiova – Academica Clinceni 0-1.

ADVERTISEMENT

Min. 34: Ocazie foarte bună pentru Universitatea Craiova. Baiaram a trimis cu capul din careu, dar Vâlceanu a respins în transversală.

Min. 7: Ratare și pentru olteni. Acka reia în mod acrobatic centrarea lui Cicâldău, din corner, însă mingea trece puțin pe lângă poartă.

Min. 1: Ratare uluitoare a oaspeților în secunda 45! Cordea și Morar au ratat o ocazie imensă. Tânărul Mitran a scos de două ori de pe linia porții.

Min. 1: a început partida din Bănie. Jucătorii Craiovei au intrat pe teren îmbrăcați în tricouri inscripționate cu chipul lui Ilie Balaci, de la a cărui moarte s-au făcut doi ani. S-a ținut și un minut de reculegere, tot în memoria legendei alb-albastre.

UPDATE, 25 octombrie, ora 00:10 / A vorbit și Dan Nistor după eșecul neașteptat al echipei sale, pe teren propriu, contra formației din Clinceni: „Din păcate, mingea nu a vrut să intre în poartă. Ne pare rău că s-a întâmplat, dar mergem mai departe. Am avut șapte ocazii, au avut șanse Acka, Baiaram, Mamutu’ (n.r. Ivan Mamut), Ivan. Asta este, nu avem ce facem.Nu mă interesează de celelalte echipe, sperăm doar să înscriem măcar jumătate din ocazii la meciurile următoare”.

UPDATE, 24 octombrie, ora 23:45 / Și tehnicianul Ilie Poenaru a comentat victoria echipei sale și a ținut să își laude jucătorii, la Digisport: „Astă seară au făcut ce le-am cerut. Le-am spus să nu se gândească la rezultat, să joace din plăcere iar dacă facem un rezultat bun este un mare bonus. Am stat foarte bine, am lucrat tactic, să blocăm interii, fundașii laterali să îi direcționăm pe adversari în margine. Am avut și șansă, au avut 3-4 ocazii mari. Sper să avem continuitate. Suferim la nivelul juniorilor, a revenit și Markovic, de luni intră la antrenamente, ușor îi creștem și pe ei. Și în meciul anterior cu Craiova am făcut un meci buni dar acum am fost mai concentrați”.

UPDATE, 24 octombrie, ora 23:30 / Mijlocașul Eugen Cebotaru a vorbit despre victorie fantastică obținută de Academica Clinceni pe terenul liderului Universitatea Craiova: „A fost o victorie muncită, am venit cu gândul de victorie. N-am dat zone libere, am avut și ocazii foarte mari. Importantă este victoria. Au lipsit mulți jucători, am suferit la fazele fixe. Au venit jucători cu multă experiență, care au jucat la un nivel foarte înalt, au o maturitate deosebită. Sunt sigur că o să facem o figură mult mai frumoasă decât anul trecut”.

UPDATE, 23 octombrie, ora 19:50 / Suporterii olteni de la Peluza Nord au afișat câteva mesaje speciale, înaintea partidei cu Academica Clinceni. Ei au protestat din nou față de lipsa suporterilor de pe stadioane și l-au comemorat pe Ilie Balaci, dispărut dintre noi în urmă cu doi ani.

?? ? ??? ? ????? ??????, ?????? ?-? ????? ?? ???,?? ? ??? ?? ????? ???????? ??????, ?????? ????? ??????, ?? ?? ? ?? ∞#PeluzaNordCraiova

Geplaatst door Peluza Nord Craiova op Vrijdag 23 oktober 2020

Universitatea Craiova – Academica Clinceni Live Stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus

Partida Universitatea Craiova – Academica Clinceni se joacă vineri, 23 octombrie, de la ora 21:00, în cadrul etapei a 8-a din Liga 1 şi este televizată în direct de posturile Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus. Ca alternativă, aveţi şi varianta de intra pe site-ul FANATIK.RO, pentru a urmări meciul în format LIVE VIDEO.

Craiova are punctaj maxim după şapte etape, o performanţă cu adevărat extraordinară în condiţiile în care a fost vândut pe 8 milioane de euro Valetin Mihăilă, iar golgeterul Elvir Koljic, aflat în formă extraordinară, cinci goluri în şase etape, a suferit o gravă accidentare şi va lipsi cel puţin până în februarie 2021.

Patru achiziţii reuşite de Craiova în mercato

Oltenii s-au repliat repede şi foarte bine în ultimele zile de mercato şi au reuşit să aducă patru jucători (Ofosu şi Câmpanu de la Botoşani, puternicul vârf croat Ivan Mamut şi mijlocaşul Căpăţână de la Voluntari), acoperind pierderile.

Cristiano Bergodi spune că are la dispoziţie un lot foarte bun şi echilibrat pe compartimente şi că se poate visa cu adevărat la câştigarea campionatului, un eveniment care nu a mai avut loc în Cetatea Banilor de 30 de ani.

Trei cazuri de COVID la olteni

Academica Clinceni este un adversar dificil prin faptul că este genul de echipă care se închide bine, acoperă terenul destul de precis şi face un pressing incomodant. Foarte probabil Bergodi va merge din nou, cel puţin la început, cu Andrei Ivan şi Bărbuţ în atac, lăsând loc croatului Mamut undeva prin repriza secundă.

Oltenii au şi trei jucători out din cauza pandemiei de coronavirus (Vlădoiu, Câmpanu şi Screciu), însă aceste absenţe pot fi suplinite de către soluţiile existente în lot.

Universitatea Craiova are cotă 1,45 pentru victorie, Academica Clinceni a primit 6,40, iar un gol marcat de oaspeţi ajunge la 1,75.

ADVERTISEMENT